Högskoleingejör

Billerud

”Vi utvecklar olika typer av förnyelsebara förpackningar”

2021-05-31

Lästid ca 2min

Foto: Alexander Lindström

På BillerudKorsnäs får du snabbt ett stort ansvar samtidigt som du stöttas av chefer och kollegor.

Civilingenjören Helena Streitlien har haft tre olika yrkesroller sedan hon började på BillerudKorsnäs 2015. Nu är hon produktionsingenjör för en av företagets högteknologiska kartongmaskiner.
– Vi jobbar för miljön och för en framtida hållbarhet, vilket är oerhört viktigt för mig. Vi utvecklar olika typer av förnyelsebara förpackningar. Att kunna återvinna produkter som tillverkas är en förutsättning för framtiden, säger hon.

Helena Streitlien

Titel: Produktionsingenjör.

Utbildning: Civilingenjör bioteknik, inriktning innovativ och hållbar kemiteknik. Chalmers, examen 2015.

Tips till den som är ny på jobbet?

”Du har mer att bidra med än vad du tror. Du har en gedigen utbildning där du lärt dig nyaste nytt, och kan bidra med nya perspektiv.”

Samarbetar för resultat

Helena är delansvarig för en högteknologisk maskin som tillverkar vätskekartong till Tetra Pak och andra kunder. På dagliga morgonmöten stämmer hon av gårdagens produktion och kommande utmaningar.  

– Vi jobbar i team och jag har ofta dialog med olika delar av organisationen; det kan vara operatörer, underhållspersonal och medarbetare från kvalitets- eller projektavdelningen. Mycket handlar om problemlösning i vardagen. Det kan vara en avvikelse i kartongen under tiden som produktionen går, då gäller det att vi snabbt hittar orsaken till problemet och löser det. Mina kollegor har oerhört mycket kunskap och är väldigt givmilda och trevliga att ha att göra med. Vi jobbar mycket tillsammans, alla är drivna och vill samma saker, säger hon.

Stora och små utmaningar

Helena har en bred roll med många kontaktytor. Förutom att se till att den dagliga driften löper på är hon även processansvarig för olika förbättrings- och ombyggnadsprojekt. 

– Det är roligt, då får man exempelvis fundera kring bästa lösningen till ett nytt system som ska byggas, säger hon.

Jämställdhet i fokus

På BillerudKorsnäs står mångfald- och jämställdhetsfrågan högt upp på agendan. I Gävle har man genomfört obligatoriska workshops i ämnet, där det bland annat diskuterats förutfattade meningar kring jämställdhet, inkludering och mångfald.

– Det har varit väldigt uppskattat och bra genomfört. Det är viktigt för mig att arbetsgivaren tar ansvar och bryr sig om den typen av frågor, säger Helena.

3 fördelar med BillerudKorsnäs som arbetsgivare: 

1. Utvecklingsmöjligheterna är stora och många interna samarbeten gör att du växer. 

2. Du får snabbt ta eget ansvar. Processen att tillverka kartong är komplex, vilket gör att du alltid kan lära dig mer och utvecklas oavsett roll.  

3. Om du vill utvecklas genom att byta roll inom företaget så uppmuntras det.

Text: Tina Lindström Carlsson

Billerud

Billerud är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Läs mer: https://www.billerud.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Billerud
”Jag har alltid varit intresserad av problemlösning”
Läs mer
Niklas Sjögren är på väg att stiga in på BillerudKorsnäs kontor.
Billerud
”Det handlar om att leda, inspirera och motivera”
Läs mer
Jennie Pettersson står lutad mot ett fönster med armarna i kors på BillerudKorsnäs kontor.
Billerud
”Vi ersätter plast med papper – det känns bra i magen”
Läs mer
Billerud
”Det känns verkligen bra att vi investerar i framtiden”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
Google: ”Konstruktiv missnöjdhet är något vi söker”

År efter år toppar Google listorna bland de mest attraktiva arbetsgivarna världen över, så även i årets studentundersökning.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer