Civilingenjör

Billerud

”Det känns verkligen bra att vi investerar i framtiden”

2021-05-31

Lästid ca 2min

Foto: Pavel Koubek

Samarbeten och ständiga förbättringsarbeten präglar industriföretaget BillerudKorsnäs.

Civilingenjören Linus Skjutar Apell var en av 15 personer som antogs till BillerudKorsnäs ettåriga traineeprogram 2018. Parallellt med programmet fick han rollen som process- och systemingenjör – och nu jobbar han som change manager och teknisk projektkoordinator för ett stort investeringsprojekt av en ny sodapanna. Ett projekt som löper över fyra år och är budgeterat till två miljarder kronor. 

– Vi kör programmet som tre projekt och jag hjälper till att koordinera mellan dem. Jag fångar upp saker som vi kan förbättra, och ser till att följa upp vad som är aktuellt i dag och den här veckan, säger Linus.

Linus Skjutar Apell

Titel: Systemingenjör.

Utbildning: Civilingenjör i farkostteknik och mekatronik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2015.

Vilket är ditt smultronställe? ”Jag går gärna till den prisbelönta stadsparken i Örebro alla tider på året. Här finns stora gräsmattor, bänkar, fik och rosenträdgård. På somrarna är det
vanligtvis marknad i Wadköping och konserter på scenen.”

Det låter spännande, vad innebär investeringen?

– Sodapannan som är en del av vårt massabruk i Frövi producerar ånga samtidigt som vi återvinner som pappersmassan kokas i. Vi uppdaterar med ny och mer hållbar teknik och utrustning som ska hålla i minst 50 år. Det känns häftigt att arbeta med något som ska stå så länge.

Ge fler exempel på ert innovationsarbete!

– Vi har kollegor som jobbar aktivt med att ta fram pappersflaskor och pappersbatterier för att tillverka biologiskt nedbrytbara produkter helt utan plast. Paper Bottle-projektet är ett samarbete med stora aktörer inom bland annat design och teknik. Jag lockades till BillerudKorsnäs av deras tydliga fokus på  ångsiktig hållbarhet, och det känns verkligen bra att vi investerar i framtiden.

Antingen-Eller

Uppkopplad

Avkopplad

Strukturerad

Spontan

Kontorsarbete

Distansarbete

Skogen

Havet

Pocketbok

Podcast

Text: Tina Lindström Carlsson

Billerud

Billerud är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Läs mer: https://www.billerud.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Billerud
”Jag har alltid varit intresserad av problemlösning”
Läs mer
Niklas Sjögren är på väg att stiga in på BillerudKorsnäs kontor.
Billerud
”Det handlar om att leda, inspirera och motivera”
Läs mer
Jennie Pettersson står lutad mot ett fönster med armarna i kors på BillerudKorsnäs kontor.
Billerud
”Vi ersätter plast med papper – det känns bra i magen”
Läs mer
Billerud
”Vi utvecklar olika typer av förnyelsebara förpackningar”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Hållbarhet och hög lön är viktigast för generation Z

Hållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer