Högskoleingenjör

JM

”Det känns häftigt att få vara en del av våra framtida projekt”

2021-05-28

Lästid ca 2 min

#41

Högskoleingenjör

Foto: Felicia Yllenius

Ett planeringsfreak som älskar design – så beskriver Emma Andreasson sig själv. Just nu har hon händerna fulla på JM.

Emma Andreasson skriver just nu exjobb, jobbar på logistikavdelningen och driver parallellt ett projekt – allt i samarbete med JM.
– Det har varit en intenstiv och fullspäckad vår – men otroligt kul! Mitt exjobb handlar om hur JM kan utveckla sina digitala verktyg i produktionsverksamheten. I och med det gör jag och min kurskamrat platsbesök och får möjligheten att träffa många människor inom företaget. Det är superkul eftersom digitalisering verkligen intresserar mig, samtidigt som jag får lära känna min arbetsplats ännu bättre, säger Emma.

Emma Andreasson

Titel: Logistikmedarbetare samt skriver exjobb på JM. Går efter sommaren in i nya rollen som mätningstekniker.
Utbildning: Läser sista terminen till högskoleingenjör, byggteknik och design, KTH. Examen 2021.
Vad gör du om tio år? ”Mitt mål är att jobba med projektering och projektledning. Att få jobba nära arkitekter och konstruktörer, och få ta del av alla bitar i planeringsskedet. Jag är ett planeringsfreak som älskar design.”

Parallellt med exjobb jobbar Emma som logistikmedarbetare. Hon driver också ett annat projekt på JM som hon själv tagit initiativ till.
– I samråd med min chef ska jag ta fram en utvecklingsplan för vädertäckning. Vi kommer lägga upp en plan med nya idéer hur man kan skydda material mot väta och regn. Jag har gjort undersökningar bland JM Supply’s medarbetare och därefter skrivit en sammanfattning med nya förslag på vad vi ska testa.

”Om du visar framfötterna så ger JM alla möjligheter till utveckling.”

Vad är det som gör att du trivs så bra på JM?

– Jag gillar den familjära känslan och hur välkommen jag har känt mig från första stund. Om du visar framfötterna så ger JM alla möjligheter till utveckling. Själv har jag gjort det och kommer gå in i en ny roll som mätningstekniker efter sommaren.

Wow, grattis! Berätta om den rollen.

– Tack, det känns riktigt roligt! Som mätningstekniker ska jag säkerställa framdriften av projekten. Det är ett väldigt socialt jobb, eftersom rollen fungerar som en länk mellan arbetsledare och hantverkare. Jag kommer arbeta med koordinater, siffror, beräkningar och får både vara ute på byggarbetsplatsen, men också sitta på kontorsstolen. Rollen ger en bra överblick över hela produktionskedjan och det blir en perfekt fortsättning i min karriär.

3 tips till dig som är helt färsk på jobbet

1. ”Steppa fram och visa ditt engagemang för det som intresserar dig. Våga!”
2. ”Be om regelbunden feedback från dina närmaste kollegor för att kunna utvecklas.”
3. ”Utnyttja dina kollegor och ta del av deras kunskap. Det har jag försökt göra.”

Vad ser du mest fram emot med din nya roll?

– Att få mer ansvar och utmaningar. Det är precis det jag vill! Jag känner mig också peppad på att få gå bredvid ett ”proffs” och lära mig allt, som man gör till en början. I rollen ska man kunna granska, modellera och tolka bygghandlingar för att de ska passa produktionsverksamheten. Det känns häftigt att få vara en så viktig del av våra framtida projekt.

Text: Camilla Rindås

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet.

Dela det här inlägget

JM Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Sara Öberg, JM
JM
”Jag bidrar till att skapa hem där människor ska bo”
Läs mer
JM
”Vi har en fin laganda och löser saker tillsammans”
Läs mer
JM
”Jag får vara med i byggproduktionens alla skeenden”
Läs mer
Civilingenjören och soldaten Agnes Tyrén står lutad mot en vägg som föreställer någon slags ritning. Hon tittar in i kameran. I förgrunden syns en gulorange taklampa.
JM
”Allt som sker innan man börjar bygga är otroligt intressant”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Din karriär
6 poddar som boostar dig i vårsolen

Tanka på med energi och ny kunskap! Poddar som kommer lära dig nya saker, få dig att må bättre och göra dig mer framgångsrik.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer