Högskoleingenjör

Skanska

“Oväntat nog visade sig det här vara mitt drömjobb”

2021-06-08

Lästid ca 2 min

#4

Högskoleingenjör

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Foto: Pavel Koubek

Matilda Källström drömde om att bli arkitekt. I dag arbetar hon med asfalt på Skanska – och skulle aldrig vilja byta verksamhetsområde.

Redan som barn var Matilda Källström inställd på att hon skulle bli arkitekt när hon blev stor. Men när hon gick ut gymnasiet insåg hon att det var fler än hon som var intresserade av arkitektyrket, därför öppnade hon sitt sinne för andra möjligheter. Matilda var däremot fortfarande intresserad att jobba med hus, så hon valde att plugga till högskoleingenjör i byggteknik.

Matilda Källström

Titel: Produktionsingenjör.

Utbildning: Högskoleingenjör med inriktning byggteknik, Örebro universitet, examen 2019. 

Vad gillar du att göra på fritiden? “Jag är en ganska aktiv som person så det varierar, umgås med vänner, renovera, åka vattenskoter eller bara vara ute.”

Du tog din examen 2019 – vad hände sedan? 

– Vid den tidpunkten rådde en lägre efterfrågan i byggbranschen, vilket ledde till att jag sökte flera olika typer av tjänster. Jag hade sökt min nuvarande roll som produktionsingenjör på Skanskas asfaltsverksamhet och en dag ringde Skanska upp mig och frågade om jag var intresserad att komma på intervju – och på den vägen är det.

Vad visste du om asfalt innan du började på Skanska?

– Jag kunde absolut ingenting om asfalt. Jag visste att den var svart och att den lades på vägar – och det var i princip allt. Så det har verkligen varit en häftig resa och jag har lärt mig otroligt mycket!  

“Jag var helt omedveten om området asfalt”

Berätta om din roll!

– Det är en väldigt bred roll där jag får en bra kombination av att sitta på kontoret och vara med ute på plats i produktionen. En av mina huvuduppgifter är att ordna med provtagningar av asfalten så att den uppfyller de krav våra kunder ställer. Jag skulle säga att jag är länken mellan mitt område Entreprenad, de som tillverkar asfalten och laboratoriet som sedan analyserar proverna.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Jag gillar variationen i min roll, ingen dag är den andra lik. Sedan tycker jag om att det är många snabba puckar eftersom våra projekt är korta, vilket passar mig väldigt bra.

Antingen/Eller

Hus

Lägenhet

Jogga

Rask promenad

Komedi

Skräck

Lugnet på landet

Storstadspuls

Midsommar

Julafton

Hur skulle du beskriva stämningen på jobbet? 

– Jag skulle säga att jag har världen bästa jobb – och det är mycket tack vare att jag har världens bästa kollegor. En stor del av tiden tillbringas på jobbet och då är det viktigt att trivas med människorna där. Vi är ett team med bred kunskap som kompletterar varandra på ett bra sätt.

Text: Sara Schedin

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Joakim Käpynen, Skanska
Skanska
”Med gemensamma krafter flyttar vi berg och löser problem”
Läs mer
Skanska
”Jag har fortfarande mycket kvar att upptäcka inom företaget”
Läs mer
Gustav Wilsson Wallin i Skanskas ljusa lokaler.
Skanska
”Dina egna initiativ får stort utrymme på Skanska”
Läs mer
Skanska
”Tillsammans ser vi till att visionerna förverkligas”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Pengar och trygghet väger tungt”

Studentundersökningen 2022 visar att lönerelaterade faktorer som hög grundlön och framtida hög inkomst blir allt viktigare för studenterna.

Läs mer
Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer