Civilingenjör

Veidekke

”Jag anställdes som traineeingenjör och fick testa på olika saker”

2021-06-14

Lästid ca 2 minuter

Linnea Sernemyr, högskoleingenjör och arbetsledare, Veidekke

Foto: Julia Sjöberg

Linnea Sernemyr är arbetsledare på Veidekke. En kvinnlig förebild för företaget och branschen.

Ett Nei takk till ett flygplatsuppdrag från Tyskland under krigsåren har fortfarande sin symboliska aktualitet. För på byggbolaget Veidekke är etiken viktigare än plånboken – goda värderingar får människor att växa och bygga bra samhällen tillsammans. Linnea Sernemyr, arbetsledare, valde Veidekke för sitt examensarbete och stannade kvar. För den goda andans skull.

Hur kom du i kontakt med Veidekke?

– Jag gjorde ett examensarbete på Veidekke under våren 2018 och skrev om digitaliseringen inom byggproduktion – och kände att jag gärna ville stanna kvar. Här finns schyssta värderingar, engagerade medarbetare, en härlig gemenskap och alla kan växa inom företaget – både inom bygg och anläggning, projektering och produktion. Jag känner mig helt enkel väldigt välkommen här!

”Här finns schyssta värderingar, engagerade medarbetare, en härlig gemenskap
och alla kan växa inom företaget.”

Du anses vara en kvinnlig förebild inom både Veidekke och byggbranschen – berätta!

– Det är nog för att jag är arbetsledare inom produktionen, här är de flesta män. Och jag driver också arbetet med digitaliseringen, jag vågar ta den platsen. Men jag känner inte att jag behöver tänka på att jag är kvinna. Att vara ny på jobbet är en utmaning så klart, men inte för att jag är kvinna.

Hur gör man karriär på Veidekke?

– Alla får gå igenom med sin chef åt vilket håll man vill utvecklas och man får stöttning för att nå de målen. Jag anställdes som traineeingenjör och fick testa på olika saker, det var väldigt givande. På det sättet kunde jag se hela företaget och upptäcka vad jag drogs lite extra till.

På vilket sätt tycker du att Veidekke är ett framtidsföretag?

– Hållbarhet är viktigt för mig och för Veidekke. Vi har gjort och genomför olika projekt med miljömärkningar. På byggsidan jobbar vi med Svanen och Miljöbyggnad och på anläggningsverksamheten är vi certifierade enligt CEEQUAL miljöcertifieringssystem. Vi jobbar också mycket med digitalisering av olika processer för ett mer hållbart arbete. Vi är drivande och framåt och satsar mycket på miljösamordning och miljöfrågor.

Linnea Sernemyr

Titel: Högskoleingenjör och arbetsledare.

Utbildning: Samhällsbyggnadsteknik,
Chalmers, examen 2018.

Vem skulle du vilja ha som mentor? ”Maggie Smith. Hon går sin egen väg och bryr sig inte om vad andra tycker.”

Text: Eva Rydinger

Veidekke

Veidekke är det stora, lilla företaget. Med muskler men som alltid låter hjärtat visa vägen. Här är framtiden jämställd. Hållbarhet är inget modeord, det är handling. Hos oss är det viktigaste att alla får vara som hen vill, för det är då människor växer och bygger bra samhällen tillsammans.

Dela det här inlägget

Veidekke Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Veidekke
”Vi på Veidekke gillar att vara med i nytänkande projekt”
Läs mer
Jonas Bond, Veidekke
Veidekke
”Vi bygger samhället och driver utvecklingen framåt”
Läs mer
Dimitrios Chatzakis, Veidekke
Veidekke
”Stämningen är familjär och jag kände mig hemma direkt”
Läs mer
Elise Ekliden, Veidekke Entreprenad
Veidekke
”Vårt involverande arbetssätt gjorde att vi nådde målet”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Din karriär
Trygghet blir allt viktigare i en osäker värld

Det senaste årets pandemi har i hög grad påverkat våra liv, något som reflekteras i Universums årliga studentundersökning.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer