Ekonomi

Essity

”På Essity finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig”

2021-06-02

Lästid ca 2 min

Kristofer Wreimer, Essity

Ekonomi

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Julia Sjöberg

Efter att ha kombinerat affärsutveckling och controlling går Kristofer nu vidare till en global chefsroll.

Kristofer Wreimer har lyckats pricka in två av sina barns födelser med att han börjar nytt jobb på Essity. Första gången var 2017 då han fick jobb som Business Development Manager på det ledande och globala hygien- och hälsobolaget. Nu kliver han in i rollen som Business Planning Director med en nyfödd dotter i famnen.

Kristofer Wreimer

Titel: Business Planning Director.

Utbildning: Civilekonom, Göteborgs universitet, examen 2009.

Favoritinnovation? ”Som småbarnsförälder så måste jag säga Libero Touch, en blöja med extra allt.”

Nybliven chef och trebarnspappa, hur fungerar den kombinationen?

– Jag tror att det kommer att fungera utmärkt. Essity är en flexibel arbetsgivare. Tempot är stundtals högt och det ställs krav på din prestation men samtidigt är ledningen mån om att medarbetarna har balans i livet.

Antingen-Eller

Planera

Improvisera

Börja tidigt

Jobba sent

Nytänkande

Traditioner

Globalt

Lokalt

Yoga

Löpning

Kan du ge ett smakprov på hur din karriär på Essity har sett ut?

– I min inledande tjänst som Business Development Manager inom konsumentprodukter ansvarade jag bland annat för strategiska initiativ för Libresse och Libero samt drev projekt där vi fick in våra varumärken i nya kanaler. Efter ett tag fick jag frågan om jag även kunde ta rollen som controller. Det är något som jag har erfarenhet av sedan tidigare så det tackade jag glatt ja till. Nu kommer jag ta mig an rollen som Business Planning Director och ansvara för ett team inom Global Brand Innovation & Sustainability.

Det låter som att din karriär går på hög växel!

– Jag sökte mig till Essity just för att det är ett globalt bolag som kan erbjuda många karriärmöjligheter. Som ekonom kan du jobba med allt från produktion, marknadsföring och försäljning till redovisning och finans. Men det ligger på dina egna axlar att driva din karriär framåt med stöttning av din chef.

”Här finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig och förstående.”

Finns det fler skäl till varför ekonomer ska söka sig till Essity?

– Ja, du får jobba med produkter som gör skillnad för människor oavsett om det handlar om barnblöjor eller inkontinensskydd. Vi har stort fokus på innovation och hållbarhet – produkterna blir allt mer digitala och vår affär mer cirkulär.

Hur skulle du beskriva kulturen?

– Trots att Essity har 46 000 medarbetare världen över känns det som ett familjeföretag. Kulturen är öppen och avståndet till cheferna kort. Här finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig och förstående.

Text: Jacqueline Fahlander

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, TOM Organic, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 48 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2022 var cirka 156 miljarder kronor (15 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök: www.essity.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Niketh Venkatesh, Essity
Essity
”Graduate-programmet uppfyllde alla mina kriterier”
Läs mer
Lena Eriksson Ta, Essity
Essity
“Du kan utvecklas vidare både i Sverige och internationellt”
Läs mer
Essity
”På Essity är det bara du själv som sätter gränserna för din karriär”
Läs mer
Essity
”På Essity är tempot högt och möjligheterna många”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Din karriär
Chefen googlar dig! Så hanterar du det

Experten listar tre saker din blivande chef inte vill upptäcka vid en snabb googling.

Läs mer
Din karriär
Bli framtidens digitala ledare!

Digitaliseringen har lett till nya beteenden och behov hos människor. Vi reder ut vad det innebär att vara en ledare i dagens digitala värld.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer