Modernt Ledarskap

Essity

”Det finns ett otroligt driv och engagemang hos alla medarbetare”

2017-04-05

Text: Jacqueline Fahlander

Foto: Julia Sjöberg

På Essity står kundernas livskvalitet och medarbetarnas utveckling i fokus. Frida Olsson, Marketing Director, marknadsför företagets inkontinensprodukter på nya marknader.

Frida Olsson är Marketing Director på det ledande och globala hygien- och hälsobolaget Essity, som utvecklar, tillverkar och säljer personliga hygienprodukter, mjukpapper och professionella hygienlösningar.

Frida Olsson

Titel: Marketing Director.
Utbildning: Civilekonom med fördjupning inom entreprenörskap, Handelshögskolan i Göteborg, examen 2000.
Mina bästa boktips på ledarskapsinspiration: ”’The seven habits of highly effective people’ av Steven Covey och ’Mindset’ av Carol Dweck.”

Berätta om din karriär på Essity!

– Mitt första jobb på Essity var inom den europeiska marknadsorganisationen för varumärket Tork, som har allt från toalettpapper till uppkopplade behållare för tvål och pappershanddukar i sitt produktsortiment. Jag sökte mig sedan vidare till den globala innovationsorganisationen för TENA. I min nuvarande roll som marknadsdirektör ligger fokus på att bygga ett starkt globalt varumärke samt att växa lönsamt och långsiktigt på våra tillväxtmarknader, så som Kina, Brasilien, Mexico, Colombia och Sydafrika. Mina kollegor och jag jobbar i mångkulturella och korsfunktionella team, vilket är mycket inspirerande och utvecklande. Det finns stora möjligheter för oss att påverka i strategiska frågor, i mitt fall handlar det bland annat om hur vi tar oss an nya affärsmöjligheter.

”Det finns en stark tro och förväntan på individen.”

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut på Essity?

– På Essity har du själv ansvar för att driva din utveckling framåt i nära dialog med din chef – och möjligheterna är många. Du kan röra dig både uppåt och i sidled och söka dig ut i världen till våra produktions- och försäljningsländer. Essity erbjuder också interna utbildningsprogram inom flera olika områden, bland annat innovation, varumärkesbyggande och projektledning. Jag har precis avslutat en intern ledarskapsutbildning där jag fick lära mig om allt från situationsbaserat ledarskap till hur man bygger högpresterande team vilket är något jag har stor nytta av i mitt dagliga jobb.

Vad tycker du utmärker Essitys ledarskap?

– Det finns en stark tro och förväntan på individen som bygger på våra olika kompetenser och olikheter. Inte minst i innovationsarbetet är det viktigt att få in olika perspektiv och erfarenheter. Målet är att ha världens bästa ledare och att varje medarbetare ska nå sin fulla potential. Ledarna förväntas engagera och sätta tydliga mål tillsammans med medarbetarna, driva prestation samt ge och ta emot feedback för att skapa och bygga en lärande organisation. Att så många väljer att stanna länge på Essity tror jag beror på passionen för våra produkter och lösningar som förbättrar livskvaliteten hos våra kunder. Med det kommer ett otroligt engagemang och driv från oss alla att alltid vilja förbättra oss för att kunna möta kundens behov, så att vi ständigt stärker vår globala marknadsledande position.

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2019 var cirka 129 miljarder kronor (12,2 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle.   För mer information, besök:  www.essity.com och www.lifeatessity.com

Dela det här inlägget

Essity Placeringar

Balans & Utveckling

Hållbar Framtid

Artiklar du kanske gillar:

Essity
“I go to work every day and feel like I can make a difference”
Läs mer
Essity
“På Essity är varje karriär unik och dina styrkor leder vägen”
Läs mer
Henrik Pindamo, Essity
Essity
Hög utvecklings- och innovationstakt attraherar ingenjörer till Essity
Läs mer
Essity
”Jag vill bidra till en mer hållbar värld och det får jag göra här”
Läs mer