Ekonomi

Essity

“Du kan utvecklas vidare både i Sverige och internationellt”

2023-06-29

Lästid ca 2 min

Lena Eriksson Ta, Essity

Foto: Julia Sjöberg

Efter sju år på Essity fortsätter Lena Eriksson Ta att hitta nya möjligheter till utveckling inom bolaget.

Ekonomen Lena Eriksson Ta började jobba på hygien- och hälsobolaget Essity i januari 2016. Nu har hon precis axlat en ny arbetsroll.

Lena Eriksson Ta

Titel:

Procurement Services.

 

Utbildning:

Master i nationalekonomi, Handels högskolan vid Göteborgs Universitet, examen 2011.

Vad lockade dig till Essity?

– Möjligheten att få jobba för ett globalt företag med många utvecklingsmöjligheter. Eftersom jag hade hört så mycket gott om dem valde jag till och med ett vikariat på Essity framför en fast anställning på ett annat bolag.

Berätta om din resa inom företaget!

– Jag började som Accounting Administrator på avdelningen Accounts Payable. Det innebar att jag gjorde allt från att registrera inkommande fakturor till att vara involverad i månads- och årsbokslut samt i flera harmoniseringsprojekt och referensgrupper. Under sommaren 2018 tog jag mig an rollen som Accounts Payable Manager Nordic, vilket innebar att jag ansvarade för leverantörsreskontraprocessen i Norden och Baltikum. Det uppdraget hade jag fram till april i år då jag började på avdelningen Procurement Services.

Vad innebär din nya roll?

– Jag är fortfarande i uppstartsfasen, men framöver kommer jag att ha mycket kontakt med leverantörer och interna stakeholders. Jag kommer också att hålla i utbildningar i vår inköpsportal och lära upp nya användare. Samtidigt blir jag ansvarig för delar av leverantörsprocessen i olika system.

"Förutom att jag känner att jag hela tiden får utvecklas vidare inom bolaget uppskattar jag verkligen att de är så måna om sina medarbetare."

Varför väljer du att stanna på Essity?

– Förutom att jag känner att jag hela tiden får utvecklas vidare inom bolaget uppskattar jag verkligen att de är så måna om sina medarbetare. Under alla de här åren har jag också haft turen att ha fantastiska kollegor som jag har skrattat mycket ihop med och trivts väldigt bra med. Det har varit en riktigt härlig teamkänsla. Alla som jag har jobbat med har varit väldigt dedikerade och motiverade.

När har du som roligast på jobbet?

– När jag tillsammans med mina kollegor får grotta ner mig i något problem som behöver lösas. Jag gillar utmaningar och tycker om att jobba i team samt ha mycket kontakt med stakeholders.

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Jag har några råd som jag har burit med mig sedan början av min karriär. Bland annat att aldrig stänga några dörrar och att våga anta nya utmaningar. Samtidigt är det viktigt att kunna stanna upp och skynda långsamt för att ha ett hållbart arbetsliv.

Text: Sara Schedin

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, TOM Organic, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 48 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2022 var cirka 156 miljarder kronor (15 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök: www.essity.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Niketh Venkatesh, Essity
Essity
”Graduate-programmet uppfyllde alla mina kriterier”
Läs mer
Essity
”På Essity är det bara du själv som sätter gränserna för din karriär”
Läs mer
Essity
”På Essity är tempot högt och möjligheterna många”
Läs mer
Kristofer Wreimer, Essity
Essity
”På Essity finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här ökar du dina chanser att få jobb på advokatbyrå

“Lär känna så många arbetsgivare som möjligt under studietiden”. Det tipset ger HR på den affärsjuridiska byrån Mannheimer Swartling till alla juriststudenter.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Din karriär
Viktigt för unga studenter!

Möjligheten att tjäna bra i framtiden, ha goda referenser och en trygg anställning är viktigast när Sveriges studenter ska välja arbetsgivare.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer