Ekonomi

Dina Försäkringar

”Här blir man uppmuntrad att göra karriär internt”

2022-05-24

Lästid ca 2 min

Ekonomi

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+14

På sex år har Sanna Kraff gått från redovisning till controller och teamledare på Dina Försäkringar.

Efter att ha arbetat som revisor ut mot flera olika företag ville Sanna Kraff stanna hos ett och samma bolag för att få följa effekterna av sitt arbete. Valet föll på Dina Försäkringar. Några år av olika projekt och utökade ansvarsområden toppades 2020 med att hon blev teamledare och fick en ny roll.
– Min chef har alltid varit väldigt noga med att fråga vad jag tycker är kul. Jag har aldrig bara blivit tilldelad något, utan vi funderar tillsammans på nästa steg. Jag hade börjat jobba mer med resultatuppföljning och controlling och när ekonomiavdelningen skulle omorganiseras i mindre team sommaren 2020 fick jag möjlighet att leda ett av teamen och samtidigt byta roll till controller.

Sanna Kraff

Titel: Controller och teamledare.

Utbildning: Civilekonom, Linköpings universitet, examen 2014.

Tips till någon som är ny på jobbet: Våga fråga! En klassiker, men alla uppskattar när man ställer frågor så passa på att göra det nu.

Hur var din känsla inför det?

– Det var så roligt att få det förtroendet! Jag var bara 30 då och snittåldern är högre på ekonomiavdelningen, så det kändes jätteroligt. Här får man inte frågan ”vill du bli det här?” utan man får istället höra ”jag tror att just du skulle passa bra för den här rollen”.

Försäkringsbranschen är i förändring med många nya startup-lösningar, hur hanterar ni det?

– Det är kul, för vi tvingas också utvecklas och hänga med. Det ska vara enkelt att komma i kontakt med oss via hemsidan och vi försöker hela tiden vara med och ha örat mot marken. Nu har vi ett nytt samarbete med bolaget Omocom, en försäkringsförmedlare inom delningsekonomin. Därmed hittar vi nya sätt att växa, vara nytänkande och ge de nya aktörerna en match.

”Min chef har alltid varit väldigt noga med att fråga vad jag tycker är kul.”

Vad är du mest stolt över med Dina Försäkringar?

– Vårt samhällsengagemang. Vi har lokala bolag i hela landet som gynnar mindre bygder och samhällen. Vi stöttar organisationen Mitt Liv, där vi medarbetare kan bli mentorer för människor som vill in på arbetsmarknaden, vi samarbetar med Läxhjälpen för att hjälpa fler unga att klara skolan och nu får anställda ekonomiskt bidrag om de öppnar sitt hem förflyktingar. Vi bryr oss om de här frågorna, och det är ett bra sätt att få oss medarbetare att tänka till.

Dina Försäkringar

Dina finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade. Antal medarbetare: Cirka 450 i hela Dina gruppen varav cirka 180 medarbetare på Dina Försäkring AB.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hedda Engvall, Skadereglerare inom ansvar & rättskydd, Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Tillfälligheter kan leda till något riktigt bra – om du bara vågar”
Läs mer
Pontus Rufelt - Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Här får jag bidra till att skapa trygghet för människor”
Läs mer
Robin Rahman, utvecklingschef, står framför en vägg som föreställer ett foto och en text: Välkommen till Medborgarkontoret! Han tittar in i kameran.
Stockholms stad
”Jag är just nu på väg till min femte tjänst här på sex år”
Läs mer
Deloitte
“Jag leder ett av våra största globala revisionsuppdrag”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Samhället kommer gå från hyperglobalt till mer lokalt”

Framtidsforskaren Kjell A Nordström spår en annorlunda arbetsmarknad post-corona.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer