Civilingenjör

NIBE

”NIBE håller fast vid sina rötter – och växer globalt”

2023-06-16

Lästid ca 2 min

Foto: Sara Asplund

Värmepumpstillverkaren NIBE är idag en global koncern, men hjärtat finns kvar i småländska Markaryd.

I den lilla småländska orten Markaryd har storbolaget NIBE sitt huvudkontor. Agnes Adolfsson, projektcontroller, och Hanna Kristensson, projektledare inom marknadskommunikation och HR, kom båda hit som traineer för lite mer än ett år sedan.

 

– Jag har varierande dagar vilket passar mig väldigt bra. Jag jobbar bland annat med marknadsföring via e-post, kundnöjdhet, employer branding och koordinering av traineeprogrammet, säger Hanna.

 

– Som projektcontroller jobbar jag med inköp, planering, logistik, effektivisering, systemstöd och projektledning. Det är en flexibel roll där två arbetsdagar sällan ser likadana ut, säger Agnes.

Agnes Adolfsson

Titel: Projektcontroller Supply.

Utbildning: Högskoleingenjör inom industriell ekonomi, Linnéuniversitetet, examen 2021.

Berätta om ett smultronställe! ”Haväng på Österlen. Jag var där mycket när jag var barn, det finns fantastiskt fina stränder där.”

Lockades av hållbarhetsarbetet

Båda lockades till NIBE tack vare bolagets ambitiösa hållbarhetsarbete.

 

– Jag sökte mig till NIBE främst på grund av det företaget står för. Det är ett hållbart företag med stora framtidsplaner, säger Agnes.

 

– NIBE bidrar till omställningen till ett grönare samhälle och jobbar med hållbarhet i alla led. Vi lägger mycket krut på att våra produkter ska hålla högsta kvalitet och vara hållbart tillverkade, och det gör mig väldigt stolt, säger Hanna. Hanna är själv uppvuxen i närområdet och känner stolthet över företagets lokala satsningar i Markaryd. Just nu bygger man ett nytt besökscenter, ett innovationscenter och nya fabriker för att möta den ökade efterfrågan på företagets produkter.

 

– Det är häftigt att ha en så stor aktör här som håller fast vid sina rötter och samtidigt växer globalt. Vi är med och formar ett nytt Markaryd.

Hanna Kristensson

Titel: Projektledare marknadskommunikation och HR.

Utbildning: Civilekonom, Högskolan i Halmstad, examen 2022.

Berätta om ett smultronställe! ”Osbecks bokskogar uppe på Hallandsåsen. Där finns en perfekt grillplats med utsikt över hela Laholmsbukten.”

Utveckling för ledare och specialister

NIBE erbjuder ledarskapsutbildning för ledare på alla nivåer, oavsett vilken roll man har i dagsläget. Medarbetare som vill fortsätta utvecklas men inte är intresserade av chefsroller kan göra karriär som specialister tack vare en ny utvecklingsmodell.

 

– De konkreta utvecklingsmöjligheter som finns i form av de här programmen är en stor styrka, säger Hanna. Agnes fyller i:

 

– På NIBE finns det möjlighet att växa på bredden. Många väljer att stanna i bolaget länge, mycket på grund av att det finns nya utmaningar att anta. Här finns det möjlighet att fortsätta arbeta inom företaget även om man vill ändra fokus på sin yrkesbana.

Text: Elsa Sjögren

NIBE

NIBE är en global koncern som bidrar till ett minskat klimatavtryck med energieffektiva produkter och lösningar inom tre affärsområden - Climate Solutions, Element och Stoves. Med drygt 21 300 anställda i 32 länder omsätter bolaget 40 miljarder kronor. Läs mer på nibe.com  

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Maeva Hachem och Lawand Hamam, Uppsalahem
Uppsalahem
”Här får jag chansen att arbeta för ett bättre Uppsala”
Läs mer
Trafikverket
”Att vara med och göra nytta för samhället är viktigt för mig”
Läs mer
Vattenfall
”Här väcktes min passion för innovation och förnybar energi”
Läs mer
Elise Ekliden, Veidekke Entreprenad
Veidekke
”Vårt involverande arbetssätt gjorde att vi nådde målet”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Din karriär
Mekanismerna bakom personlighetstesten

I dag är personlighetstester snarare regel än undantag vid rekrytering. Varför är de så populära?

Läs mer
Din karriär
”Pengar och trygghet väger tungt”

Studentundersökningen 2022 visar att lönerelaterade faktorer som hög grundlön och framtida hög inkomst blir allt viktigare för studenterna.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer