Sök jobb via Instagram

01/07/2020 9:26am

Sociala medier kan vara en utmärkt kanal att söka jobb via – om man gör det på rätt sätt. Lär dig hur du kommer i kontakt med din framtida arbetsgivare genom ditt Instagram-konto.

Instagram är ett växande nätverk som används av personer världen över. Flera miljontals personer klickar sig in på appen dagligen för att hålla kontakten eller fördriva tid. Något många tänker inte på är att Instagram kan vara en utmärkt kanal att söka jobb via – om man gör det på rätt sätt. Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Vissa företag publicerar till och med jobbannonser via Instagram. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

För att kunna skaffa ett jobb via Instagram är det en god idé att se över sitt egna konto eller starta ett nytt konto avsett för jobb. Se till att ditt konto är fritt från bilder som du inte skulle vilja att en potentiell framtida kollega fick syn på. Lägg bara ut sådant som är kopplat till jobb. Nuförtiden söker de flesta rekryterare upp sina kandidater innan anställning. Var återhållsam och tänk en extra gång innan du delar någonting på sociala medier.

Sedan gäller det att skapa content. Lägg ut bilder och storys – berätta om dig själv och din situation. Berätta vad du vill jobba med, dina tidigare erfarenheter, din bransch, med mera. Skriv även en intresseväckande bio som får folk att klicka sig in på ditt konto.

Nästa steg är att skaffa ett stort nätverk. Gör kontot offentligt, för att kunna nå ut till så många personer som möjligt, och följ intressanta jobb och personer inom din bransch. Be andra personer, vänner och kollegor, sprida dina inlägg.

Sist men inte minst – hänvisa också till dina andra sociala kanaler, som LinkedIn, Facebook eller Twitter. Via Facebook kan du dessutom gå med i “söka-jobb-grupper” som ger dig ett beredare kontaktverk. Länka ditt CV på Twitter och ta direkt kontakt med rekryterare. Ju större nätverk, desto större chans att hitta jobb.

Övriga tips

* Underskatta inte hashtags. Det finns flera jobbrelaterade hashtags att använda sig av, bland annat:
#nyttjobb
#ledigajobb
#karriärtips
Via dessa hashtags kan du även hitta en massa tips gällande att skaffa jobb.

* Glöm inte att vara aktiv ofta. Se till att hålla dig själv uppdaterad på de senaste jobbannonserna och inläggen. Kolla in hashtags och leta upp nya. Se även till att uppdatera din egna profil. Ju mer du har att säga desto mer intresserade blir folk.

Dela det här inlägget