Skanska Placeringar
Civilingenjör
- 24 Skanska
Högskoleingenjör
- 4 Skanska
2019-05-18
Text: Fridah Jönsson
Foto: Julia Sjöberg
#24
Civilingenjör
Skanska är mycket mer än asfaltsläggning och husbyggnation – på Skanska Rental bidrar man till den cirkulära ekonomin.
När Hanna Gustafsson sökte sig till Skanska 2010 drevs hon av tanken på att få bygga något konkret och vara en del av en teknisk utveckling. Nio år senare är hon operativ chef för Skanskas uthyrningsdel Skanska Rental, som hyr ut maskiner och utrustning till olika byggprojekt.
– Bland annat var det tanken på att få vara med och bygga vårt samhälle. Det kändes som att man på Skanska är beredd att tänka om när det gäller gamla arbetssätt, att man vågar förbättra de sätten med ny maskinell och digital teknikutveckling i en miljö som inte är så standardiserad. Dessutom gillade jag att jobbet är projektbaserat, att sätta spaden i backen och se hur något växer fram och sedan lämna över till kunden som förhoppningsvis är toknöjd! Den resan är som att starta ett företag varje gång.
Hanna Gustafsson
Titel: Operativ chef på Skanska Rental.
Utbildning: Civilingenjör, Industriell ekonomi, Chalmers (2002).
Vem i hela världen skulle du helst ha som chef? ”Jan Eliasson. Hans samhälls- och världsengagemang känns äkta och han har förmågan att vara tydlig i sitt budskap på ett diplomatiskt sätt som jag blir imponerad av.
– Min bild var nog att det är stort och lite ikoniskt och jag tänkte på en del av de häftiga byggen man känner till, Öresundsbron exempelvis. Den delen finns absolut men vi gör också så mycket mer – allt från att vi bryter berg, bygger bostäder, sjukhus och vägar till det jag jobbar med nu: att hyra ut utrustning och bidra till den cirkulära ekonomin. Det finns mycket mer här än vad jag trodde och jag har lärt mig en hel del om den samhällsutveckling Skanska bidragit till.
”På Skanska är man beredd att tänka om när det gäller gamla arbetssätt.”
– Hållbarhet är egentligen vad vårt dagliga jobb här på Rental handlar om: Vi hyr ut maskiner och utrustning till det projekt som behöver det, och sedan tar vi hem det igen och hyr ut till nästa arbetsplats. Vi delar utrustning mellan oss vilket bidrar till ett minskat slöseri i största allmänhet och medför också att vi kan satsa på att ha ny, miljöeffektiv och arbetsmiljöeffektiv utrustning. Man hyr precis den maskin man behöver för ett specifikt arbetsmoment – det ger bättre resultat jämfört med att till exempel ha en typ av såg oavsett vilket material eller storlek på kapning man behöver den till.
Skanska
Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!
Läs merEn hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.
Läs merSociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.
Läs merVill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.
Läs mer