Sjuksköterskor

Uppsala kommun

”Det bästa med mitt jobb är att höra patienternas berättelser”

2021-06-01

Lästid ca 2 minuter

Marie Petterson och Anders Johansson, sjuksköterskor vid Uppsala Kommun

Foto: Felicia Yllenius / Patrik Lundin

Hur är det att jobba inom Uppsala kommun? Sjuksköterskorna Anders och Marie berättar om deras vardag.

Efter pandemins utmaningar satsar Uppsala kommun stort på äldreomsorgen och kommer anställa fler sjuksköterskor, något som motsvarar en ökning med cirka 25 procent.

Anders Johansson och Marie Pettersson jobbar båda två som sjuksköterskor i kommunen. Marie är ny i branschen sedan ett år, hon jobbade tidigare som grafisk formgivare men valde att byta inriktning. Under sjuksköterskeutbildningen fick hon praktik på Svartbäcksgården.
– Under praktiken gick jag bredvid en jättetrygg undersköterska och blev så imponerad av hennes arbete. Jag kände mig väl omhändertagen och personalen var verkligen kompetent.

Marie valde sedan att söka jobb på Svartbäcksgården.

– Jag fick en jättebra start i mitt nya yrkesliv. Även fast jag kände en viss stress som ny så har jag aldrig ångrat att jag började här. Jag fick mycket stöd och kände mig trygg med att ställa frågor. Här lär man sig mycket på kort tid, berättar Marie.

Anders Johansson är sjuksköterska på Stenhagens vård- och omsorgsboende. Han jobbade tidigare som personlig assistent i en arbetsledande position men saknade kollegor.

– Jag trivs verkligen med att vara en del av ett team. Har man jobbat här ett tag så bygger man upp ett kontaktnät vilket gör att man alltid vet vem man ska fråga.

Berätta om det bästa med ert jobb!

Anders:
– Teamkänslan och patientkontakten. När jag till exempel får tid över att ta med en patient på en promenad – det är en väldigt fin stund.

Marie:
– Med varje patient kommer nya utmaningar, något som är både krävande och stimulerande. Det bästa med mitt jobb är definitivt att få sitta med patienterna och höra deras berättelser. Alla har sin egen unika historia.

Varför vill ni rekommendera andra sjuksköterskor att söka sig till Uppsala kommun?

Anders:
– Av flera anledningar, men främst för att Uppsala kommun är en trygg arbetsgivare där du får stor variation i ditt arbete.

Marie:
– På min arbetsplats är det alltid välkommet att diskutera och hitta nya lösningar. Jag gillar att vi känner engagemanget från ledningen. Även arbetstiderna är en fördel, jag jobbar vardagar klockan 07-16 och endast var fjärde helg. Det passar mig bra som har barn.

Marie Petterson

Titel: Sjuksköterska vid Svartbäcksgården i Uppsala kommun.
Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet, Uöppsala universitet, 2020.
Vilket är ditt smultronställe i Uppsala? ”Ulva Kvarn. Jag fascineras av vattenfallet och den konstnärliga upplevelsen av naturen.”

Anders Johansson

Titel: Sjuksköterska vid Stenhagens vård- och omsorgsboende i Uppsala
kommun.
Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet, Uppsala universitet, 2004.
Vilket är ditt smultronställe i Uppsala? ”Stadsparken och båtarna som ligger förtöjda i Fyrisån bort mot Islandsfallet.”

Text: Camilla Rindås

Uppsala kommun

Uppsala kommun är den största arbetsgivaren i Uppsala med ungefär 14 000 fast anställda medarbetare. Vårt gemensamma uppdrag är välfärdstjänster. Förskollärare, lärare, socionom, samhällsplanerare, webbredaktör, klimatstrateg, ingenjör, HR-specialist, IT-strateg, sjuksköterska är exempel på yrken som finns hos oss.

Dela det här inlägget

Uppsala kommun Placeringar

Högskoleingenjör

Lärare/Förskollärare

Naturvetare

Artiklar du kanske gillar:

Uppsala kommun
”Hemsjukvård innebär mycket kreativt tänkande”
Läs mer
Falck Emergency
”Du utvecklas ständigt, inget uppdrag är det andra likt”
Läs mer
Marie Petterson och Anders Johansson, sjuksköterskor vid Uppsala Kommun
Uppsala kommun
”Det bästa med mitt jobb är att höra patienternas berättelser”
Läs mer
Jessica Widegren, omvårdnadschef på Karolinska Universitetssjukhuset, halvligger i en rolig stol som ser ut som insidan på en vattenmelon. Den är alltså helt rund, lite som ett ägg. Jessica har fötterna rakt upp i
Karolinska Universitetssjukhuset
”Man kan vara på Karolinska i många år och hela tiden utvecklas”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
Ditt personliga mission statement

Är det dags att inventera bland dina mål och värderingar? Ett ”personligt mission statement” visar vart du är på väg.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer