Ekonomi

Dina Försäkringar

”Tillfälligheter kan leda till något riktigt bra – om du bara vågar”

2021-05-27

Lästid ca 2 minuter

Hedda Engvall, Skadereglerare inom ansvar & rättskydd, Dina Försäkringar

Ekonomi

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+10

Foto: Felicia Yllenius

Att Hedda Engvall sökte sig till Dina Försäkringar var egentligen en slump. En kursare jobbade extra inom bolaget och peppade henne att söka tjänsten som ansvarsskadereglerare. Efter ett år på bolaget kan hon konstatera att hon har mycket att bidra med som representant för den unga generationen jurister.

Vad gillar du bäst i rollen som ansvarsskadereglerare?
Jag har alltid varit fascinerad av skadeståndsrätt. Det är en central del inom juridiken och det finns många perspektiv. Mina dagar består av att jag får utreda allt från omfattande kemikalieskador till att uppskatta vad en kalkon kan vara värd … Området bjuder in till analys och intellektuell kreativitet!

Vad kan du bidra med som ung och nyexaminerad jurist?
Jag har stor respekt för den erfarenhet som finns här men världen, behoven och samhället förändrats ständigt. Jag kan därför bidra med nya sätt att se på saker och det finns en stor respekt och öppenhet för allas perspektiv här på Dina Försäkringar.

"Området bjuder in till analys och intellektuell kreativitet!"

Vad får dig att trivas på Dina Försäkringar?
Eftersom det är en relativt liten och familjär organisation fick jag snabbt utrymme att ta stort ansvar, vilket jag inte hade räknat med som nyexaminerad. Jag får också utvecklas på ett individuellt plan och växa i min roll. Det utmanar och sporrar mig och det är roligt att diskutera skadeståndsrätt på olika sätt.

På vilket sätt tycker du att Dina Försäkringar är ett framtidsföretag?
Vi är måna om att hänga med och jobbar ständigt med att ligga i framkant, vilket syns i de mätningar som görs. Vi lever upp till hållbara värderingar som till exempel jämställdhet. Halva företagsledningen består av kvinnor och både vår vd och min närmaste chef är kvinnor.

Vad betyder hållbarhet för dig?
Hållbarhet har blivit mer och mer centralt i hela företagsvärlden. Det är också en mer naturlig del av utbildningar och privatliv nu för tiden. För mig är det viktigt att arbeta på en arbetsplats där man tar hållbarhet på allvar. Jag har läst miljörätt som är ett rättsområde som blir alltmer aktuellt och relevant.

Hedda Engvall

Titel: Skadereglerare inom ansvar & rättskydd.

Utbildning: Juristprogrammet,
Stockholms universitet, examensår 2020.

Hur ska en bra ledare vara tycker du? ”En bra ledare visar tydlighet, är uppmuntrandeoch har en förtroendeingivande attityd. En bra ledare ser individen – både personliga utmaningar och dess förmågor.”

Text: Eva Rydinger

Dina Försäkringar

Dina finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade. Antal medarbetare: Cirka 450 i hela Dina gruppen varav cirka 180 medarbetare på Dina Försäkring AB.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Pontus Rufelt - Dina Försäkringar
Dina Försäkringar
”Här får jag bidra till att skapa trygghet för människor”
Läs mer
Folksam
”Hållbarhet i fokus och goda möjligheter att utvecklas”
Läs mer
Malmö 210521
Rami Almudafar på Almi.
Foto: André de Loisted
Almi Företagspartner
”Jag älskar att se idéer och affärer växa”
Läs mer
Elin Stark på Almi i Trollhättan
Foto: Sebastian Lamotte
Almi Företagspartner
”Här finns oändliga möjligheter till utveckling”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Din karriär
Äg intervjun med coachens bästa tips

”Hur ska jag framställa mig själv på bästa sätt?”

Läs mer
Din karriär
Vilken karriärprofil är du?

Med hjälp av resultaten från Universums karriärtest har man tagit fram fem olika karriärprofiler: Go-Getter, Globe-Trotter, Ground-Breaker, Change-Maker och Balance-Seeker.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer