Ekonomi

Dina Försäkringar

“Försäkringsbranschen är otroligt dynamisk”

2024-05-24

Foto: Felicia Yllenius

Tilda Forslin är sedan ett halvår tillbaka Junior Risk Manager på Dina Försäkringar. Försäkringsbranschen beskriver hon som en dynamisk värld där man hela tiden är i lärande.

När Tilda Forslin, som tidigare jobbat som riskkonsult, började på Dina försäkringar var det hennes första möte med försäkringsbranschen.  Sedan slutet av 2023 är hon en del av försäkringsbolagets riskhanteringsfunktion och jobbar bland annat med att ge verksamheten råd och stöd i hanteringen av risker.

Tilda Forslin

Titel: Junior Risk Manager

Utbildning: Master i nationalekonomi, Linköpings Universitet

Hur laddar du batterierna? Genom att få tankarna på något nytt! Efter en arbetsdag är det genom att träna, gå på restaurang med sambon eller ta en öl tillsammans med vänner!

 

Berätta om din roll!

– Vi på riskhanteringsfunktionen jobbar med att identifiera, värdera och hantera risker. Det innebär att vi ska ha en övergripande bild över både den operationella och finansiella situationen och rapportera till ledning och styrelse. I min roll jobbar jag mot hela verksamheten, det är en stor fördel när man är ny eftersom det ger mig en väldigt bra helhetsbild av bolaget. Vi gör en ny bedömning varje dag och prioriterar var resurserna bör sättas in. Det gör att dagarna är både roliga och omväxlande!

Hur ser utvecklingsmöjligheter ut på Dina Försäkringar?

– Det finns en otroligt stor bredd av roller och karriärmöjligheter inom bolaget, det visste jag inte innan. Du kan bland annat specialisera dig och vidareutbilda dig inom din roll, eller testa något helt annat. Jag, som har en bakgrund i ekonomi, skulle till exempel kunna söka mig vidare till en roll som controller, aktuarie eller säljare. Men jag hade också kunnat arbeta med produktutveckling eller portföljförvaltning. Dina Försäkringar är också ett bolag som växer snabbt. Det märks att det händer mycket och att vi anställer många nya. Det är riktigt spännande att vara en del av det.

”Hos oss på Dina Försäkringar finns det plats både för en professionell sida och för unika, härliga personligheter”

Har du upptäckt något du inte visste innan?

– Jag kände inte till så mycket om försäkringsbranschen innan jag började här. Ibland finns en föreställning om att det är en lite torr bransch, men jag insåg snabbt att det tvärtom är superroligt och dynamiskt. Det händer mycket hela tiden. Jag både utmanas och utvecklas.

Vilket råd skulle du ge dig själv om du var ny på jobbet?

– Att vara dig själv! Hos oss på Dina Försäkringar finns det plats både för en professionell sida och för unika, härliga personligheter. Bolaget har också värderingar i linje med mina. Kunden ska självklart sättas först, men man värderar också sina medarbetare högt och jobbar aktivt för att ha en god arbetsmiljö och work-life balance. Det bidrar till att jag trivs så bra.

Text: Sara Steinholtz Sparby

Dina Försäkringar

Dina är ett flertal försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Dina finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets femte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade. Läs mer: www.dina.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Dina Försäkringar
”Jag blir stolt när jag kan komma med en lösning”
Läs mer
Dina Försäkringar
“Jag blir stolt när jag kan komma med en lösning”
Läs mer
Dina Försäkringar
”Här blir man uppmuntrad att göra karriär internt”
Läs mer
Hedda Engvall, Skadereglerare inom ansvar & rättskydd, Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Tillfälligheter kan leda till något riktigt bra – om du bara vågar”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Hållbarhet och hög lön är viktigast för generation Z

Hållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
“Hållbarhet och prestige står högt i kurs hos talangerna”

Sveriges studenter har fått säga sitt i Universums årliga undersökning vad gäller attityder till arbetsliv & karriär. En tydlig trend är hållbarhetsfrågan.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer