Framtidens kvinnor

Samsung

”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”

2023-12-20

Text: TINA LINDSTRÖM CARLSSON

Foto: KRISTOFER HEDLUND

Samsung är en teknologisk branschledare och rankas som ett av världens starkaste varumärken. Medarbetarna står i fokus och ges ständigt chansen att utvecklas.

Samsung har ambitionen att utveckla ledande teknik som tänjer på gränsen för det möjliga. Åsa Jansson är Marketing Support Manager och har jobbat längst tid på företaget. Hon har antagit nya utmaningar och haft flera olika roller genom åren.

 

– Det är helt magiskt. Det är 30 år sedan jag började som marknadsassistent. Därefter har jag jobbat i receptionen, på ekonomiavdelningen, varit orderadministratör, försäljningskoordinator och teamledare. Därefter var jag Manager på orderavdelningen, Sample Manager och nu är jag Marketing Support Manager. Jag sitter dessutom med i en grupp med chefer för Corporate Marketing som består av enbart kvinnor. Samsung är möjligheternas företag – det kan jag skriva under på, säger Åsa.

Åsa Jansson

Titel: Marketing Support Manager.

Utbildning: Marknadsföring, Berghs School of Communication. Examensår 1992. Utbildad coach, 2013.

Råd till dig som är ny på jobbet: ”Visa engagemang och ambition, var hjälpsam och ta chansen när den ges. Och ta hjälp, du behöver inte lösa allt själv.”

Berätta om din nuvarande roll!

– Jag har tre anställda i mitt team. Vi jobbar med samples, produkter som vi lånar ut till PR, journalister, events och kunder. Vi hanterar företagstelefoner till Samsungs anställda i Norden och simkort för mjukvarutester av nya mobiltelefoner. Två personer stöttar sälj- och marknad med det administrativa arbetet kring budgetar för olika events och aktiviteter.

 

Vad är det bästa med Samsung?

– Det händer alltid saker. Jag är tacksam över att jag har haft bra chefer som hjälpt mig framåt. De har sett min drivkraft och gett mig möjlighet att ta stort ansvar. När en möjlighet dykt upp har jag alltid tackat ja.

Vad är du mest stolt över?

– År 2006 blev jag Årets anställd. Jag kände en otrolig stolthet över att gå upp på scenen och ta emot priset. När jag var Sample Manager med två anställda gick jag till min chef och sa att jag ville ha större ansvar. Då fick jag även leda Marketing Support. När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter. Jag är även stolt över min tid som Order Manager när jag hade 24 direktrapporterande medarbetare. Det var en utmanande period och en mycket lärorik sådan.

”Samsung är möjligheternas företag.”

Vad kan din långa erfarenhet bidra till?

– Efter alla år har jag en djup kunskap i våra processer på Samsung. När medarbetare har frågor kan jag lotsa dem rätt. Det är inte bara mitt eget team jag kan utveckla. Om jag ser något som rör en annan avdelnings utveckling kan jag även hjälpa dem med att hitta lösningar.

Hur är det att se andra utvecklas?

– Det är spännande att se unga människor växa i sina roller och ge dem mer utmaningar så att de kan utvecklas. Som Order Manager hade jag ansvar för 24 anställda. Tre av kvinnorna från det teamet är själva chefer idag, vilket är fantastiskt kul.

Samsung

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013.

Antal medarbetare: 500 i Norden, varav cirka 350 i Sverige. 286 000 globalt.

Läs mer: www.samsung.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Samsung
”På Samsung får du vara med och sätta framtidens agenda”
Läs mer
Samsung
En öppen och välkomnande arbetsplats
Läs mer
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Samsung
”Om du vill ha en rolig tid med mycket fart, frihet och ansvar ska du söka dig till Samsung!”
Läs mer