Sweco Placeringar
Civilingenjör
- 11 Sweco
Högskoleingenjör
- 6 Sweco
2024-06-20
Foto: Felicia Yllenius
Alexandra Tidlund har jobbat på Sweco i 17 år och Simon Larsson har nyligen börjat sin resa inom företaget. Här är fokus på personlig och professionell utveckling, vilket hjälper medarbetarna att nå sin fulla potential.
Sweco är ett ledande konsultbolag inom arkitektur och teknik. Alexandra Tidlund är affärsenhetschef för Transmission & Distribution och Simon Larsson arbetar som Junior Sustainability Strategist.
Alexandra Tidlund
Titel: Affärsenhetschef
Utbildning (skola och examensår): Civilingenjörsexamen, Kungliga Tekniska Högskolan, examen år 2000.
Vad gillar ni mest med era jobb? Samarbetet med andra människor. Att tillsammans ta beslut och sätta riktningen för verksamhetens utveckling är något jag verkligen uppskattar. Jag gillar också att arbeta inom energiomställningen, vilket är både inspirerande och motiverande.
Simon Larsson
Titel: Junior Sustainability Strategist
Utbildning (skola och examensår): Civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi, Linköpings universitet, examen 2022.
Vad gillar ni mest med era jobb? För mig handlar det om att jag har träffat rätt i vad jag gör och vad jag har för intresse. Jag uppskattar friheten och ansvaret att driva nya initiativ inom hållbarhetsområdet. Att få vara på frontlinjen i den gröna omställningen är väldigt inspirerande.
Simon: Jag arbetar med strategiska hållbarhetsfrågor för olika typer av kunder, från kommuner och myndigheter till internationella storbolag. Mitt arbete inkluderar allt från strategiutveckling och målsättning till analys av hållbarhetsdata och utbildning. Det är en bred roll där jag får jobba med många olika projekt samtidigt, vilket gör det väldigt varierande och intressant.
Alexandra: Min roll som affärsenhetschef innebär att jag leder en enhet med cirka 400 medarbetare spridda över landet. Vi arbetar med konsulttjänster inom kraftöverföring och distribution, inklusive kraftledningar, transformatorstationer och kraftsystemanalys. Min dag består av allt från strategiskt ledarskap och affärsutveckling till att stötta mina team i deras projekt och säkerställa att vi når våra mål.
Simon: Det här är mitt första jobb efter examen. Jag pluggade industriell ekonomi i Linköping och har alltid haft ett hållbarhetsintresse. Efter att jag hade skrivit mitt exjobb på Polestar om utmaningar och lösningar inom industriomställningen i Sverige sökte jag rollen som hållbarhetsstrateg på Sweco. Jag blev del av en helt nystartad grupp med fokus på hållbar omställning. Det har varit en otrolig resa att få vara med och bygga upp något från grunden.
Alexandra: Jag kom in på Sweco genom ett förvärv 2007 och började som gruppchef. Jag har alltid jobbat inom energi, i olika roller, och är nu affärsenhetschef med fokus på elnätsfrågor. Kulturen på Sweco och möjligheten att utvecklas gör att jag trivs och har stannat här så länge.
Simon: Det som har fått mig att utvecklas mest på Sweco är den dialog jag haft med min chef om mina personliga mål. Jag sa tidigt att jag ville börja leda uppdrag och nästan direkt fick jag möjligheten att göra det. Nu leder jag flera projekt samtidigt och har fått ta mer och mer ansvar. På Sweco kan man växa precis hur snabbt man själv vill och kan.
Alexandra: Jag känner verkligen att Sweco erbjuder stora möjligheter för personlig och professionell utveckling. Själv har jag fått chans att ta på mig nya roller och utmaningar genom åren både som gruppchef, regionchef och nu affärsenhetschef. Vår kultur inbjuder till att medarbetare ska ha möjlighet att utvecklas och växa i sina roller. Det handlar om att ha en god dialog med sin chef och att företaget är lyhört för medarbetarnas önskemål och ambitioner.
Sweco
Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK.
Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.
Läs merEn hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.
Läs merHon kom över en gammal dator vid 90 års ålder och slog igenom som bloggare vid 99.
Läs merVill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.
Läs mer