Civilingenjör

Caverion

”Vi är med och sparar enorma mängder energi”

2022-06-13

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Caverion hjälper till att minimera fastigheters kostnader och utsläpp. Aner Vehabovic berättar hur.

De gör fastigheter smartare och snällare mot miljön. Caverion är ett av Sveriges största installationsföretag som också utvecklar utvecklar olika tekniska lösningar för att optimera driften i byggnader. I Sverige har företaget omkring 2 500 medarbete runt om i landet. En av dem är energiingenjören Aner Vehabovic. Han sökte sig till Caverion efter studierna och har nu jobbat på huvudkontoret i Stockholm i fyra år.  – Jag tycker att energibiten är särskilt intressant då den går att koppla till både miljö och ekonomi. Det ger en annan drivkraft än när det enbart handlar om att man ska se till att följa ett visst lagkrav, säger han.

Aner Vehabovic

Titel: Energiingenjör.

Utbildning: Civilingenjörsprogrammet i energi, miljö
och management, Linköpings universitet, examen 2018.

 

Vad gör du helst på fritiden? ”Jag tycker om att jaga, spela golf och surfa. Och så gillar jag att åka skidor – gärna i Hemsedal i Norge.”

Berätta mer om din roll!

– Jag ingår i en energi- och miljögrupp på omkring 15 medarbetare. Vi ansvarar för olika energisparprojekt där vi inventerar driften i olika fastigheter, exempelvis hos ett kommunalt bostadsbolag, för att hitta besparingspotential. I nästa fas sätter vi in olika åtgärder. Det kan
exempelvis handla om att installera värmepumpar eller fjärrvärme. Vi följer sedan upp hur mycket energi man faktiskt lyckades spara. Jag tycker om att få vara med hela vägen och få se effekten av vårt arbete.

Hur upplever du kulturen på företaget?

– Det finns överlag en sammansvetsad känsla. Under min första vecka på jobbet slogs jag verkligen av att alla hälsar och att man pratar mycket med varandra – även mellan olika team. Vi hjälps åt i arbetet, fikar tillsammans och lär oss saker ihop under interna utbildningar.

”Jag tycker om att få vara med hela vägen och få se effekten av vårt arbete.”

Vad gör dig stolt över att jobba på Caverion?

– Att vi är ett grönt företag som är med och bidrar till en bättre miljö. Caverion jobbar med många olika stora offentliga energisparprojekt och genom att vi följer upp projekten med energirapporter blir effekten av vårt arbete väldigt konkret. Jag minns exempelvis ett uppdrag där jag gjorde en väldigt enkel justering i en inställning som snabbt visade sig spara mer el än vad min elbil drar på två år. Det är häftigt – vi är med och sparar enorma mängder energi.

Text: Linda Andersson

Caverion

Vi formas av våra omgivningar. Genom att göra de smarta och hållbara ser vi till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Med Caverions 15 000 anställda och en omsättning på 22 miljarder skapar vi bättre boendemiljöer, mer produktiva arbetsplatser, tryggare resor. Du kan vara säker på att vi leder rätt genom hela livscykeln – från rådgivande tjänster, design och konstruktion, till projekt, tekniskt och industriellt underhåll och fastighetsförvaltning – för byggnader, infrastruktur och för industrier. Läs mer: caverion.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Malmö 230502
Emma Andersson på Caverion.
Foto: André de Loisted
Caverion
”Det är ett sammansvetsat företag där alla hjälper alla”
Läs mer
Cecilia Gullme is sitting relaxed and smiling at the camera
Kollmorgen
”Jag har blivit peppad till att anta nya utmaningar”
Läs mer
Anton Larsson och Maeva Badaire, Kollmorgen
Kollmorgen
”Det finns ett starkt driv att testa nya innovationer”
Läs mer
Vattenfall
”Här väcktes min passion för innovation och förnybar energi”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Från praktikant till Data Scientist på iZettle

Många är de tech-startups som drömmer om att revolutionera användarnas vardag och utgöra starten för en ny era i vårt köpbeteende. iZettle är en av aktörerna som lyckats.

Läs mer
Din karriär
Går det att ersätta en människa?

Vad händer med våra jobb när robotar på riktigt tar steget in på arbetsmarknaden?

Läs mer
Din karriär
”Pengar och trygghet väger tungt”

Studentundersökningen 2022 visar att lönerelaterade faktorer som hög grundlön och framtida hög inkomst blir allt viktigare för studenterna.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer