Högskoleingenjör

Skanska

“Oväntat nog visade sig det här vara mitt drömjobb”

2021-06-08

Lästid ca 2 min

#4

Högskoleingenjör

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Foto: Pavel Koubek

Matilda Källström drömde om att bli arkitekt. I dag arbetar hon med asfalt på Skanska – och skulle aldrig vilja byta verksamhetsområde.

Redan som barn var Matilda Källström inställd på att hon skulle bli arkitekt när hon blev stor. Men när hon gick ut gymnasiet insåg hon att det var fler än hon som var intresserade av arkitektyrket, därför öppnade hon sitt sinne för andra möjligheter. Matilda var däremot fortfarande intresserad att jobba med hus, så hon valde att plugga till högskoleingenjör i byggteknik.

Matilda Källström

Titel: Produktionsingenjör.

Utbildning: Högskoleingenjör med inriktning byggteknik, Örebro universitet, examen 2019. 

Vad gillar du att göra på fritiden? “Jag är en ganska aktiv som person så det varierar, umgås med vänner, renovera, åka vattenskoter eller bara vara ute.”

Du tog din examen 2019 – vad hände sedan? 

– Vid den tidpunkten rådde en lägre efterfrågan i byggbranschen, vilket ledde till att jag sökte flera olika typer av tjänster. Jag hade sökt min nuvarande roll som produktionsingenjör på Skanskas asfaltsverksamhet och en dag ringde Skanska upp mig och frågade om jag var intresserad att komma på intervju – och på den vägen är det.

Vad visste du om asfalt innan du började på Skanska?

– Jag kunde absolut ingenting om asfalt. Jag visste att den var svart och att den lades på vägar – och det var i princip allt. Så det har verkligen varit en häftig resa och jag har lärt mig otroligt mycket!  

“Jag var helt omedveten om området asfalt”

Berätta om din roll!

– Det är en väldigt bred roll där jag får en bra kombination av att sitta på kontoret och vara med ute på plats i produktionen. En av mina huvuduppgifter är att ordna med provtagningar av asfalten så att den uppfyller de krav våra kunder ställer. Jag skulle säga att jag är länken mellan mitt område Entreprenad, de som tillverkar asfalten och laboratoriet som sedan analyserar proverna.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Jag gillar variationen i min roll, ingen dag är den andra lik. Sedan tycker jag om att det är många snabba puckar eftersom våra projekt är korta, vilket passar mig väldigt bra.

Antingen/Eller

Hus

Lägenhet

Jogga

Rask promenad

Komedi

Skräck

Lugnet på landet

Storstadspuls

Midsommar

Julafton

Hur skulle du beskriva stämningen på jobbet? 

– Jag skulle säga att jag har världen bästa jobb – och det är mycket tack vare att jag har världens bästa kollegor. En stor del av tiden tillbringas på jobbet och då är det viktigt att trivas med människorna där. Vi är ett team med bred kunskap som kompletterar varandra på ett bra sätt.

Text: Sara Schedin

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Skanska
”Vi samarbetar och drar nytta av varandras erfarenheter och kompetenser”
Läs mer
Joakim Käpynen, Skanska
Skanska
”Med gemensamma krafter flyttar vi berg och löser problem”
Läs mer
Skanska
”Jag har fortfarande mycket kvar att upptäcka inom företaget”
Läs mer
Gustav Wilsson Wallin i Skanskas ljusa lokaler.
Skanska
”Dina egna initiativ får stort utrymme på Skanska”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Din karriär
Är du redo för nästa kliv i karriären?

Nytt år och kanske har du redan börjat snegla på vad det har att erbjuda. Men skynda inte vidare riktigt än! Utvärdera tiden som har gått och låt årets erfarenheter guida dig framåt – de kommer att vara dina bästa redskap inför 2019.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer