Civilingenjör

JM

”Miljö är viktigt för mig – och för världen”

2022-06-07

Lästid ca 2 min

Foto: Julia Sjöberg

Elin Wikfors gick JM:s studentprogram Startskottet. Nu axlar hon rollen som arbetsledare på riktigt.

Efter några år på civilingenjörsutbildningen Samhällsbyggnadsteknik sökte Elin Wikfors efter ett intressant sommarjobb som kunde matcha hennes utbildning. Istället fick hon chansen att delta i JM:s studentprogram Startskottet.

Elin Wikfors

Titel: Arbetsledare.

Utbildning: Master i samhällsbyggnadsteknik, Chalmers, examen 2022.

Vilket är ditt drömprojekt? ”När man frångår det standardiserade, testar något nytt och får utmanas lite. Just nu jobbar JM med det intressanta projektet Kronjuvelen där man bygger högre än vad man någonsin gjort innan. Det hade varit kul att vara en del av!”

Varför sökte du till Startskottet?

– Startskottet är inte bara ett sommarjobb utan mer som en praktik med olika kurser. Nu har jag varit här under två somrar och dessutom skrivit mitt examensarbete med JM.

På vilket sätt har Startskottet varit bra för dig?

– I skolan har vi ingen praktik. Därför har det varit bra för mig att se hur byggen och produktion fungerar i verkligheten. Det har också gjort skolan roligare och intressantare när man förstår vad man håller på med. Dessutom har det gett mig
självförtroende – många har trott på mig och jag har fått en bra utveckling – både som person och när jag tagit mitt första steg ut i arbetslivet.

”JM har sunda och bra värderingar”

Var det något som överraskade dig under din första tid?

– Hur komplext det faktiskt är med byggen. Att sitta i skolan och räkna är en sak, men när man kommer ut så inser man att det är människor som bygger.

Vad ser du fram emot när du börjar jobba ”på riktigt”?

– Att vara klar med skolan och börja på nästa kapitel, få eget ansvar och kunna utvecklas i rollen som arbetsledare. Att få känna att jag klarar av det och att få utvecklas tillsammans med mina kollegor på bygget. Jag kommer lära mig otroligt mycket!

Elin väljer:

Funkis

Snickerier

Början

Slutet

Parasoll

Paraply

Trä

Tegel

Podd

Tidning

På vilket sätt är JM ett framtidsföretag?

– Jag tänker på två saker – jämställdhet och hållbarhet. JM har sunda och bra värderingar, de jobbar för att få in kvinnor i produktion och har ett lärlingsprogram för det. Sedan värderar JM hållbarhet högt. Man testar olika material och strävar efter att Svanenmärka sina projekt. Miljö är viktigt för mig – och för världen.

Till sist – varför ska man söka sig till JM?

– Här finns en fin möjlighet att utvecklas. Jag har blivit väl bemött och har fått ansvar om jag har bett om det. Kontoret i Göteborg är lagom stort, jag har lärt känna många nya kollegor och det är en härlig atmosfär här!

Text: Eva Rydinger

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet.

Dela det här inlägget

JM Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Sophia Sandbring ute i projekt i Malmö.
JM
”Jag blir stolt när jag ser att det lyser i kundens ögon”
Läs mer
JM
”Det känns häftigt att få vara en del av våra framtida projekt”
Läs mer
Sara Öberg, JM
JM
”Jag bidrar till att skapa hem där människor ska bo”
Läs mer
JM
”Vi har en fin laganda och löser saker tillsammans”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Vilken karriärprofil är du?

Med hjälp av resultaten från Universums karriärtest har man tagit fram fem olika karriärprofiler: Go-Getter, Globe-Trotter, Ground-Breaker, Change-Maker och Balance-Seeker.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer