Högskoleingenjör

Veidekke

”Stämningen är familjär och jag kände mig hemma direkt”

2021-05-27

Lästid ca 2 min

Dimitrios Chatzakis, Veidekke

#41

Högskoleingenjör

Foto: Felicia Yllenius

Dimitrios Chatzakis började som trainee på Veidekke – nu är målet att bli entreprenadingenjör

Dimitrios Chatzakis växte upp och utbildade sig till civilingenjör i Grekland. 2018 flyttade han till Sverige och började sin bana på Veidekke som traineeingenjör.

– Jag fick en bra inblick i hela processen på Veidekke – från anbud, till produktion och garanti. Stämningen är familjär och jag kände mig hemma direkt även om jag inte kunde svenska från början. Vi äter frukost och lunch tillsammans vilket bidrar till en fin gemenskap, säger Dimitrios.

Hur upplevde du traineetiden?

– Varje adept hade en mentor som själva varit trainee, och det gjorde det lättare att komma in i företaget. Traineetiden blev ännu bättre än förväntat, eftersom jag provade alla olika roller som jag och min chef planerat. Och när jag ville förlänga min tid på kalkylavdelningen fick jag det.

Berätta mer om ditt jobb!

– Jag upprättar kalkyler för anbudsprojekt. Jag tolkar förfrågningsunderlag, läser handlingar och ritningar och skickar ut offertförfrågningar. Dessutom analyserar och identifierar jag risker och hittar lämpliga lösningar och arbetsmetoder. Förutom detta ingår jag i ett internt VDC-nätverk, Virtual Design and Construction, som vill effektivisera våra projekt med hjälp av modern teknologi.

Hur ser ditt karriärmål ut?

– Mitt kortsiktiga mål är att bli entreprenadingenjör och på längre sikt projektchef. Efter tre år på Veidekke spelar det egentligen ingen roll vad mitt nästa uppdrag blir, det viktiga är att jag känner mig trygg att tillsammans med mina kollegor utföra våra uppdrag.

På vilket sätt sticker Veidekke ut?

– Jag uppskattar våra värderingar som vilar på fyra norska ord: professionell, redelig, entusiastisk och grenesprengende. Vi är väl förberedda och har rätt kunskap, vi är öppna och entusiastiska vilket bidrar till att skapa en rolig och stimulerande arbetsplats. Grensesprengende innebär att vi är öppna för förändringar och vågar prova nya lösningar. Vi medarbetare speglar de här värderingarna. Många kan bygga – men hur vi jobbar är det som skiljer oss från andra företag.

Dimitrios Chatzakis

Titel: Projektingenjör/Kalkylator Betong.
Utbildning: Civilingenjör motsvarande väg- och vattenbyggnad, University of Patras i Grekland, examen 2016.
Vilket är ditt drömprojekt? ”Att bygga en flygplats.”

Text: Tina Lindström Carlsson

Veidekke

Veidekke startade med vägbeläggning i Norge redan 1936 och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är vi Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång.

Dela det här inlägget

Veidekke Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Linnea Sernemyr, högskoleingenjör och arbetsledare, Veidekke
Veidekke
”Jag anställdes som traineeingenjör och fick testa på olika saker”
Läs mer
Elise Ekliden, Veidekke Entreprenad
Veidekke
”Vårt involverande arbetssätt gjorde att vi nådde målet”
Läs mer
Amer Hadic, Bravida sitter vid bordet med ritningar
Bravida
”Bravidaskolan är som en godispåse fylld med utbildningar”
Läs mer
Göteborgs Stad
”Ett ambitiöst projekt som lyfter nya frågor i byggsektorn”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Ditt personliga mission statement

Är det dags att inventera bland dina mål och värderingar? Ett ”personligt mission statement” visar vart du är på väg.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer