Civilingenjör

Kollmorgen

”Vi har möjlighet att skapa mycket innovation”

2020-09-03

Text: Elsa Sjögren

Foto: Julia Sjöberg

På Kollmorgen står innovation står i centrum och medarbetarna hjälper sina kunder att lösa komplexa problem.

Möjligheten att jobba med innovation och att vara en del av ett marknadsledande företag gör att Johanna Turesson och Rasmus Åkerlund trivs på Kollmorgen. Företaget är världsledande inom automationsprodukter för mobila robotar och automatiska truckar och tillverkar mjukvara, hårdvara och navigering. Johanna är strategisk produktutvecklingschef och arbetar med framtida produkter medan Rasmus är mjukvaruutvecklare och skriver de algoritmer som gör att robotarna rör sig på ett effektivt sätt i förhållande till varandra.

Johanna Turesson

Titel: Manager Strategic Product Development.

Utbildning: Automation och mekatronik med en master i produktutveckling, Chalmers tekniska högskola, examen 2016.

Vad är det bästa med era jobb?

Rasmus: – Det är en lagom storlek på företaget och en trevlig arbetsmiljö där man känner alla. Det är häftigt att se att det vi gör har en nytta hos kunderna och löser komplexa problem.

Johanna: – Det är väldigt intressant att vi, trots att vi är ett relativt litet företag, har möjlighet att skapa så mycket innovation. I mitt jobb älskar jag att kunna börja på ruta ett, försöka förstå kunders behov och sedan skapa en produkt som matchar det.

Rasmus Åkerlund

Titel: Software Engineer & Scrum Master.

Utbildning: Teknisk fysik med en master i komplexa adaptiva system, Chalmers tekniska högskola, examen 2018.

Vilket råd hade ni velat ge er själva när ni var nya på jobbet?

Johanna: – Att inte sitta och vänta utan ta för sig. Många nyexaminerade tänker nog att de måste vänta tills de har lärt sig mer, eller att de måste ha varit där ett visst antal år, innan de kan ta plats. Men får man möjligheten att göra ett bra jobb så kommer det belönas.

Rasmus: – Tänk på vilka mål du har med din karriär och vilka kompetenser du vill bygga. Ha en dialog med din chef och dra nytta av arbetsplatsens kompetens, på samma sätt som de drar nytta av din. Där har du ett stort eget ansvar. Det blir mycket roligare att jobba när du känner att det arbete du gör driver dig framåt.

Vad gör er stolta över att jobba på Kollmorgen?

Rasmus: – Det som gör mig mest stolt är den kundbas vi har och marknadsdominansen vi haft under en lång tid, och att vi får vara med och förvalta det arvet. Något som är lite unikt för Kollmorgen är att vi 5-6 gånger per år har något som kallas för Innovation Days. Det är ett hackaton som alla på företaget deltar i och som visar att man vill ta tillvara på de anställas idéer.

Kollmorgen

Kollmorgen – A Regal Rexnord Brand, är världsledande inom automationsprodukter för mobila robotar och automatiska truckar (AGV). Kollmorgens automationslösning NDC Solutions som består av hårdvara, mjukvara och navigering ger en beprövad plattform för att öka AGV-prestandan i ett brett urval av industrier världen över. Läs mer: kollmorgen.com/agv och https://career-agv.kollmorgen.com/

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Joacim Johannesson, Kollmorgen
Kollmorgen
”Idag har jag arkitektansvar för vår testplattform”
Läs mer
Cecilia Gullme is sitting relaxed and smiling at the camera
Kollmorgen
”Jag har blivit peppad till att anta nya utmaningar”
Läs mer
Cecilia Gullme i Kollmorgens ljusa lokaler.
Kollmorgen
”Jag har blivit peppad till att anta nya utmaningar”
Läs mer
Anton Larsson och Maeva Badaire, Kollmorgen
Kollmorgen
”Det finns ett starkt driv att testa nya innovationer”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer