Civilingenjör

Post- och Telestyrelsen

”Vi är ett stort gäng med olika erfarenheter och kompetenser”

2020-06-09

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Anna-Maria Lann på Post- och telestyrelsen projektleder tilldelningen av 5G-frekvenser.

Post- och telestyrelsens, PTS, vision är att alla i Sverige ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Civilingenjören Anna-Maria Lann är projektledare på myndighetens enhet för spektrumanalys.

Anna-Maria Lann

Titel: Projektledare
Utbildning: Civilingenjör i elektronikdesign, Linköpings universitet campus Norrköping, examen 2006.
Vilken är din favoritinnovation: ”GPS-klockan är bra, den använder jag mycket och ofta. Den uppmanar mig att vara aktiv.”

Berätta om ett aktuellt projekt som du jobbar med!

– 5G är den femte generationen av mobilnät. PTS ska tilldela frekvenser som kan användas för 5G genom auktion och har gått ut med en allmän inbjudan. Nästa steg är att utvärdera ansökningarna och eftersom det är ett ökat fokus på säkerhetsfrågor samråder vi med. Säkerhetspolisen och Försvarsmakten. Vi är myndigheter med olika uppdrag vilket gör att projektet ibland blir ganska komplicerat, men vi har ett bra samarbete och är en god bit på väg. Mina tidigare projekt har pågått ungefär ett år men det här, som inleddes våren 2018, kommer att pågå i nästan tre år.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– PTS har intressanta uppdrag och det är verkligen kul att jobba med projektplanering och att driva projekt framåt. Vi är ett stort gäng med olika erfarenheter och kompetenser, allt från ingenjörer och jurister till ekonomer. Det gör att jag får möjlighet att jobba med många duktiga kollegor och ständigt lära mig nya saker. Det är spännande att jobba tillsammans i team och se hur man löser saker ihop.

Berätta om ett tillfälle då du var stolt över din arbetsinsats!

– När jag var relativt ny på PTS var vi några kollegor som kom med en idé om förbättring av processer och rutiner för fakturering av tillstånd. Vi fick okej och satte ihop en projektgrupp för förbättringsarbetet som jag drev. När projektet var klart hade vi tydliga riktlinjer och mer automatiserade processer, vilket var uppskattat och vi fick mycket beröm. Jag är stolt över att jobba på ett företag som uppmuntrar nya idéer.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– De är goda! Jag har gått olika utbildningar, utmanats och utvecklats som projektledare under mina tio år och det är en stor anledning till att jag trivs så bra och väljer att fortsätta jobba inom myndigheten.

Post- och Telestyrelsen

Post- och telestyrelsen, PTS, är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Begreppet elektronisk kommunikation innefattar telekommunikationer, it och radio.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Post- och Telestyrelsen
”Att ha en hög säkerhet är ett viktigt och svårt uppdrag”
Läs mer
Projektingenjören Hanna ståendes bredvid en testbil i den stora verkstaden.
Autoliv
”Det känns fantastiskt att kunna bidra till att rädda liv”
Läs mer
2022-05-17 Therese Häggquist BAE Systems foto Jonas Forsberg www.jfp.se
BAE Systems Hägglunds
”Här finns alla möjligheter att utvecklas och byta riktning”
Läs mer
Boliden
”Mitt nätverk växer samtidigt som jag utvecklas som projektledare”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Pengar och trygghet väger tungt”

Studentundersökningen 2022 visar att lönerelaterade faktorer som hög grundlön och framtida hög inkomst blir allt viktigare för studenterna.

Läs mer
Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer