Högskoleingenjör

BillerudKorsnäs

”Vi utvecklar olika typer av förnyelsebara förpackningar”

2021-05-31

Lästid ca 2min

Foto: Alexander Lindström

På BillerudKorsnäs får du snabbt ett stort ansvar samtidigt som du stöttas av chefer och kollegor.

Civilingenjören Helena Streitlien har haft tre olika yrkesroller sedan hon började på BillerudKorsnäs 2015. Nu är hon produktionsingenjör för en av företagets högteknologiska kartongmaskiner.
– Vi jobbar för miljön och för en framtida hållbarhet, vilket är oerhört viktigt för mig. Vi utvecklar olika typer av förnyelsebara förpackningar. Att kunna återvinna produkter som tillverkas är en förutsättning för framtiden, säger hon.

Titel: Produktionsingenjör.

Utbildning: Civilingenjör bioteknik, inriktning innovativ och hållbar kemiteknik. Chalmers, examen 2015.

Tips till den som är ny på jobbet?

”Du har mer att bidra med än vad du tror. Du har en gedigen utbildning där du lärt dig nyaste nytt, och kan bidra med nya perspektiv.”

Samarbetar för resultat

Helena är delansvarig för en högteknologisk maskin som tillverkar vätskekartong till Tetra Pak och andra kunder. På dagliga morgonmöten stämmer hon av gårdagens produktion och kommande utmaningar.  

– Vi jobbar i team och jag har ofta dialog med olika delar av organisationen; det kan vara operatörer, underhållspersonal och medarbetare från kvalitets- eller projektavdelningen. Mycket handlar om problemlösning i vardagen. Det kan vara en avvikelse i kartongen under tiden som produktionen går, då gäller det att vi snabbt hittar orsaken till problemet och löser det. Mina kollegor har oerhört mycket kunskap och är väldigt givmilda och trevliga att ha att göra med. Vi jobbar mycket tillsammans, alla är drivna och vill samma saker, säger hon.

Stora och små utmaningar

Helena har en bred roll med många kontaktytor. Förutom att se till att den dagliga driften löper på är hon även processansvarig för olika förbättrings- och ombyggnadsprojekt. 

– Det är roligt, då får man exempelvis fundera kring bästa lösningen till ett nytt system som ska byggas, säger hon.

Jämställdhet i fokus

På BillerudKorsnäs står mångfald- och jämställdhetsfrågan högt upp på agendan. I Gävle har man genomfört obligatoriska workshops i ämnet, där det bland annat diskuterats förutfattade meningar kring jämställdhet, inkludering och mångfald.

– Det har varit väldigt uppskattat och bra genomfört. Det är viktigt för mig att arbetsgivaren tar ansvar och bryr sig om den typen av frågor, säger Helena.

3 fördelar med BillerudKorsnäs som arbetsgivare: 

  1. Utvecklingsmöjligheterna är stora och många interna samarbeten gör att du växer. 

2. Du får snabbt ta eget ansvar. Processen att tillverka kartong är komplex, vilket gör att du alltid kan lära dig mer och utvecklas oavsett roll.  

3. Om du vill utvecklas genom att byta roll inom företaget så uppmuntras det.

Text: Tina Lindström Carlsson

BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid.

Läs mer: www.billerudkorsnas.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

BillerudKorsnäs
”Det känns verkligen bra att vi investerar i framtiden”
Läs mer
BillerudKorsnäs
“Det känns bra i hjärtat att jobba på ett företag som bryr sig”
Läs mer
BillerudKorsnäs
”Jag blir stolt över att våra produkter gör skillnad i samhället”
Läs mer
Carl Johansson visar en skogsindustribolagets produkter i form av ett stort vitt ark tillsammans med en kollega.
BillerudKorsnäs
”Komplexiteten och utmaningarna i uppdragen fascinerar mig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Din karriär
”Samhället kommer gå från hyperglobalt till mer lokalt”

Framtidsforskaren Kjell A Nordström spår en annorlunda arbetsmarknad post-corona.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer