Ekonomi

Folksam

”Jag går igång på att göra det svåra enkelt”

2021-06-02

Lästid ca 2 min

Malmö 210421
Martin Warnerbring på Folksam.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Att jobba för en arbetsgivare som tar ansvar gör pensionsrådgivaren Martin Warnerbring extra stolt.

Martin Warnerbring valde för två år sedan att lämna bankvärlden och börja på försäkringsbolaget Folksam. Idag är han pensionsrådgivare för företagskunder.
– Jag skapar försäkringslösningar och pensionsplaner som byggs upp och anpassas till var man är i sitt företagande och vad man vill uppnå. I min roll är det viktigt att vara lyhörd och tydlig. Jag går igång på att göra det svåra enkelt och därmed hjälpa människor.

Martin Warnerbring

Titel: Pensionsrådgivare för företag.

Utbildning: Nationalekonomi, Lunds universitet, examen 2010.

Vilken superkraft skulle du vilja ha i ditt jobb? ”Att se in i framtiden hade onekligen gjort mitt jobb lite enklare.”

Vad var det som lockade dig till just Folksam?

– Jag gillar att nörda ner mig och har fattat tycke för pensionsområdet. När man jobbar med pensionsfrågor så är det precis här man vill vara. Folksam är ett stort bolag och med storleken kommer kompetensen och karriärmöjligheterna. Men företaget har ändå inte drunknat i det stora – här finns en väldigt fin gemenskap och familjär stämning.
– Något som också tilltalade mig är att Folksam är kundägda, vilket gör att man kan vara långsiktig på ett helt annat sätt. I denna bransch är det vanligtvis snabba puckar som gäller, men att vara kundägda ger våra kunder trygghet och stabilitet.

Vad gör dig extra stolt över din arbetsgivare?

– Folksams syn på hållbarhet. Här är grundinställningen att hållbarhet är en god affär och med vår storlek kan vi påverka stort. Jag gillar att vi aktivt bidrar till att skapa trygghet och inte bara passivt iakttar. Eftersom vi är kundägda är det extra viktigt för oss att engagera oss i frågor som våra kunder ser som viktiga. Allt överskott är deras, och det ska förvaltas på bästa sätt. Därför väljer vi till exempel att förvalta delar av kapitalet i gröna obligationer.

Antingen/Eller

Jobba tidigt

Jobba sent

Ringa

Sms:a

Supersnabb

Superstark

Kött

Fisk

Podd

Bok

Berätta, vad finns det för karriärmöjligheter på Folksam?

– Folksamgruppen är ett stort, spännande företag – vi består av flera dotterbolag och stiftelser och det finns många olika vägar att gå. Man kan jobba internt eller, som jag gör, utåt mot kunder. Mitt nästa steg skulle kunna vara att söka mig till en chefsroll, eller kanske på sikt bli en intern rådgivare. Det finns många sätt att utvecklas, bara man har viljan och steppar fram!

Text: Camilla Rindås

Folksam

Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. Det jobbar de för genom att erbjuda försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Karriärvägar: Bredden i verksamheten möjliggör många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Gemensam riktning, ständigt lärande, tillit och öppenhet bidrar till ett utvecklande medarbetarskap.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Folksam
”Här får man jobba med de mest moderna verktygen”
Läs mer
David Bergstrand i Folksams ljusa lokaler.
Folksam
”Allt vi gör har kunderna i fokus – de är både ägare och kunder”
Läs mer
Folksam
”Hållbarhet i fokus och goda möjligheter att utvecklas”
Läs mer
Bolagsjuristen Latipha Haidara står i Folksams ljusa lokaler, lutad mot en fönsterförsedd innervägg. På andra sidan väggen syns en vit spiraltrappa. Hon har händerna i fickorna och ler mot kameran.
Folksam
”Det är en kreativ miljö som öppnar upp för samarbete och utveckling”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
På andra sidan pandemin: hur ser framtidens arbetsplats ut?

Vi gör en djupdykning i distansarbetets möjligheter och utmaningar.

Läs mer
Din karriär
”Intraprenörer är doers som aldrig stannar upp”

Entreprenör är ett vedertaget begrepp, men vad är egentligen en intraprenör? Enligt Magnus Klofsten (bilden), professor i entreprenörskap vid Linköpings universitet, rymmer rollen handlingskraft, visioner och en stor dos mod.

Läs mer
Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer