Civilingenjör

Kraftringen

”Det var ett stort utvecklingssprång för mig”

2021-06-10

Lästid ca 2min

Lund/Eslöv 210512
Marie Caesar Björk, kemi- och miljöingenjör på Kraftringen.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Kraftringens högteknologiska anläggningar värmer skåningarna och ger lokalproducerad el. Fokus är också att minska miljöpåverkan.

Den som kör på E22:an kan se Örtoftaverket som ett landmärke mellan Lund och Eslöv. Den stora högteknologiska anläggningen drivs av energibolaget Kraftringen sedan 2014. Marie Caesar Björk, miljö- och kemiingenjör, var med från start och har sedan ett par år flyttat ut ur byggbaracken och in i det nybyggda kontoret med utsikt över den skånska nejden. Hon brinner för miljöoch processfrågor och vill få ut sin kunskap till alla medarbetare.

Marie Caesar Björk

Titel: Miljö- och kemiingenjör.

Utbildning: Civilingenjör med inriktning miljö och process, Lunds tekniska högskola, examen 2011.
Hur hittar du din återhämtning? ”Hos mina hästar! De får mig att slappna av och koppla bort allt annat i vardagen.”

Hur hamnade du på Kraftringen och vad får dig att stanna kvar?

Jag läste kemiteknik och en traineetjänst på Kraftringen dök upp. Jag trivs bra och nu har jag dessutom gått vidare och fått en ny spännande tjänst. Det är ett så pass stort bolag att det finns olika vägar att utvecklas. Och det finns fortfarande mycket potential kvar att arbeta med – det gör jobbet intressant och roligt.

Vad fick du lära dig, där du satt i baracken under de första åren?

Jag fick lära mig otroligt mycket både om driften och intrimningen av pannan. Det var ett stort utvecklingssprång för mig och en häftig utmaning för Kraftringen. Jag har fortfarande kvar bilder på de första transporterna som rullade in här.

På vilket sätt tycker du att Kraftringen är ett framtidsföretag?

För att man väljer att satsa på att utveckla verksamheten och har fokus på att minska miljöpåverkan. Här kan man vara med på en resa och se nya anläggningar växa fram med allt vad det innebär under projekteringens gång. Det är nyttigt, kul och utmanande.

”Vi är ett miljömedvetet bolag.”

Hur bidrar Kraftringen till regionens utveckling?

Vi arbetar kontinuerligt med att vara fossilfria och ger bra och effektiv värme tillbaka. Vinsten går till kommunerna för att användas till utveckling i samhället. Vi har samarbete med olika företag och partners i regionen och är med i dialogerna och utvecklingen av regionerna.

Till sist, nämn tre saker som man bör veta om Kraftringen?

Vi är ett miljömedvetet bolag som förser våra kunder med fossilfri värme och el. Vi har en stor teknisk avancerad anläggning som erbjuder många möjligheter. Och framförallt – här finns härliga kollegor som stöttar varandra!

Text: Eva Rydinger

Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare.

Läs mer: www.kraftringen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Lund 190403
Ashfaq Taimor på Kraftringen. Han står i en glastrappa i någon slags lobby och håller en hand på räcket. Bakom honom skymtar ett stort träd och i taket hänger stora runda vita lampor. Han ler mot kameran.
Foto: André de Loisted
Kraftringen
”Vi ska investera 1 miljard kronor de kommande fem åren”
Läs mer
Essity
”Vi hjälper våra kunder att bli mer hållbara och cirkulära”
Läs mer
Tobias Elgström står på ett kontor, framför Condesign-logon med en dator i handen.
Condesign
”Jag brukar likna Condesign vid en agent i idrottsvärlden”
Läs mer
Kollmorgen
”Vi har möjlighet att skapa mycket innovation”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
Chefen googlar dig! Så hanterar du det

Experten listar tre saker din blivande chef inte vill upptäcka vid en snabb googling.

Läs mer
Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer