Ekonomi

Dina Försäkringar

”Här blir man uppmuntrad att göra karriär internt”

2022-05-24

Lästid ca 2 min

Ekonomi

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

På sex år har Sanna Kraff gått från redovisning till controller och teamledare på Dina Försäkringar.

Efter att ha arbetat som revisor ut mot flera olika företag ville Sanna Kraff stanna hos ett och samma bolag för att få följa effekterna av sitt arbete. Valet föll på Dina Försäkringar. Några år av olika projekt och utökade ansvarsområden toppades 2020 med att hon blev teamledare och fick en ny roll.
– Min chef har alltid varit väldigt noga med att fråga vad jag tycker är kul. Jag har aldrig bara blivit tilldelad något, utan vi funderar tillsammans på nästa steg. Jag hade börjat jobba mer med resultatuppföljning och controlling och när ekonomiavdelningen skulle omorganiseras i mindre team sommaren 2020 fick jag möjlighet att leda ett av teamen och samtidigt byta roll till controller.

Sanna Kraff

Titel: Controller och teamledare.

Utbildning: Civilekonom, Linköpings universitet, examen 2014.

Tips till någon som är ny på jobbet: Våga fråga! En klassiker, men alla uppskattar när man ställer frågor så passa på att göra det nu.

Hur var din känsla inför det?

– Det var så roligt att få det förtroendet! Jag var bara 30 då och snittåldern är högre på ekonomiavdelningen, så det kändes jätteroligt. Här får man inte frågan ”vill du bli det här?” utan man får istället höra ”jag tror att just du skulle passa bra för den här rollen”.

Försäkringsbranschen är i förändring med många nya startup-lösningar, hur hanterar ni det?

– Det är kul, för vi tvingas också utvecklas och hänga med. Det ska vara enkelt att komma i kontakt med oss via hemsidan och vi försöker hela tiden vara med och ha örat mot marken. Nu har vi ett nytt samarbete med bolaget Omocom, en försäkringsförmedlare inom delningsekonomin. Därmed hittar vi nya sätt att växa, vara nytänkande och ge de nya aktörerna en match.

”Min chef har alltid varit väldigt noga med att fråga vad jag tycker är kul.”

Vad är du mest stolt över med Dina Försäkringar?

– Vårt samhällsengagemang. Vi har lokala bolag i hela landet som gynnar mindre bygder och samhällen. Vi stöttar organisationen Mitt Liv, där vi medarbetare kan bli mentorer för människor som vill in på arbetsmarknaden, vi samarbetar med Läxhjälpen för att hjälpa fler unga att klara skolan och nu får anställda ekonomiskt bidrag om de öppnar sitt hem förflyktingar. Vi bryr oss om de här frågorna, och det är ett bra sätt att få oss medarbetare att tänka till.

Dina Försäkringar

Dina är ett flertal försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Dina finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets femte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade. Läs mer: www.dina.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Dina Försäkringar
”Jag blir stolt när jag kan komma med en lösning”
Läs mer
Dina Försäkringar
“Jag blir stolt när jag kan komma med en lösning”
Läs mer
Hedda Engvall, Skadereglerare inom ansvar & rättskydd, Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Tillfälligheter kan leda till något riktigt bra – om du bara vågar”
Läs mer
Pontus Rufelt - Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Här får jag bidra till att skapa trygghet för människor”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Din karriär
Mekanismerna bakom personlighetstesten

I dag är personlighetstester snarare regel än undantag vid rekrytering. Varför är de så populära?

Läs mer
Din karriär
Åtta misstag som kan kosta dig jobbet

Det finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer