Data/IT

SEB

“Jag är med och driver SEB:s datadrivna utveckling”

2021-10-20

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Från IT till Business. Under sina sju år på SEB har Leo Zakarian gjort en spännande resa.
– Det är som att jag har bytt företag flera gånger – samtidigt som jag har haft all trygghet och kunskap med mig.

Leo Zakarian kom in som trainee på SEB 2014. Idag jobbar han som Data Project Manager på divisionen Corporate and Private Customers.

Leo Zakarian

Titel: Data Project Manager.
Utbildning: Ekonomi och IT, Stockholms universitet, examen 2014.
Har du något tips till andra som vill gå SEB Tech Programme?
“Våga sök, det är en fantastiskt spännande möjlighet att börja som Tech Trainee på SEB. Utöver det är mitt tips att oavsett var man hamnar så ska man våga ta kontakt med människor man tycker är duktiga eller intressanta och hör lite om deras resa och utmaningar, det är otroligt intressant och lärorikt.

Berätta om din tid som trainee!

– Jag gick SEB:s Tech Programme och kom in i rollen som kravanalytiker, vilket innebar att jag fungerade som en länk mellan it och affär. Parallellt med mitt dagliga arbete fick jag vara med på olika trainee-aktiviteter och lära känna andra delar av SEB. Det gav mig en djup förståelse för det vi gör, samtidigt som jag också fick ett brett kontaktnät inom banken.

Vad hände efter traineeprogrammet?

– Jag jobbade kvar i rollen som kravanalytiker, men efter cirka ett halvår fick jag ett erbjudande om att börja som Information Management Specialist på CIO-avdelningen. Mitt huvudsakliga uppdrag då var att göra analyser om hur vi kunde jobba med Business Intelligence och Analytics inom banken i stort. Sedan dess har jag haft flera roller inom den grupperingen, bland annat som produktägare.

För tre år sedan började du på divisionen Corporate and Private Customers. Berätta!

– Jag fortsatte att jobba med datafrågor, men numera från ett affärsperspektiv, hur vi nyttjar vår data på bästa sätt. Vid årsskiftet gick jag in i min nuvarande roll som Data Project Manager, som handlar mycket om leda arbetet mot att bli mer datadrivna utifrån min divisions perspektiv. Det är en väldigt transformativ roll, jag brukar likna den vid att vara affärsutvecklare fast för data.

Vad är roligast med din nuvarande roll?

– Det är att jag verkligen får användning för den bredd av kunskap som jag har samlat på mig under mina sju år på banken. Jag känner ofta att jag får sätta in små detaljer som jag lärt mig i andra roller i en bredare kontext. Sedan är det en bra mix av arbetsuppgifter. Jag får jobba med frågeställningar kring var vi ska vara om x antal år, men arbetar också fortfarande väldigt detaljorienterat.

Varför ska man söka sig till SEB om man vill jobba med tech och data?

– Samtidigt som man får det här framtidsblickande, som att till exempel diskutera hur vi ska jobba med olika molnlösningar och teknologier framöver, får man också en inblick hur allt har sett ut tidigare. Det är en spännande kombination. Här sitter man inte heller längst bak i tåget och bara hänger med, utan som medarbetare får man verkligen vara med och påverka den tekniska utveckling som sker inom banken.

SEB

SEB har sedan starten för 165 år sedan vägletts av en stark övertygelse om att människor med entreprenöriellt tänkande liksom innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld. Vi finns här för att göra det möjligt för dem att uppnå sina ambitioner och lyckas i såväl goda som svåra tider. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner.

www.seb.se

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Civilingenjör

Data/IT

Ekonomi

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”Vi har all världens teknik i våra datorhallar och publika moln”
Läs mer
Cecilia Martin i SEB:s ljusa lokaler i Solna.
SEB
“Jag behöver inte leta efter min nästa utmaning externt”
Läs mer
SEB
”SEB i topp när studenter rankar sin drömarbetsgivare”
Läs mer
SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så viktigt är ditt personliga varumärke

Ett starkt personligt varumärke kan vara vägen till en lyckad ”livskarriär".

Läs mer
Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer