Civilingenjör

Kraftringen

”Det var ett stort utvecklingssprång för mig”

2021-06-10

Lästid ca 2min

Lund/Eslöv 210512
Marie Caesar Björk, kemi- och miljöingenjör på Kraftringen.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Kraftringens högteknologiska anläggningar värmer skåningarna och ger lokalproducerad el. Fokus är också att minska miljöpåverkan.

Den som kör på E22:an kan se Örtoftaverket som ett landmärke mellan Lund och Eslöv. Den stora högteknologiska anläggningen drivs av energibolaget Kraftringen sedan 2014. Marie Caesar Björk, miljö- och kemiingenjör, var med från start och har sedan ett par år flyttat ut ur byggbaracken och in i det nybyggda kontoret med utsikt över den skånska nejden. Hon brinner för miljöoch processfrågor och vill få ut sin kunskap till alla medarbetare.

Marie Caesar Björk

Titel: Miljö- och kemiingenjör.

Utbildning: Civilingenjör med inriktning miljö och process, Lunds tekniska högskola, examen 2011.
Hur hittar du din återhämtning? ”Hos mina hästar! De får mig att slappna av och koppla bort allt annat i vardagen.”

Hur hamnade du på Kraftringen och vad får dig att stanna kvar?

Jag läste kemiteknik och en traineetjänst på Kraftringen dök upp. Jag trivs bra och nu har jag dessutom gått vidare och fått en ny spännande tjänst. Det är ett så pass stort bolag att det finns olika vägar att utvecklas. Och det finns fortfarande mycket potential kvar att arbeta med – det gör jobbet intressant och roligt.

Vad fick du lära dig, där du satt i baracken under de första åren?

Jag fick lära mig otroligt mycket både om driften och intrimningen av pannan. Det var ett stort utvecklingssprång för mig och en häftig utmaning för Kraftringen. Jag har fortfarande kvar bilder på de första transporterna som rullade in här.

På vilket sätt tycker du att Kraftringen är ett framtidsföretag?

För att man väljer att satsa på att utveckla verksamheten och har fokus på att minska miljöpåverkan. Här kan man vara med på en resa och se nya anläggningar växa fram med allt vad det innebär under projekteringens gång. Det är nyttigt, kul och utmanande.

”Vi är ett miljömedvetet bolag.”

Hur bidrar Kraftringen till regionens utveckling?

Vi arbetar kontinuerligt med att vara fossilfria och ger bra och effektiv värme tillbaka. Vinsten går till kommunerna för att användas till utveckling i samhället. Vi har samarbete med olika företag och partners i regionen och är med i dialogerna och utvecklingen av regionerna.

Till sist, nämn tre saker som man bör veta om Kraftringen?

Vi är ett miljömedvetet bolag som förser våra kunder med fossilfri värme och el. Vi har en stor teknisk avancerad anläggning som erbjuder många möjligheter. Och framförallt – här finns härliga kollegor som stöttar varandra!

Text: Eva Rydinger

Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare.

Läs mer: www.kraftringen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Lund 190403
Ashfaq Taimor på Kraftringen. Han står i en glastrappa i någon slags lobby och håller en hand på räcket. Bakom honom skymtar ett stort träd och i taket hänger stora runda vita lampor. Han ler mot kameran.
Foto: André de Loisted
Kraftringen
”Vi ska investera 1 miljard kronor de kommande fem åren”
Läs mer
Lund 210503
Rohit Kumar på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted
Tetra Pak
”Vi har skapat ett starkt band till varandra”
Läs mer
Emelie Emanuelsson, Volvo. Emelie sitter i en bil med förardörren öppen och tittar in i kameran. Ena handen har hon på ratten.
Volvo Cars
”Vårt ledord är omtanke och det är jag väldigt stolt över”
Läs mer
Lund/Eslöv 210512
Marie Caesar Björk, kemi- och miljöingenjör på Kraftringen.
Foto: André de Loisted
Kraftringen
”Det var ett stort utvecklingssprång för mig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
Fem steg till en vinnande LinkedIn-profil

Redo för nytt jobb? Här är fem steg till en vinnande LinkedIn-profil.

Läs mer
Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer