COTF

Ericsson

”Som Ericsson-medarbetare är jag en del av innovationskraften”

2019-12-20

Text: Tina Lindstöm Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Adam Hemlin Billström lutar sig mot en bänkskiva i en lokal med olika innovativa teknikprylar i bakgrunden.

Utvecklingsmöjligheterna är många och innovationskraften stark på Ericsson – ett av världens ledande företag inom kommunikationsområdet.

Adam Hemlin Billström extrajobbade på Ericsson redan under studietiden, var studentambassadör och gjorde sitt exjobb på företaget. Efter studierna fick han anställning på utvecklingsavdelningen för radio och är nu kundprojektledare.
– Mitt uppdrag är att leverera de komplexa lösningar vi sålt och samtidigt balansera tid, kostnad och kvalitet, säger han.

Adam Hemlin Billström

Titel: Customer Project Manager
Utbildning: Elektroingenjör, master Wireless Systems, KTH, examen 2017.
Vad gör du helst när du är ledig? ”Jag tycker om att segla och umgås med min fru och vänner.”

Varför valde du Ericsson som arbetsgivare?

– Det var ett enkelt beslut, jag visste vad bolaget hade att erbjuda i kombination med att jag fick ett bra jobb som verkligen passade mig. Och jag vet dessutom att fler dörrar kommer att öppnas längre fram, säger Adam och fortsätter:
– Jag har även trevliga kollegor och flera vänner från skolan som jobbar på Ericsson. Vi träffas på kafferaster och luncher, så vi har lite privatliv även här på jobbet – det är en bra balans!

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Vår ständiga strävan att upptäcka det okända och bygga framtiden. Våra skarpa forsknings- och utvecklingsavdelningar som tittar på produkter och lösningar som ligger långt fram i tiden, spjutspetsteknologi och forskning som på riktigt är innovativt och framtidsskapande. Det är väldigt kul att känna att jag som Ericsson-medarbetare är en del av den innovationskraften. Jag har till och med redan ett patent i mitt namn. Vi har även en stor innovationsinkubator – Ericsson One, med olika typer av experter som kan hjälpa medarbetarna att förädla sina idéer. Det kan exempelvis leda till att en medarbetare jobbar hel- eller deltid med att utveckla sin idé.

”Forskning blir till konkreta produkter.”

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Det finns inga riktiga begränsningar vilket jag uppskattar. Ericsson är ett globalt företag, men det kan även räcka med att byta våningsplan i huset, så kan du jobba med något helt annat. Du kan utvecklas i alla riktningar. Jag har både flyttat runt internt här i Sverige och varit på väg till Indien för ett längre uppdrag.

Berätta om något som inte är allmänt känt!

– Vi jobbar mycket med FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, och ett exempel på det är vårt program Ericsson Respons där jag dessutom är med. Det innebär att Ericssonvolontärer skickas ut till katastrofområden på uppdrag av FN. Vi är först på plats och säkerställer att kommunikationen sätts upp för hjälporganisationer. Det är ett uppdrag som gör att jag kan behöva vara standby för att åka omedelbart om jag blir kallad, och jag kan vara borta i flera veckor. Fullt betalt som vanlig lön av Ericsson. Vi tar alltså det vi är bra på och använder i hjälpande syfte – och det är coolt. Vi förändrar världen till det bättre, både med vår teknik och vår kunskap.

Ericsson

Ericsson är en av världens ledande leverantörer av informations- och kommunikationsteknologi (ICT) till tjänsteleverantörer. Omkring 40 procent av världens mobiltrafik går genom nät byggda av Ericsson. Vi utvecklar spjutspetsteknologi och tjänster som är enkla att implementera, använda och skala efter behov, vilket bidrar till våra kunders framgång i den digitaliserade världen. I mer än 140 år har våra idéer, vår teknik och våra medarbetare bidragit till att utveckla världen, människor, företag och samhället i stort.

Läs mer: www.ericsson.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Trafikverket
”Du får snabbt en bred inblick och fördjupad kunskap inom it”
Läs mer
SEB
“The company culture is amazing”
Läs mer
SEB Danmark
Involvering, tværfaglige udfordringer og ledelsesmæssigt engagement hos SEB
Läs mer
Trafikverket
”Vi bjuder in till samtal för att hitta lösningar tillsammans”
Läs mer