Ekonomi

Dina Försäkringar

“Jag blir stolt när jag kan komma med en lösning”

2023-06-20

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Med ett fokus på system är ekonomen Daniel Gajić ett värdefullt tillskott på Dina Försäkringar.

Daniel Gajić är en relativt ny medarbetare på försäkringsbolaget Dina Försäkringar och började så sent som i mars i år som företagscontroller med systemfokus. Till skillnad från många andra ekonomer har Daniel inte en bakgrund inom redovisning, i stället har han studerat statistisk programmering och har en master i nationalekonomi.

– Jag arbetar med att förstå innehållet i databaser och undersöker de bästa sätten för att sammanställa data. Vi lägger mycket tid på att ta fram rapporter, det arbetet vill vi effektivisera och automatisera. Jag fungerar som en mellanhand mellan utvecklare, aktuarier och ekonomiavdelningen.

Daniel Gajić

Titel: Företagscontroller med systemfokus.

Utbildning: Master i nationalekonomi, Uppsala universitet, examen 2022.

Hur laddar du helst batterierna? ”Jag hänger med kompisar, vi spelar tvspel och pratar för att koppla av.

Brett ansvarsområde

Daniel har under studietiden och efter examen arbetat som Business Controller och Junior Makroanalytiker. Men längtan efter utveckling och att testa nya saker gjorde att han sökte sig vidare till Dina Försäkringar. Det är ett mindre bolag, där han bland annat upplever ett tätare samarbete med kollegorna.

– Här finns ett annat samspel och en kontakt kollegor emellan. Dessutom har jag ett bredare ansvarsområde, det ger en bra start på karriären.

”Var inte rädd för att göra fel.”

Hjälper kollegor

En stor del av Daniels jobb handlar om problemlösning och att underlätta kollegornas arbete. Möjligheten att hjälpa andra att lösa svåra eller besvärliga uppgifter gör honom stolt.

– Mitt arbete innebär att jag hjälper kollegor med uppgifter som de kanske har tufft med själva eller blir irriterade över eftersom de tar lång tid att utföra. Jag blir stolt över mig själv när jag kan komma med en lösning, och jag blir glad över att se dem pusta ut och se att vi kommer framåt.

Utrymme för att misslyckas

Det råd som Daniel skulle ge till någon som är ny på jobbet är att inte vara rädd för att testa saker och misslyckas.

– För att komma in i ett nytt jobb är det inte tillräckligt att bara läsa saker, du lär dig via ”trial and error”. Var inte rädd för att göra fel. Alla företag har olika processer för att testa saker, det finns utrymme för det. Dessutom kan du alltid ta hjälp av dina kollegor.

Text: Elsa Sjögren

Dina Försäkringar

Dina är ett flertal försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Dina finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets femte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade. Läs mer: www.dina.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Dina Försäkringar
”Jag blir stolt när jag kan komma med en lösning”
Läs mer
Dina Försäkringar
”Här blir man uppmuntrad att göra karriär internt”
Läs mer
Hedda Engvall, Skadereglerare inom ansvar & rättskydd, Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Tillfälligheter kan leda till något riktigt bra – om du bara vågar”
Läs mer
Pontus Rufelt - Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Här får jag bidra till att skapa trygghet för människor”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Hjärnforskaren: Mobilen kan göra dig deprimerad

Mobilen är en digital godisskål som kan få oss att prestera sämre och bli mer stressade. Det menar hjärnforskaren Katarina Gospic – som tycker att vi ska bli bättre på att använda mobilen med en intention.

Läs mer
Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer