2021-05-26
Lästid ca 2 min
Foto: Emelie Otterbeck
Samarbeten är i fokus och utvecklingsmöjligheterna är stora på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.
Matematik var favoritämnet för Therese Löving. Hon började läsa ekonomi men tyckte det var för enkelspårigt, så hon bytte program till civilingenjör inom energisystem. Det var då hon kom i kontakt med Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, och tillsammans med en studiekamrat gjorde hon sitt exjobb på ett av moderbolagen. Nu är hon processingenjör och ser till att det är varmt i stugorna runtom i Eskilstuna och Strängnäs.
– Vi har en samhällsviktig funktion och vi som jobbar här ser oss som ett stort lag. De absolut roligaste stunderna – och svettigaste – är när vi lyckas lösa ett svårt problem utan att det påverkar våra kunder, säger Therese.
Therese Löving
Titel: Processingenjör.
Utbildning: Civilingenjör inom energisystem, Mälardalens högskola i Västerås, examen 2018.
Tips till de som ska välja arbetsgivare? ”Ofta får man frågan vad man har för förväntningar på sig själv som nyexad. Men vad har du för förväntningar på din arbetsgivare? Har de schyssta villkor? Fråga vad det finns för stöttning och utvecklingsmöjligheter.”
Therese använder matematiska verktyg för att optimera kostnaderna i produktion. Hon är också ansvarig för företagets datainsamlingar och sammanställer den månatliga produktionsstatistiken. Rollen är säsongsbetonad. På sommaren fokuserar hon på det långsiktiga som att ta fram planer och utveckla befintliga verktyg. Under högsäsongen, november till april, ser hon till att det finns förutsättningar för att göra ett bra jobb.
– Man kan säga att jag jobbar med taktiksnacket inför matchen, där vi pratar om hur arbetet görs på bästa sätt. Sedan utvärderar jag hur det faktiskt gick, säger hon.
Antingen/Eller
Strukturerad
Spontan
Uppkopplad
Avkopplad
Staden
Landet
Podcast
Pocketbok
Kontorsarbete
Distansarbete
Möjligheterna till utveckling är stora, och den som vill testa något nytt och byta inriktning har flera vägar att gå. Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö servar de lokala elnäten och tillhandahåller energileveranser som el, fjärrvärme, fjärrkyla och biogas till Eskilstuna och Strängnäs. I verksamheten ingår även återvinning, stadsnät samt vatten och avlopp.
– Vi jobbar mot en cirkulär ekonomi, och kan knyta an till varandras verksamheter för att skapa ett hållbart kretslopp. Ett exempel på återvinning är returträet på våra återvinningscentraler
som vi gör till värme, el och ånga och levererar till våra kunder i Strängnäs. Möjligheten att utveckla morgondagens samhälle är det vi brinner för här, avslutar Therese.
Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö
Vill du vara en av de som tacklar klimathotet och jobbar mot en grönare framtid? Här är 5 yrken inom hållbarhet.
Läs merHållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.
Läs merDet finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.
Läs merVill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.
Läs mer