Civilingenjör

NIBE

”NIBE håller fast vid sina rötter – och växer globalt”

2023-06-16

Lästid ca 2 min

Foto: Sara Asplund

Värmepumpstillverkaren NIBE är idag en global koncern, men hjärtat finns kvar i småländska Markaryd.

I den lilla småländska orten Markaryd har storbolaget NIBE sitt huvudkontor. Agnes Adolfsson, projektcontroller, och Hanna Kristensson, projektledare inom marknadskommunikation och HR, kom båda hit som traineer för lite mer än ett år sedan.

 

– Jag har varierande dagar vilket passar mig väldigt bra. Jag jobbar bland annat med marknadsföring via e-post, kundnöjdhet, employer branding och koordinering av traineeprogrammet, säger Hanna.

 

– Som projektcontroller jobbar jag med inköp, planering, logistik, effektivisering, systemstöd och projektledning. Det är en flexibel roll där två arbetsdagar sällan ser likadana ut, säger Agnes.

Agnes Adolfsson

Titel: Projektcontroller Supply.

Utbildning: Högskoleingenjör inom industriell ekonomi, Linnéuniversitetet, examen 2021.

Berätta om ett smultronställe! ”Haväng på Österlen. Jag var där mycket när jag var barn, det finns fantastiskt fina stränder där.”

Lockades av hållbarhetsarbetet

Båda lockades till NIBE tack vare bolagets ambitiösa hållbarhetsarbete.

 

– Jag sökte mig till NIBE främst på grund av det företaget står för. Det är ett hållbart företag med stora framtidsplaner, säger Agnes.

 

– NIBE bidrar till omställningen till ett grönare samhälle och jobbar med hållbarhet i alla led. Vi lägger mycket krut på att våra produkter ska hålla högsta kvalitet och vara hållbart tillverkade, och det gör mig väldigt stolt, säger Hanna. Hanna är själv uppvuxen i närområdet och känner stolthet över företagets lokala satsningar i Markaryd. Just nu bygger man ett nytt besökscenter, ett innovationscenter och nya fabriker för att möta den ökade efterfrågan på företagets produkter.

 

– Det är häftigt att ha en så stor aktör här som håller fast vid sina rötter och samtidigt växer globalt. Vi är med och formar ett nytt Markaryd.

Hanna Kristensson

Titel: Projektledare marknadskommunikation och HR.

Utbildning: Civilekonom, Högskolan i Halmstad, examen 2022.

Berätta om ett smultronställe! ”Osbecks bokskogar uppe på Hallandsåsen. Där finns en perfekt grillplats med utsikt över hela Laholmsbukten.”

Utveckling för ledare och specialister

NIBE erbjuder ledarskapsutbildning för ledare på alla nivåer, oavsett vilken roll man har i dagsläget. Medarbetare som vill fortsätta utvecklas men inte är intresserade av chefsroller kan göra karriär som specialister tack vare en ny utvecklingsmodell.

 

– De konkreta utvecklingsmöjligheter som finns i form av de här programmen är en stor styrka, säger Hanna. Agnes fyller i:

 

– På NIBE finns det möjlighet att växa på bredden. Många väljer att stanna i bolaget länge, mycket på grund av att det finns nya utmaningar att anta. Här finns det möjlighet att fortsätta arbeta inom företaget även om man vill ändra fokus på sin yrkesbana.

Text: Elsa Sjögren

NIBE

NIBE är en global koncern som bidrar till ett minskat klimatavtryck med energieffektiva produkter och lösningar inom tre affärsområden - Climate Solutions, Element och Stoves. Med drygt 21 300 anställda i 32 länder omsätter bolaget 40 miljarder kronor. Läs mer på nibe.com  

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Nanna Bergendahl, Renova
Renova
”Vi har möjlighet att arbeta proaktivt med miljöfrågorna”
Läs mer
PostNord
Postnord bygger varumärket inifrån och ut
Läs mer
Lund 190403
Ashfaq Taimor på Kraftringen. Han står i en glastrappa i någon slags lobby och håller en hand på räcket. Bakom honom skymtar ett stort träd och i taket hänger stora runda vita lampor. Han ler mot kameran.
Foto: André de Loisted
Kraftringen
”Vi ska investera 1 miljard kronor de kommande fem åren”
Läs mer
AkzoNobels utvecklingsingenjör Tobias Svensson visar upp laboratoriet.
AkzoNobel Paints & Coatings
”Jag får vara med i hela kedjan vid utvecklingen av en produkt”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Från praktikant till Data Scientist på iZettle

Många är de tech-startups som drömmer om att revolutionera användarnas vardag och utgöra starten för en ny era i vårt köpbeteende. iZettle är en av aktörerna som lyckats.

Läs mer
Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Så hög blir lönen för färdigbakade studenter

Mycket spelar in när unga ska välja arbetsgivare i dag.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer