Högskoleingejör

Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö

”Jag har stora möjligheter att utvecklas inom ESEM”

2024-06-19

Som projektutvecklare på ESEM tar Linnéa Borg vara på kollegornas kunskaper och förmågor. Uppdraget är att skapa gemensamma arbetssätt i projektverksamheten.

Den viktiga samhällsnyttan som underlättar invånarnas vardag i Eskilstuna och Strängnäs lockade Linnéa Borg till ESEM. Hon började som projektutvecklare i mars 2023. 

 

– Jag har nära och närvarande ledare som verkligen stöttar och utmanar mig för att jag ska kunna utvecklas enligt min bästa förmåga, och ESEM står upp för att vi ska ha en balanserad vardag. Det i kombination med en trygg anställning gör att jag är väldigt nöjd med min arbetsgivare, säger hon.

Linnéa Borg

Titel: Projektutvecklare. 

Utbildning (skola och examensår): Geovetenskap Uppsala universitet, examen 2013.

Råd till den som är ny på jobbet: ”Var nyfiken, kontaktsökande och lär känna din verksamhet. Ta hjälp av dina kollegor, de vill gärna hjälpa dig och lära ut saker om verksamheten.”

Berätta om din roll

– Jag har varit med och format min roll som projektutvecklare vilket verkligen har varit roligt. Mitt uppdrag är att effektivisera vår projektverksamhet och de arbetssätt vi använder.

Vill du utveckla det?

– Som projektutvecklare fokuserar jag mitt arbete på där vi kan vinna på att sätta gemensamma arbetssätt. Kunskapen och förmågan finns ute i vår verksamhet, och det är min roll att föra oss samman. Vi har exempelvis standardiserat sättet vi rapporterar i våra projekt. Det är ett typiskt exempel på hur vi kan dra nytta av att jobba på samma sätt i ett gemensamt system. Informationen är pålitlig, tillgänglig och uppdaterad vilket gör att vi kan använda den på ett helt nytt sätt.

”Samhällsnyttan gör mig stolt.”

Varför valde du att söka till ESEM?

– Jag hade koll på ESEM som är en stor arbetsgivare i Strängnäs och Eskilstuna och var intresserad av verksamheten. Dessutom bor jag i Strängnäs. ESEM har en stor påverkan på min vardag som privatperson och jag hade redan tidigt en tanke om att det skulle bidra till en känsla av ett högre syfte.

På vilket sätt är du stolt över din arbetsgivare?

– Om man ber människor nämna saker som de tar för givet för att vardagen ska fungera kommer de säga sådant som vi på ESEM driftar och utvecklar. Som att få vatten i kranen, kunna tända lampan och att sopkärlen töms när de ska, dessutom med ett hållbarhetsperspektiv i fokus. Den samhällsnyttan är storheter i vardagen, vilket gör mig stolt. Något som också gör mig stolt är att vi har kloka medarbetare som är engagerade och drivna.

Hur ser du på framtiden inom ESEM?

– Jag har mycket jag vill utföra och ser fram emot att fortsätta arbeta och leverera i min roll. Vi har många affärsområden som alla har sin specifika nytta, så jag ser inga problem i att hitta nya intressanta roller i framtiden. Jag har utvecklats mycket under tiden jag har varit på ESEM och jag vill fortsätta utvecklas här.

Text: Tina Lindström Carlsson

Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö

Vi på Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö ser till att vardagen fungerar för både invånare och företag i Eskilstuna och Strängnäs. Tillsammans levererar vi hållbara produkter och trygga tjänster med stor nytta och liten miljöpåverkan. Vi är en av Sörmlands största arbetsgivare. Här jobbar cirka 600 schyssta och modiga medarbetare som bygger framtidens smarta lösningar.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö
”Jag och mina kollegor skrattar mycket och hjälper varandra”
Läs mer
Dan Jisei från Eskilstuna Strängnäs energi och miljö står utomhus lutad mot en stolpe.
Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö
”Energibranschen behöver 8 000 nya tekniker och ingenjörer”
Läs mer
Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö
”Man kan säga att jag jobbar med taktiksnacket inför matchen”
Läs mer
Jessica Hultgren, elektroingenjör på Göteborg Energi, sitter på kontoret och ler mot kameran. I förgrunden syns en turkos stol och en krukväxt, och på väggen bakom henne står det skrivet
Göteborg Energi
Hållbar stadsutveckling i fokus hos Göteborg Energi
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Går det att ersätta en människa?

Vad händer med våra jobb när robotar på riktigt tar steget in på arbetsmarknaden?

Läs mer
Din karriär
Förväntad lön hos nyexade studenter 2021

Studenternas löneförväntan förblev relativt konsekvent 2020 jämfört med 2019. I år ser vi en ökning.

Läs mer
Din karriär
Åtta misstag som kan kosta dig jobbet

Det finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer