Civilingenjör

Caverion

”Det är ett sammansvetsat företag där alla hjälper alla”

2023-06-20

Lästid ca 2 min

Malmö 230502
Emma Andersson på Caverion.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Energiingenjören Emma Andersson ser till att svenska fastigheter blir mer hållbara.

Caverion är ett stort installations- och servicebolag som är drivande inom hållbarhetsfrågor. Energiingenjören Emma Andersson började på företaget i februari i år.

Emma Andersson

Titel: Energiingenjör.

Utbildning: Energispecialist Byggnader, KYH i Malmö, examen 2017.

Vad gör du när du är ledig? ”Då umgås jag mycket med min dotter och familj. Jag gillar också att träna på gymmet, och titta på fotboll.”

Vad gör du på jobbet?

– Min avdelning, som jag och min kollega har varit med och startat upp i år, gör energiutredningar av fastigheter och hjälper våra kunder att sänka sin energiförbrukning samt sina kostnader. Vi gör även energideklarationer och driver olika projekt.

Hur går en energiutredning till?

– Vi åker ut på plats och kollar status på fastighetens utrustning, det vill säga pannrum, ventilation och kylsystem. Sedan skriver vi en rapport med olika åtgärdsförslag och presenterar hur mycket kunden skulle kunna spara genom att genomföra dem.

Vad gillar du mest med ditt arbete?

– Att jag får vara med hela vägen i projekten, från ax till limpa, och stötta kunderna i deras resa mot att bli mer hållbara. Det är också fint att få se resultaten av kundernas energiminskningar.

Hur är det att vara med och starta upp en ny avdelning?

– Det är väldigt roligt men det tar ett tag att komma igång. Det krävs tålamod och för mig och min kollega handlar det mycket om att komma ut och visa oss för kunderna just nu. Men vi verkar definitivt inom rätt bransch. I dessa tider vill alla sänka sina energikostnader och minimera sin miljöpåverkan.

Hur kom det sig att du valde den här yrkesbanan?

– Jag har alltid vetat att jag vill jobba med fastigheter. Min pappa och min bror är i samma bransch så vi är en händig familj som har byggt flera hus tillsammans.

"Jag får vara med hela vägen i projekten"

Hur är kulturen på Caverion?

– Det är ett sammansvetsat företag med mycket kompetens där alla hjälper alla. Trots att jag bara har varit här i drygt två månader känner jag redan att jag har kommit in i gänget.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Caverion är ett stort företag som verkar i tio länder så det finns alla möjligheter att utvecklas vidare och klättra i karriären. Tanken är att energiavdelningen ska växa och att vi ska bli fler med tiden.

Text: Sara Schedin

Caverion

Vi formas av våra omgivningar. Genom att göra de smarta och hållbara ser vi till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Med Caverions 15 000 anställda och en omsättning på 22 miljarder skapar vi bättre boendemiljöer, mer produktiva arbetsplatser, tryggare resor. Du kan vara säker på att vi leder rätt genom hela livscykeln – från rådgivande tjänster, design och konstruktion, till projekt, tekniskt och industriellt underhåll och fastighetsförvaltning – för byggnader, infrastruktur och för industrier. Läs mer: caverion.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Caverion
”Vi är med och sparar enorma mängder energi”
Läs mer
Maskinprojektledaren Simon Tallnäs Winther sitter på en grön stol vid ett litet bord i Essitys ljusa lokaler. Han tittar in i kameran och ser tillfreds ut.
Essity
”Essity GO! Program blev min språngbräda ut i världen”
Läs mer
PostNord
”Alla känner inte till den internationella aspekten”
Läs mer
Susanna Claesson sitter i en fåtölj på sitt kontor.
ASSA ABLOY
”Här får jag möjlighet att driva egna initiativ”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
Längtan efter trygghet och äkthet viktigt för Generation Z
Läs mer
Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer