PostNord

”På PostNord får du möjlighet att se, lära och driva olika projekt”

2022-08-26

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

PostNord är en av Sveriges största arbetsgivare. Många börjar som sommarjobbare eller jobbar extra under studietiden. En av dem är Philip Nordström som idag är rekryterare.

Philip Nordström sommarjobbade som brevbärare och arbetade extra på PostNord under studietiden. I slutet av studierna fick han dessutom praktisera inom rekrytering vilket bidrog till att han fick en anställning. Nu är han rekryterare på företaget som är ledande inom paket- och logistiklösningar i Sverige. Philip har även fått en plats i PostNord Graduate Program.

– Det innebär att vi får kompetensutveckling och får testa att jobba i olika delar av organisationen. Vi får se, lära och driva olika projekt – det är en perfekt möjlighet för oss som är nyexade.

 

 

Philip Nordström

Titel: Rekryterare.

Utbildning: Personal- och arbetslivsprogrammet, inriktning pedagogik. Linnéuniversitetet, examen 2022.

Råd till dem som ska välja arbetsgivare: ”Sträva efter en stor arbetsgivare med möjligheter till personlig utveckling och att testa olika arbetsområden.”

Hur gör man för att ta sig vidare inom PostNord efter sommarjobb/extrajobb?

– Jag fortsatte att hålla kontakt med mina chefer. PostNord vill ge möjligheter till sina medarbetare, så jag tog kontakt med dem igen och berättade att jag ville fortsätta arbeta inom organisationen, men då i riktning mot min utbildning. Det gjorde att jag fick praktisera och prova på att arbeta på HR med rekrytering, trots att jag inte har någon tidigare erfarenhet inom området. Det blev som en mjukstart – jag lärde känna teamet, hur det är och vilka arbetsuppgifter man har.

 

Hur kan din arbetsdag se ut?

– Jag har framför allt hjälpt chefer inom produktionen att anställa brevbärare, terminalarbetare och chaufförer. Då lägger jag ut en jobbannons på vår hemsida samt på andra relevanta kanaler, och har kontakt med kandidaterna som söker tjänsten. Jag genomför intervjuer och presenterar dem för cheferna som anställer. Som ny på PostNord har man många kunniga kollegor att lära sig av.

 

”Det finns verkligen något för alla.”

Vad är det bästa med att jobba på PostNord som ung?

– Alla möjligheter! Du kan sommarjobba och arbeta extra när du studerar. Organisationen är så pass stor att när du är klar med studierna finns det många möjligheter inom olika områden. Det finns verkligen något för alla. Och det är en seriös arbetsgivare som gör något viktigt för samhället.

 

Vad gör det extra intressant att jobba på PostNord just nu?

– PostNord jobbar exempelvis för att vara klimatsmarta, och vi minskar bland annat koldioxidutsläppen från våra fordon. Alla jobbar mot gemensamma mål. Det är en stor organisation i hela Norden som även genomgår en rejäl förändring och utveckling genom digitaliseringen, och den resan får man som nyexad vara med på.

Text: Tina Lindström Carlsson

PostNord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”PostNords värderingar ligger i linje med min moralkompass”
Läs mer
PostNord
”Det är familjärt, en mysig stämning och man känner sig välkommen”
Läs mer
PostNord
”PostNords värderingar ligger i linje med min moralkompass”
Läs mer
PostNord
”Våra tjänster underlättar vardagen för många människor”
Läs mer