Mäklare

Mäklare

Svensk Fastighetsförmedling

”Ett jobb där man kan sträcka på sig och känna stolthet”

2020-05-15

Text: Elsa Sjögren

Foto: Kristofer Hedlund

Johan Markelius och Louise Samsö, Svensk Fastighetsförmedling

#2

Mäklare

#10

Mäklare

Gemenskap och en vilja att hjälpa varandra är en av hemligheterna bakom Svensk Fastighetsförmedlings framgångar.

Johan Markelius och Louise Samsioe har båda många års mäklarerfarenhet i bagaget. Johan har jobbat som mäklare sedan 90-talet och är idag franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Nacka. Louise har sålt bostäder i kommunen i åtta år och värvades för sex år sedan av Johan till företaget. Något som utmärker deras arbetsplats menar de är den starka lagandan och gemenskapen.

– Mäklaryrket är egentligen väldigt individuellt, men här brukar vi säga att ”mina kunder är allas kunder”. Vi är duktiga på att hjälpa varandra, vilket gör att vi får en fin kultur, bättre resultat och en trevligare arbetsplats, säger Louise. 

 

Vad har fått er att söka er till och stanna på Svensk Fastighetsförmedling?

Johan: – Gemenskapen och en hög kvalitet i det vi gör. Vi är stolta över den tjänst vi levererar. Dessutom finns det ett bra engagemang inom vår organisation utöver mäkleriet såsom marknadsförings- och juristexpertis.

 

Louise: – Den som jobbar här har alla förutsättningar att bli en riktigt duktig mäklare. Här finns en kultur där alla ställer höga krav på sig själva och på varandra, utan att göra avkall på teamkänslan. Det gör att service- och kunskapsnivån gentemot kund blir väldigt hög. Det är kul att jobba på ett kontor där man kan sträcka på sig och känna stolthet. 

 

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

Johan: – Du har goda möjligheter att utvecklas inom din roll som mäklare. Vi jobbar väldigt brett, från förstagångsbostäder till stora villor. Där kan du förändra vilket segment du jobbar inom. På så sätt möter du nya utmaningar och träffar nya typer av kunder.

 

Vad gör er stolta över er arbetsgivare? 

Louise: – För något år sedan fick vi utmärkelsen årets butik inom vår kedja. Det var något som vi satte som mål i början av året och det var fantastiskt roligt att nå det. Förra året var jag även föräldraledig. Det är en stor förändring att matcha barn med udda arbetstider, men jag har fått väldigt fin stöttning från kontoret. 

Johan: – Jag är stolt över den gemenskap vi har. Det engagemang som finns hos alla präglar sättet vi jobbar på och hur vi tar hand om våra kunder.

Louise Samsioe

Titel: Fastighetsmäklare.

Utbildning (skola och examensår): Fastighetsmäklarutbildning, Malmö universitet, examen 2012.

Kuriosafråga:

Vilket är ditt smultronställe i Sverige och varför?
”Jag älskar trädgårdar och Höganäs i Skåne är väldigt vackert.”

Johan Markelius

Titel: Franchisetagare och fastighetsmäklare.

Utbildning (skola och examensår): Gymnasieutbildning byggnadsingenjör, examen 1991.

Kuriosafråga:

Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling har omkring 1200 medarbetare fördelade på ca 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans ca 200 franchisetagare. Läs mer: www.svenskfast.se

Dela det här inlägget

Svensk Fastighetsförmedling Placeringar

Mäklare

Mäklare

Artiklar du kanske gillar:

Josefin Thörnert är rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling. Hon sitter framåtlutad i en congacfärgad skinnsoffa och ler mot kameran. På den blågrå väggen bakom sitter Svensk Fastighetsförmedlings logotyp. I förgrunden syns en bukett vita liljor.
Svensk Fastighetsförmedling
”Hos oss blir mäklaryrket ett långsiktigt och hållbart karriärval”
Läs mer
Fastighetsbyrån
”Det är häftigt att följa studenterna från skolbänken till arbetslivet”
Läs mer
Fastighetsbyrån
”Ett jämställt ledarskap är en självklarhet på Fastighetsbyrån”
Läs mer
Henrik Olausson, vd, och Lukas Hernblad, rekryteringschef, står inomhus i en kontorsbyggnad. Ovanför dem syns ett stort glastak som släpper in ljus, och bakom dem ett stort träd. De ler mot kameran.
SkandiaMäklarna
”Engagerade medarbetare leder till ökad lönsamhet”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Från praktikant till Data Scientist på iZettle

Många är de tech-startups som drömmer om att revolutionera användarnas vardag och utgöra starten för en ny era i vårt köpbeteende. iZettle är en av aktörerna som lyckats.

Läs mer
Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Din karriär
Så hög blir lönen för färdigbakade studenter

Mycket spelar in när unga ska välja arbetsgivare i dag.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer