2019-05-22

Civilingenjör

JM

”Att bidra till att det byggs fler bostäder motiverar mig”

Text: Sofie Lundmark

Foto: Patrik Lundin

Arvin Bahmani, trainee inom projektutveckling, sitter på ett kontor. Väggarna är klädda med någon slags rostig plåt och bredvid honom står ett litet olivträd. Det ser trendigt ut. Till höger syns ett fönster.

Civilingenjör

Utmanare logga

Arvin Bahmani fick upp ögonen för byggbranschens möjligheter tack vare JM:s traineeprogram.

Med en bakgrund som civilingenjör inom maskinteknik var byggbranschen till en början ingen självklarhet för Arvin Bahmani. Men när JM sökte trainees lockades han att söka, eftersom han var på jakt efter ett företag som tänker långsiktigt och satsar på unga talanger.

Arvin Bahmani

Titel: Trainee inom projektutveckling.

Utbildning: Civilingenjör inom maskinteknik, Chalmers, examen 2017.

Mitt bästa råd till studenter på väg ut i arbetslivet: ”Var nyfiken och stäng inga dörrar. Du behöver inte nischa dig mot en specifik bransch redan under studietiden, det finns många vägar att gå. Min utbildning inom maskinteknik lärde mig bland annat att tänka lösningsorienterat, det har jag stor nytta av även i byggbranschen.”

Berätta om traineeprogrammet!

– Det sträcker sig över två år och är uppdelat i fem block. Jag är snart färdig och har under dessa två år fått testa på att arbeta i produktion, med projektutveckling i olika skeden samt med inköp, avtal och upphandlingar. Det har gjort att jag har fått en bred kunskapsbas om byggbranschen och byggt ett stort nätverk inom JM.

”Att det händer mycket på alla fronter gör att JM känns extra spännande som arbetsgivare.”

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Jag kommer snart gå över till att arbeta med projektutveckling och projektledning. Utöver möjligheten att börja karriären som trainee så drivs jag av att arbeta i en bransch som verkar mitt i samhällsdebatten. Att få bidra till att det byggs fler bostäder motiverar mig, särskilt i ett land som Sverige där många värderar sitt hem väldigt högt. JM är ett företag som i allra högsta grad vill leda branschens utveckling.

På vilket sätt märks det att JM är ett framtidsföretag?

– JM ligger i framkant när det gäller digitalisering, automatisering och jämställdhet. Några av bolagets mål är bland annat att halvera mängden byggavfall innan 2021 och att bli Nordens mest digitala bolag i branschen. JM satsar också aktivt på att locka fler kvinnor till företaget. Att det händer mycket på alla fronter gör att JM känns extra spännande som arbetsgivare.

Finns det något som överraskat dig sedan du började på JM?

– Jag blev överraskad över att JM tar ett stort ansvar för att medarbetarna ska må bra och ha balans mellan arbetsliv och fritid. Jag har exempelvis fått gå utbildningar i välmående och optimal återhämtning, det är ämnen som står på agendan vid varje möte. Att ha en arbetsgivare som bryr sig om sina anställda är något jag inte tänkte på när jag började här, men tack vare JM:s filosofi har jag insett hur viktigt det faktiskt är för att trivas.

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.

Läs mer: www.jm.se

Dela det här inlägget

JM Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar

Arto Pitkaniemi, Göteborgs energi
Göteborg Energi
Göteborg Energi – en långsiktig samhällsbyggare
Läs mer
Petter Madsen jobbar som utvecklingsingenjör på LKAB. Han står högt upp på ett delvis snötäckt fjäll. Bakom honom skymtar man Kiruna. Solen skiner på en blå himmel.
LKAB
”Vi jobbar med att minimera gruvindustrins miljöpåverkan”
Läs mer
Bilden är ett montage av två olika bilder på Pontus Gard, projekt- och byggledare och Karl Wikholm, programmerare. Båda står utomhus och ler mot kameran.
Midroc
”Midroc investerar väldigt generöst i oss medarbetare”
Läs mer
Torbjörn Rasmusson står utomhus med grönskande buskar i bakgrunden.
Husqvarna Group
“Den familjära känslan fick mig att känna mig som hemma”
Läs mer