Civilingenjör

BillerudKorsnäs

”Det känns verkligen bra att vi investerar i framtiden”

2021-05-31

Lästid ca 2min

Civilingenjör

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+13

Foto: Pavel Koubek

Samarbeten och ständiga förbättringsarbeten präglar industriföretaget BillerudKorsnäs.

Civilingenjören Linus Skjutar Apell var en av 15 personer som antogs till BillerudKorsnäs ettåriga traineeprogram 2018. Parallellt med programmet fick han rollen som process- och systemingenjör – och nu jobbar han som change manager och teknisk projektkoordinator för ett stort investeringsprojekt av en ny sodapanna. Ett projekt som löper över fyra år och är budgeterat till två miljarder kronor. 

– Vi kör programmet som tre projekt och jag hjälper till att koordinera mellan dem. Jag fångar upp saker som vi kan förbättra, och ser till att följa upp vad som är aktuellt i dag och den här veckan, säger Linus.

Linus Skjutar Apell

Titel: Systemingenjör.

Utbildning: Civilingenjör i farkostteknik och mekatronik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2015.

Vilket är ditt smultronställe? ”Jag går gärna till den prisbelönta stadsparken i Örebro alla tider på året. Här finns stora gräsmattor, bänkar, fik och rosenträdgård. På somrarna är det
vanligtvis marknad i Wadköping och konserter på scenen.”

Det låter spännande, vad innebär investeringen?

– Sodapannan som är en del av vårt massabruk i Frövi producerar ånga samtidigt som vi återvinner som pappersmassan kokas i. Vi uppdaterar med ny och mer hållbar teknik och utrustning som ska hålla i minst 50 år. Det känns häftigt att arbeta med något som ska stå så länge.

Ge fler exempel på ert innovationsarbete!

– Vi har kollegor som jobbar aktivt med att ta fram pappersflaskor och pappersbatterier för att tillverka biologiskt nedbrytbara produkter helt utan plast. Paper Bottle-projektet är ett samarbete med stora aktörer inom bland annat design och teknik. Jag lockades till BillerudKorsnäs av deras tydliga fokus på  ångsiktig hållbarhet, och det känns verkligen bra att vi investerar i framtiden.

Antingen-Eller

Uppkopplad

Avkopplad

Strukturerad

Spontan

Kontorsarbete

Distansarbete

Skogen

Havet

Pocketbok

Podcast

Text: Tina Lindström Carlsson

BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid.

Läs mer: www.billerudkorsnas.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

BillerudKorsnäs
”Vi utvecklar olika typer av förnyelsebara förpackningar”
Läs mer
BillerudKorsnäs
“Det känns bra i hjärtat att jobba på ett företag som bryr sig”
Läs mer
BillerudKorsnäs
”Jag blir stolt över att våra produkter gör skillnad i samhället”
Läs mer
Carl Johansson visar en skogsindustribolagets produkter i form av ett stort vitt ark tillsammans med en kollega.
BillerudKorsnäs
”Komplexiteten och utmaningarna i uppdragen fascinerar mig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Din karriär
Nordens mest attraktiva arbetsgivare

För nionde året i rad presenterar vi listan över Nordens mest attraktiva arbetsgivare. Universums nordiska studentundersökningar avslöjar vad 66 964 ekonomi-, teknik- och data/IT-studenter runt om i Norden har för karriär- och arbetslivsförväntningar. Undersökningen visar att studenterna är väl insatta i, och har en klar uppfattning om vad olika arbetsgivare kan erbjuda dem. När de väljer arbetsgivare fokuserar de främst på sig själva och försöker hitta en bra utgångspunkt för sin framtida karriär.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer