Civilingenjör

Caverion

”Det är ett sammansvetsat företag där alla hjälper alla”

2023-06-20

Lästid ca 2 min

Malmö 230502
Emma Andersson på Caverion.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Energiingenjören Emma Andersson ser till att svenska fastigheter blir mer hållbara.

Caverion är ett stort installations- och servicebolag som är drivande inom hållbarhetsfrågor. Energiingenjören Emma Andersson började på företaget i februari i år.

Emma Andersson

Titel: Energiingenjör.

Utbildning: Energispecialist Byggnader, KYH i Malmö, examen 2017.

Vad gör du när du är ledig? ”Då umgås jag mycket med min dotter och familj. Jag gillar också att träna på gymmet, och titta på fotboll.”

Vad gör du på jobbet?

– Min avdelning, som jag och min kollega har varit med och startat upp i år, gör energiutredningar av fastigheter och hjälper våra kunder att sänka sin energiförbrukning samt sina kostnader. Vi gör även energideklarationer och driver olika projekt.

Hur går en energiutredning till?

– Vi åker ut på plats och kollar status på fastighetens utrustning, det vill säga pannrum, ventilation och kylsystem. Sedan skriver vi en rapport med olika åtgärdsförslag och presenterar hur mycket kunden skulle kunna spara genom att genomföra dem.

Vad gillar du mest med ditt arbete?

– Att jag får vara med hela vägen i projekten, från ax till limpa, och stötta kunderna i deras resa mot att bli mer hållbara. Det är också fint att få se resultaten av kundernas energiminskningar.

Hur är det att vara med och starta upp en ny avdelning?

– Det är väldigt roligt men det tar ett tag att komma igång. Det krävs tålamod och för mig och min kollega handlar det mycket om att komma ut och visa oss för kunderna just nu. Men vi verkar definitivt inom rätt bransch. I dessa tider vill alla sänka sina energikostnader och minimera sin miljöpåverkan.

Hur kom det sig att du valde den här yrkesbanan?

– Jag har alltid vetat att jag vill jobba med fastigheter. Min pappa och min bror är i samma bransch så vi är en händig familj som har byggt flera hus tillsammans.

"Jag får vara med hela vägen i projekten"

Hur är kulturen på Caverion?

– Det är ett sammansvetsat företag med mycket kompetens där alla hjälper alla. Trots att jag bara har varit här i drygt två månader känner jag redan att jag har kommit in i gänget.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Caverion är ett stort företag som verkar i tio länder så det finns alla möjligheter att utvecklas vidare och klättra i karriären. Tanken är att energiavdelningen ska växa och att vi ska bli fler med tiden.

Text: Sara Schedin

Caverion

Vi formas av våra omgivningar. Genom att göra de smarta och hållbara ser vi till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Med Caverions 15 000 anställda och en omsättning på 22 miljarder skapar vi bättre boendemiljöer, mer produktiva arbetsplatser, tryggare resor. Du kan vara säker på att vi leder rätt genom hela livscykeln – från rådgivande tjänster, design och konstruktion, till projekt, tekniskt och industriellt underhåll och fastighetsförvaltning – för byggnader, infrastruktur och för industrier. Läs mer: caverion.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Caverion
”Vi är med och sparar enorma mängder energi”
Läs mer
Boliden
”Våra metaller är avgörande för att skapa en hållbar framtid”
Läs mer
Lund/Eslöv 210512
Marie Caesar Björk, kemi- och miljöingenjör på Kraftringen.
Foto: André de Loisted
Kraftringen
”Det var ett stort utvecklingssprång för mig”
Läs mer
Ruag Space
”Vi brukar samlas i receptionen när det är uppskjutning”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Är du redo för nästa kliv i karriären?

Nytt år och kanske har du redan börjat snegla på vad det har att erbjuda. Men skynda inte vidare riktigt än! Utvärdera tiden som har gått och låt årets erfarenheter guida dig framåt – de kommer att vara dina bästa redskap inför 2019.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Din karriär
5 gyllene regler när du skapar ditt personliga varumärke

Ett personligt varumärke är både bra och nödvändigt att ha för att sticka ut när du söker jobb eller startar ditt eget företag.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer