Högskoleingenjör

Veidekke

”Stämningen är familjär och jag kände mig hemma direkt”

2021-05-27

Lästid ca 2 min

Dimitrios Chatzakis, Veidekke

Högskoleingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Felicia Yllenius

Dimitrios Chatzakis började som trainee på Veidekke – nu är målet att bli entreprenadingenjör

Dimitrios Chatzakis växte upp och utbildade sig till civilingenjör i Grekland. 2018 flyttade han till Sverige och började sin bana på Veidekke som traineeingenjör.

– Jag fick en bra inblick i hela processen på Veidekke – från anbud, till produktion och garanti. Stämningen är familjär och jag kände mig hemma direkt även om jag inte kunde svenska från början. Vi äter frukost och lunch tillsammans vilket bidrar till en fin gemenskap, säger Dimitrios.

Hur upplevde du traineetiden?

– Varje adept hade en mentor som själva varit trainee, och det gjorde det lättare att komma in i företaget. Traineetiden blev ännu bättre än förväntat, eftersom jag provade alla olika roller som jag och min chef planerat. Och när jag ville förlänga min tid på kalkylavdelningen fick jag det.

Berätta mer om ditt jobb!

– Jag upprättar kalkyler för anbudsprojekt. Jag tolkar förfrågningsunderlag, läser handlingar och ritningar och skickar ut offertförfrågningar. Dessutom analyserar och identifierar jag risker och hittar lämpliga lösningar och arbetsmetoder. Förutom detta ingår jag i ett internt VDC-nätverk, Virtual Design and Construction, som vill effektivisera våra projekt med hjälp av modern teknologi.

Hur ser ditt karriärmål ut?

– Mitt kortsiktiga mål är att bli entreprenadingenjör och på längre sikt projektchef. Efter tre år på Veidekke spelar det egentligen ingen roll vad mitt nästa uppdrag blir, det viktiga är att jag känner mig trygg att tillsammans med mina kollegor utföra våra uppdrag.

På vilket sätt sticker Veidekke ut?

– Jag uppskattar våra värderingar som vilar på fyra norska ord: professionell, redelig, entusiastisk och grenesprengende. Vi är väl förberedda och har rätt kunskap, vi är öppna och entusiastiska vilket bidrar till att skapa en rolig och stimulerande arbetsplats. Grensesprengende innebär att vi är öppna för förändringar och vågar prova nya lösningar. Vi medarbetare speglar de här värderingarna. Många kan bygga – men hur vi jobbar är det som skiljer oss från andra företag.

Dimitrios Chatzakis

Titel: Projektingenjör/Kalkylator Betong.
Utbildning: Civilingenjör motsvarande väg- och vattenbyggnad, University of Patras i Grekland, examen 2016.
Vilket är ditt drömprojekt? ”Att bygga en flygplats.”

Text: Tina Lindström Carlsson

Veidekke

Veidekke är det stora, lilla företaget. Med muskler men som alltid låter hjärtat visa vägen. Här är framtiden jämställd. Hållbarhet är inget modeord, det är handling. Hos oss är det viktigaste att alla får vara som hen vill, för det är då människor växer och bygger bra samhällen tillsammans.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Veidekke
”Vi på Veidekke gillar att vara med i nytänkande projekt”
Läs mer
Jonas Bond, Veidekke
Veidekke
”Vi bygger samhället och driver utvecklingen framåt”
Läs mer
Linnea Sernemyr, högskoleingenjör och arbetsledare, Veidekke
Veidekke
”Jag anställdes som traineeingenjör och fick testa på olika saker”
Läs mer
Elise Ekliden, Veidekke Entreprenad
Veidekke
”Vårt involverande arbetssätt gjorde att vi nådde målet”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så hög blir lönen för färdigbakade studenter

Mycket spelar in när unga ska välja arbetsgivare i dag.

Läs mer
Din karriär
4 tips för online-intervjun

Många företag genomför jobbintervjuer online. En digital intervju kan kännas skrämmande, här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Läs mer
Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer