Sjuksköterskor

Uppsala kommun

”Det bästa med mitt jobb är att höra patienternas berättelser”

2021-06-01

Lästid ca 2 minuter

Marie Petterson och Anders Johansson, sjuksköterskor vid Uppsala Kommun

Foto: Felicia Yllenius / Patrik Lundin

Hur är det att jobba inom Uppsala kommun? Sjuksköterskorna Anders och Marie berättar om deras vardag.

Efter pandemins utmaningar satsar Uppsala kommun stort på äldreomsorgen och kommer anställa fler sjuksköterskor, något som motsvarar en ökning med cirka 25 procent.

Anders Johansson och Marie Pettersson jobbar båda två som sjuksköterskor i kommunen. Marie är ny i branschen sedan ett år, hon jobbade tidigare som grafisk formgivare men valde att byta inriktning. Under sjuksköterskeutbildningen fick hon praktik på Svartbäcksgården.
– Under praktiken gick jag bredvid en jättetrygg undersköterska och blev så imponerad av hennes arbete. Jag kände mig väl omhändertagen och personalen var verkligen kompetent.

Marie valde sedan att söka jobb på Svartbäcksgården.

– Jag fick en jättebra start i mitt nya yrkesliv. Även fast jag kände en viss stress som ny så har jag aldrig ångrat att jag började här. Jag fick mycket stöd och kände mig trygg med att ställa frågor. Här lär man sig mycket på kort tid, berättar Marie.

Anders Johansson är sjuksköterska på Stenhagens vård- och omsorgsboende. Han jobbade tidigare som personlig assistent i en arbetsledande position men saknade kollegor.

– Jag trivs verkligen med att vara en del av ett team. Har man jobbat här ett tag så bygger man upp ett kontaktnät vilket gör att man alltid vet vem man ska fråga.

Berätta om det bästa med ert jobb!

Anders:
– Teamkänslan och patientkontakten. När jag till exempel får tid över att ta med en patient på en promenad – det är en väldigt fin stund.

Marie:
– Med varje patient kommer nya utmaningar, något som är både krävande och stimulerande. Det bästa med mitt jobb är definitivt att få sitta med patienterna och höra deras berättelser. Alla har sin egen unika historia.

Varför vill ni rekommendera andra sjuksköterskor att söka sig till Uppsala kommun?

Anders:
– Av flera anledningar, men främst för att Uppsala kommun är en trygg arbetsgivare där du får stor variation i ditt arbete.

Marie:
– På min arbetsplats är det alltid välkommet att diskutera och hitta nya lösningar. Jag gillar att vi känner engagemanget från ledningen. Även arbetstiderna är en fördel, jag jobbar vardagar klockan 07-16 och endast var fjärde helg. Det passar mig bra som har barn.

Marie Petterson

Titel: Sjuksköterska vid Svartbäcksgården i Uppsala kommun.
Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet, Uöppsala universitet, 2020.
Vilket är ditt smultronställe i Uppsala? ”Ulva Kvarn. Jag fascineras av vattenfallet och den konstnärliga upplevelsen av naturen.”

Anders Johansson

Titel: Sjuksköterska vid Stenhagens vård- och omsorgsboende i Uppsala
kommun.
Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet, Uppsala universitet, 2004.
Vilket är ditt smultronställe i Uppsala? ”Stadsparken och båtarna som ligger förtöjda i Fyrisån bort mot Islandsfallet.”

Text: Camilla Rindås

Uppsala kommun

Uppsala kommun är den största arbetsgivaren i Uppsala med ungefär 14 000 fast anställda medarbetare. Vårt gemensamma uppdrag är välfärdstjänster. Förskollärare, lärare, socionom, samhällsplanerare, webbredaktör, klimatstrateg, ingenjör, HR-specialist, IT-strateg, sjuksköterska är exempel på yrken som finns hos oss.

Dela det här inlägget

Uppsala kommun Placeringar

Högskoleingenjör

Lärare/Förskolelärare

Artiklar du kanske gillar:

Uppsala kommun
”Hemsjukvård innebär mycket kreativt tänkande”
Läs mer
Falck Emergency
”Viljan att hjälpa medmänniskor i nöd binder oss samman”
Läs mer
Marie Petterson och Anders Johansson, sjuksköterskor vid Uppsala Kommun
Uppsala kommun
”Det bästa med mitt jobb är att höra patienternas berättelser”
Läs mer
Ambulanssjuksköterskan Emelie Askelin sitter i förarsätet i en ambulans med högra handen på ratten och ler mot kameran, fönsterrutan är öppen. Utanför bilen står Uno Lundberg, vd på Falck Emergency. Han lutar ena armen mot bilens dörr och ler även han mot kameran.
Falck Emergency
”Vår främsta drivkraft är att hjälpa andra”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Fem steg till en vinnande LinkedIn-profil

Redo för nytt jobb? Här är fem steg till en vinnande LinkedIn-profil.

Läs mer
Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer