Framtidens kvinnor

Samsung

”På Samsung får du vara med och sätta framtidens agenda”

2023-12-20

Lästid ca 2 min

Elin Wallberg arbetar med att lösa samhällsutmaningar genom teknik och innovation på Samsung. Hon vill att fler kvinnor upptäcker den breda och kreativa techbranschen.

Samsung är ett av världens största teknologiföretag. När Elin Wallberg började på företaget 2014 fick hon ansvar för att driva deras lokala samhällsengagemang. Nu är hon även ansvarig för teamet som driver Samsungs nordiska varumärke.

 

– Samsung och techbranschen utvecklas snabbt. Hos oss får du vara med och ta fram lösningar för både stora och små samhällsutmaningar, men alltid med syftet att göra människors liv bättre.

Elin Wallberg

Titel: Brand & Corporate Citizenship Manager.

Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet, examen 2003.

Vad gör du helst på fritiden? ”Då är jag i stallet eller ute och galopperar.”

Vad innebär ditt arbete med Samsungs lokala samhällsengagemang?

– Det handlar om hur vi kan använda teknik och innovation för att lösa utmaningar som finns i samhället och för en hållbar omställning. Jag får att vara med om fantastiska och betydelsefulla projekt. Vi fokuserar mycket på framtidens talanger och genomför spännande projekt tillsammans med externa aktörer som Fryshuset och Plan International.

Ge exempel på ett arbete som du är extra stolt över!

– Tillsammans med organisationen Underbara ADHD var jag med och tog fram den så kallade ADHD-lådan – ett flyttbart rum med surfplattor på väggarna. Den används bland annat på skolor och på mässor. Du går in i lådan för att på fem minuter uppleva hur en vanlig dag kan vara för en person med adhd. Du får följa en person som vaknar, tar bussen till skolan och är med på en lektion som slutar med ett matteprov. Syftet är att skapa större förståelse för hur det är att leva med diagnosen.

 

Varför ska unga kvinnliga talanger söka sig till er?

– Samsung rankas som världens femte största varumärke enligt Interbrand 2021 och är enligt YouGov Technology Ranking 2021 det techföretag som har högst förtroende hos nordiska konsumenter. Här får du uppemot 300 000 kollegor och får jobba i ett av världens mest innovativa företag där framtiden skapas. Samsung är fantastiskt för dig som gillar innovation, kreativitet och ett snabbt tempo där du får vara med och sätta agendan.

”Vi är världens femte största varumärke.”

Vad är det bästa med att jobba i techbranschen?

– Du får vara med och sätta framtidens agenda och påverka hur samhället ska se ut. Jag hoppas fler kvinnor får upp ögonen för branschen – en jämställd representation behövs för att utveckla och sälja de produkter och tjänster som vi alla använder nu och framåt.

Hur arbetar Samsung med jämställdhet?

– Vi jobbar dedikerat för att vara en inkluderande och jämställd arbetsgivare. Vi har dessutom en kvinnlig vd i Norden. Sedan flera år tillbaka har vi ett graduateprogram där vi fokuserar på att få in framtidens kvinnliga ledare.

Samsung

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013.

Antal medarbetare: 500 i Norden, varav cirka 350 i Sverige. 286 000 globalt.

Läs mer: www.samsung.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Samsung
En öppen och välkomnande arbetsplats
Läs mer
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Samsung
”Om du vill ha en rolig tid med mycket fart, frihet och ansvar ska du söka dig till Samsung!”
Läs mer