Framtidens kvinnor

Samsung

En öppen och välkomnande arbetsplats

2022-06-20

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Samsung skapar teknik som förbättrar människors liv. Kreativiteten och mångfalden hos medarbetarna har gjort dem till ett av världens mest innovativa företag.

Samsung är ett globalt företag som genom teknisk innovation river barriärer och hjälper människor till en bättre vardag. Helena Fidan, HR-chef, berättar om företaget som ständigt ligger i teknisk framkant.

– Vi har en passion för det vi gör, och vårt arbetsklimat är öppet och samarbetsvilligt, vilket underlättar utbytet av den unika kunskap och expertis som varje individ tillför.

På vilket sätt har ert employer branding-arbete varit framgångsrikt?

– Vi arbetar bland annat aktivt med ett nordiskt graduate-program där unga personer får en möjlighet att utvecklas tillsammans med oss i en internationell miljö. Vi är även närvarande på studentmässor för att visa upp våra innovationer och vad Samsung står för. Två år i rad har vi blivit utsedda till ”Global Best Employer” av Forbes, och det är framförallt kreativiteten och mångfalden hos våra anställda som har gjort oss till ett av världens mest innovativa företag.

Varför behövs det fler kvinnor på Samsung?

– Vi behöver anställda som återspeglar målgruppen för våra produkter och vi behöver diversifierade team – olika bakgrund och kompetenser skapar kreativitet och optimerar bolagets resultat.

”Vi har en passion för det vi gör.”

Vad är på gång hos er just nu?

– Samsung har flera spännande lanseringar, nya samarbeten och en uppsjö av projekt som kommer under året. Ett exempel är Otherlands, en NFT-festival där konst, musik, teknik och innovation möts i en spännande kontext. NFT-trenden har tagit världen med storm och som ledare inom teknisk innovation vill vi vara med och stötta förändringen. Det gör vi genom att skapa forum där kreativt skapande och teknik kan utvecklas tillsammans genom öppenhet och samverkan.

Vad gör er unika?

– Vi använder vår teknik för att driva tillväxt och utveckling, både i de samhällen där vi är verksamma lokalt och runt om i världen. ”Solve For Tomorrow” är en utbildningssatsning där vi uppmuntrar unga att bidra till en positiv samhällsförändring genom teknik och innovation. Ett exempel är en app som gör att personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan känna trygghet, gemenskap och få stöd att hantera vardagens utmaningar.

Vilka satsningar görs för trivsel, arbetsglädje och hälsa?

– Vårt mål är att tillhandahålla moderna och flexibla arbetssätt och stödverktyg för att säkerställa att våra medarbetare kan nå sin fulla potential. Vi satsar mycket på utbildning för alla våra medarbetare. En viktig del är ledarskapsutbildningar, där vi tar upp frågor som att hantera hybrida arbetssätt och att förmedla förståelse kring styrkan i att ha diversifierade team. Ett exempel är vårt Buddy Program där medarbetare får en chans att dela kunskap med varandra. Vi arbetar också aktivt med sociala och engagerande aktiviteter där vi bland annat lyfter viktiga områden såsom välmående, jämställdhet, diversifiering och inkludering.

Text: Tina Lindström Carlsson

Samsung

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013.

Antal medarbetare: 500 i Norden, varav cirka 350 i Sverige. 286 000 globalt.

Läs mer: www.samsung.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Samsung
”På Samsung får du vara med och sätta framtidens agenda”
Läs mer
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Samsung
”Om du vill ha en rolig tid med mycket fart, frihet och ansvar ska du söka dig till Samsung!”
Läs mer