Civilingenjör

Essity

Att ständigt utvecklas är en viktig del av en hållbar karriär

2020-06-11

Text: Jacqueline Fahlander

Foto: Patrik Lundin

Innovativt, digitalt och hållbart. Så beskriver personaldirektör Anna Sävinger Åslund Essity
– Ett bolag som verkligen lyckas svara upp mot det som unga talanger söker hos en arbetsgivare.

Allt fler av dagens unga söker en arbetsgivare som ger dem möjlighet att göra skillnad och bidra till ett högre syfte. På det ledande globala hygien- och hälsobolaget Essity är det en del av arbetsvardagen. I produktportföljen finns bland annat TENA inkontinensskydd, JOBST kompressionsstrumpor, Libresse mensskydd och Libero barnblöjor– hygien- och hälsoprodukter som höjer livskvaliteten för såväl unga som äldre. Men samhällsengagemanget sträcker sig längre än så. Essity utbildar till exempel tonårstjejer om menstruation, förskolebarn om handhygien och arbetar för att bryta barriärer kring mens och inkontinens.
– Det finns ett stort engagemang och mycket stolthet bland våra medarbetare, vilket syns i våra medarbetarundersökningar. Vi har en unik kultur som utmärks av engagemang, omtänksamhet, samarbete och driv. Många är villiga att göra det lilla extra för att hjälpa en kund, samarbetspartner eller kollega, berättar Anna Sävinger Åslund, personaldirektör på Essity.

Namn: Anna Sävinger Åslund
Titel: Senior Vice President Human Resources
Utbildning: Personal- och Arbetslivsprogrammet, Linköpings universitet, examen 1996
Därför trivs jag på Essity:
”Jag älskar att jag har en utmanande och engagerande jobbvardag med inspirerande kollegor över hela världen. På Essity är HR-frågorna en viktig komponent för att vi ska vara framgångsrika som bolag, så mitt jobb känns verkligen betydelsefullt.”

Hållbar karriär

Vårt mål är att alla medarbetare ska nå sin fulla potential. På Essity finns inga fasta karriärvägar utan alla driver sin egen karriär framåt och varje karriär är lika unik som individen. Till hjälp finns en karriärkompass där medarbetare kan utforska olika roller och planera för nästa steg i karriären tillsammans med sin chef. På Essity finns även en utbildningskompass som ger vägledning till alla de utbildningar som arrangeras genom Essity Academies.
– Att ständigt utvecklas är en viktig del av en hållbar karriär. Jag har jobbat på Essity, som tidigare var en del av SCA, sedan 2001 och trivs verkligen i den fartfyllda och internationella miljön. Sen är det viktigt att det finns en sund balans mellan jobb och fritid. Vår ambition är att vara en flexibel arbetsgivare som möjliggör en spännande karriär under alla skeden av livet. På Essity står hälsa och trivsel högt på agendan. Varje år arrangeras exempelvis en global hälsovecka på alla produktionsanläggningar
och kontor.
– Vi arrangerar bland annat föreläsningar om stresshantering, erbjuder hälsosam kost och motionspass. Målet är att inspirera och ge förutsättningar till en hälsosam och hållbar livsstil.

Digital resa

Essity har kommit långt i sin digitala transformation som berör alla delar av verksamheten. Det märks genom digitaliseringen av våra produktionsanläggningar, att marknadsföringen har flyttat ut på sociala medier, försäljning sker online och de interna processerna och verktygen digitaliseras.
– Hela samhället befinner sig i en speciell tid just nu som ställer nya krav och där vi på Essity bland annat ser att digital kompetens och ett digitalt mindset är viktigare än någonsin inom alla yrkesgrupper som vi rekryterar från, exempelvis marknadsförare, ingenjörer, ekonomer, säljare, sjuksköterskor och systemvetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en digital och flexibel arbetsmiljö.

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2019 var cirka 129 miljarder kronor (12,2 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle.   För mer information, besök:  www.essity.com och www.lifeatessity.com

Dela det här inlägget

Essity Placeringar

Balans & Utveckling

Hållbar Framtid

Artiklar du kanske gillar:

Essity
“I go to work every day and feel like I can make a difference”
Läs mer
Essity
“På Essity är varje karriär unik och dina styrkor leder vägen”
Läs mer
Henrik Pindamo, Essity
Essity
Hög utvecklings- och innovationstakt attraherar ingenjörer till Essity
Läs mer
Essity
”Jag vill bidra till en mer hållbar värld och det får jag göra här”
Läs mer