Högskoleingejör

Rejlers

”Rejlers ligger i teknisk framkant och har spännande uppdrag”

2022-06-27

Lästid ca 2 min

Pontus Myhrberg ler mot kameran.

Visionen ”Home of the Learning Minds” fungerar som en ledstjärna för teknikkonsultföretaget Rejlers. Chefer och medarbetare samarbetar och delar kunskap mellan varandra.

För två år sedan började Pontus Myhrberg på Rejlers traineeprogram NextGen. Nu jobbar han som konsult inom industrin. 

– Jag är intresserad av elektronik, programmering och automation och på Rejlers finns det goda möjligheter att utvecklas inom det. 

Pontus Myhrberg.

Titel: Consultant. 

Utbildning (skola och examensår): Civilingenjör i teknisk fysik, Uppsala universitet, Ångströmlaboratoriet, examen 2020. 

Vad ger dig energi? ”När jag lyckats lösa något som jag suttit med ett tag. Och träning, jag har börjat spela padel med mina kollegor vilket är väldigt kul.”

Vad jobbar du med idag?

– Jag har främst fokus på automation och plc-programmering. Det är som en dator som styr en process, det kan exempelvis handla om att den kommunicerar med en fuktsensor eller massflödesmätare. De som använder systemet ska kunna använda en panel eller surfplatta för att ändra massflödet. Jag har både drivit projekt själv mot kund och varit del av ett större projekt.

Vad ledde dig till Rejlers?

– Jag hade hört att Rejlers ligger i teknisk framkant och har spännande uppdrag. Företaget hade en intressant lunchföreläsning om sitt traineeprogram NextGen, och därefter skickade jag iväg en ansökan till dem. Jag gjorde mitt exjobb och samma dag som jag höll i presentationen för det arbetet började jag jobba på Rejlers. Jag fick ett kunduppdrag direkt vilket var riktigt kul.

”För mig är kollegorna det viktigaste.”

Ge exempel på vad du fick uppleva under traineeprogrammet.

– Uppdragen varvades med föreläsningar om bland annat projektledning och konsultekonomi. Vi har mycket uppdrag ute hos kunderna och det är så du lär dig bäst. Efter att ha varit ute i produktion på ett företag som tillverkar respiratorer började jag med ett riskanalysprojekt i Uppsala. Under vissa perioder jobbar jag med flera projekt och kunder parallellt medan jag under andra fokuserar på ett och samma uppdrag under ett par månader.

Berätta om ett tillfälle som gjorde dig extra stolt över din arbetsinsats.

– Jag gjorde ett system till en testrigg åt ett företag i Lund. Det var både elektronik och mjukvara, men jag fick inte de rätta värdena. Så jag satte mig in i mjukvaran ordentligt och uteslöt mycket som skulle kunna vara fel. Till slut visade det sig att jag skulle byta plats på två kablar – det var inget fel på koden. Jag lärde mig mycket om mjukvaran, och skrev ner hur jag gjorde för att komma ihåg och det har jag haft stor nytta av sedan dess.

Hur upplever du kulturen?

– För mig är kollegorna det viktigaste. Jag känner mig trygg med mina kollegor, vi har en väldigt bra stämning och alla är positiva. Rejlers vision är ”Home of the Learning Minds”, och det stämmer bra in på arbetsplatsen, vi lär av våra uppdrag och hjälper varandra. Jag har kollegor som sitter på mycket kunskap och jag försöker lära mig mycket av dem, och även dela med mig av det jag kan.

Text: Tina Lindström Carlsson

Rejlers

Rejlers tar en ledande roll i omställningen till förnybar energi och omvandlingen av infrastruktur, industri och fastigheter. Med hjälp av värdedriven digitalisering skapar vi en hållbar framtid genom kunskap. Rejlers utmärker sig genom att vara det ’lilla stora’ företaget i vår bransch – vi är tillräckligt stora för att vinna de mest intressanta uppdragen, samtidigt som vi har en familjär företagskultur med korta beslutsvägar.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Xylem
”Jag får jobba med en produkt som jag tycker är viktig”
Läs mer
Coor
”Ditt driv och dina idéer är det viktigaste hos oss”
Läs mer
JM
”Det känns häftigt att få vara en del av våra framtida projekt”
Läs mer
Xylem
”Vi gör allt från idé till färdig produkt”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Show me the money!

Trygghet i form av pengar väger tungt i en värld präglad av pandemi, krig och inflation. I alla fall om man ska tro dagens unga talanger som sätter framtida hög inkomst allt längre upp på prioriteringslistan.

Läs mer
Din karriär
Maskinen ska vara steget före människan

Kapplöpningen mot framtidens bilindustri har bara börjat.

Läs mer
Din karriär
Åtta misstag som kan kosta dig jobbet

Det finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer