Civilingenjör

Sweco

Sweco utvecklar medarbetarna som formar framtidens samhällen

2023-04-26

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Ständigt lärande är en grundsten i Swecos kultur. Som medarbetare på Sweco har du regelbundna dialoger med din chef om hur du mår och vägen framåt.

Anna Ahlgren Mårtensson började sin bana som uppdragsledare. Idag är hon regionchef och arbetar med alla de miljöfrågor som uppkommer i samband med samhällsutveckling. Sidra Akbar är byggkonstruktör och jobbar med modellering och beräkning av betonganläggningar kopplade till vattenreningsverk och tunnelbanan i Stockholm.

 

– Jag har mycket energi och det är viktigt för mig att kunna byta arbetsuppgifter. Mitt mål är att gå mot uppdragsledarrollen, säger Sidra.

 

– Utveckling genom hela din yrkeskarriär är en naturlig del i Swecos kultur, säger Anna.

Anna, berätta om din utvecklingsresa på Sweco!

– Jag sökte mig till Sweco 2014 för att få möjligheten att leda människor och att fortsätta utvecklas.  Jag fick gå ett omfattande ledarskapsprogram och blev gruppchef 2015. Sedan dess har jag fortsatt att utvecklas, både i rollen, i uppdrag men även genom att gå ytterligare ledarskapsprogram. När jag ville lära mig nya saker sökte jag tjänsten som regionchef som jag tillträdde 2022.

Anna Ahlgren Mårtensson

Titel:

Regionchef Miljö, Sweco

 

Utbildning:

Civilingenjör i väg- och vattenbyggnadsteknik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2001.

 

Favoritbyggnad:

”Operahuset i Sydney är ett landmärke med häftig arkitektur.”

Hur stöttar cheferna medarbetarnas utveckling på Sweco?

– Medarbetare och chef arbetar mycket tillsammans, vilket gör att man som medarbetare får både stöttning och utmaningar hela tiden. Du har regelbundna samtal med din chef om aktuella projekt, hur du trivs och vilken utveckling ni ser framåt.

”Du utvecklas under hela ditt yrkesliv.”

Vad är det bästa med att jobba på Sweco, förutom utvecklingsmöjligheterna?

– Den öppna miljön och kollegorna är det absolut bästa med att jobba på Sweco. Det gör mig stolt att vi kan göra verkliga förbättringar för samhället eftersom vi har så många olika kompetenser.

Sidra, berätta om något som gör dig stolt över din arbetsgivare!

– Vattenreningsprojektet som jag jobbar med just nu innebär att vattnet som kommer ut i Mälaren är renare än det befintliga vattnet. Det är en häftig känsla att vi har den påverkan på nuvarande och framtida generationers tillgång till vatten.

Sidra Akbar

Titel:

Byggkonstruktör, Sweco

 

Utbildning:

Civilingenjör samhällsbyggnad, inriktning hus- och anläggningsteknik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2021.

 

Favoritbyggnad:

”Supertree Grove, byggnader formade som träd i Singapore för atmosfären de skapar.”

Hur har din utvecklingsresa på Sweco sett ut hittills?

– När jag pluggade jobbade jag här en dag i veckan. Det gjorde att jag lärde känna min grupp redan innan jag blev anställd. Jag visade intresse för digitalisering och fick en plats som regionansvarig i utvecklingsgruppen för Tekla som är ett program som används till 3D-modellering av betong- och stålkonstruktioner, och jag har nu ansvar för alla Tekla-användare i Stockholm. Dessutom är jag studentambassadör och ansvarig för hur vi syns mot studenterna på KTH.

Vad vill du ge för tips till den som är ny på jobbet?

– Våga fråga och visa ditt intresse, då kommer saker och ting att lösa sig. På så sätt får folk veta vad de kan hjälpa dig med och kan guida dig dit.

Text: Tina Lindström Carlsson

Sweco

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK.

Dela det här inlägget

Sweco Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Olga Borfileva och Erik Nilsson har båda en masterutbildning i hållbar samhällsplanering och stadsutformning från KTH och jobbar som trafikplanerare på COWI.
COWI
Vi hjälper människor att göra sundare livsval!
Läs mer
PostNord
”Vi måste vara snabbfotade och ständigt tänka nytt”
Läs mer
Torbjörn Rasmusson står utomhus med grönskande buskar i bakgrunden.
Husqvarna Group
“Den familjära känslan fick mig att känna mig som hemma”
Läs mer
Uppsalahem
”Vi bidrar till allmännyttan och tryggheten i bostäderna”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Nordens mest attraktiva arbetsgivare

För 11:e året i rad presenterar vi listan över Nordens mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
4 tips för online-intervjun

Många företag genomför jobbintervjuer online. En digital intervju kan kännas skrämmande, här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer