Ekonomi

Dina Försäkringar

”Tillfälligheter kan leda till något riktigt bra – om du bara vågar”

2021-05-27

Lästid ca 2 minuter

Hedda Engvall, Skadereglerare inom ansvar & rättskydd, Dina Försäkringar

Ekonomi

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Felicia Yllenius

Att Hedda Engvall sökte sig till Dina Försäkringar var egentligen en slump. En kursare jobbade extra inom bolaget och peppade henne att söka tjänsten som ansvarsskadereglerare. Efter ett år på bolaget kan hon konstatera att hon har mycket att bidra med som representant för den unga generationen jurister.

Vad gillar du bäst i rollen som ansvarsskadereglerare?
Jag har alltid varit fascinerad av skadeståndsrätt. Det är en central del inom juridiken och det finns många perspektiv. Mina dagar består av att jag får utreda allt från omfattande kemikalieskador till att uppskatta vad en kalkon kan vara värd … Området bjuder in till analys och intellektuell kreativitet!

Vad kan du bidra med som ung och nyexaminerad jurist?
Jag har stor respekt för den erfarenhet som finns här men världen, behoven och samhället förändrats ständigt. Jag kan därför bidra med nya sätt att se på saker och det finns en stor respekt och öppenhet för allas perspektiv här på Dina Försäkringar.

"Området bjuder in till analys och intellektuell kreativitet!"

Vad får dig att trivas på Dina Försäkringar?
Eftersom det är en relativt liten och familjär organisation fick jag snabbt utrymme att ta stort ansvar, vilket jag inte hade räknat med som nyexaminerad. Jag får också utvecklas på ett individuellt plan och växa i min roll. Det utmanar och sporrar mig och det är roligt att diskutera skadeståndsrätt på olika sätt.

På vilket sätt tycker du att Dina Försäkringar är ett framtidsföretag?
Vi är måna om att hänga med och jobbar ständigt med att ligga i framkant, vilket syns i de mätningar som görs. Vi lever upp till hållbara värderingar som till exempel jämställdhet. Halva företagsledningen består av kvinnor och både vår vd och min närmaste chef är kvinnor.

Vad betyder hållbarhet för dig?
Hållbarhet har blivit mer och mer centralt i hela företagsvärlden. Det är också en mer naturlig del av utbildningar och privatliv nu för tiden. För mig är det viktigt att arbeta på en arbetsplats där man tar hållbarhet på allvar. Jag har läst miljörätt som är ett rättsområde som blir alltmer aktuellt och relevant.

Hedda Engvall

Titel: Skadereglerare inom ansvar & rättskydd.

Utbildning: Juristprogrammet,
Stockholms universitet, examensår 2020.

Hur ska en bra ledare vara tycker du? ”En bra ledare visar tydlighet, är uppmuntrandeoch har en förtroendeingivande attityd. En bra ledare ser individen – både personliga utmaningar och dess förmågor.”

Text: Eva Rydinger

Dina Försäkringar

Dina är ett flertal försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Dina finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets femte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade. Läs mer: www.dina.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Dina Försäkringar
”Jag blir stolt när jag kan komma med en lösning”
Läs mer
Dina Försäkringar
“Jag blir stolt när jag kan komma med en lösning”
Läs mer
Dina Försäkringar
”Här blir man uppmuntrad att göra karriär internt”
Läs mer
Pontus Rufelt - Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Här får jag bidra till att skapa trygghet för människor”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
”Svenska innovativa bolag klättrar på listan”

Spännande insikter i årets undersökning.

Läs mer
Din karriär
Hjärnforskaren: Mobilen kan göra dig deprimerad

Mobilen är en digital godisskål som kan få oss att prestera sämre och bli mer stressade. Det menar hjärnforskaren Katarina Gospic – som tycker att vi ska bli bättre på att använda mobilen med en intention.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer