Ekonomi

Ludvig & Co

”Vi kommer nära våra kunder och deras beslut i vardagen”

2022-06-09

Lästid ca 2 min

Viktoria Pettersson står utomhus vid ett blommande träd.

Ekonomi

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+39

Foto: Andreas Reichenberg

Många utvecklingsmöjligheter och stort eget ansvar präglar konsultbyrån Ludvig & Co.

Viktoria Pettersson är sedan 2019 rådgivare inom ekonomi på Sveriges största rådgivningsföretag Ludvig & Co. Hon jobbar även som affärsstödjare i företagets digitala verktyg.
– Det bästa med att jobba på Ludvig & Co är kollegorna och det varierande arbetet. Vi har jurister, fastighetsmäklare, ekonomer och affärsrådgivare under samma tak, så det finns många kompetenta kollegor att samarbeta med.

Viktoria Pettersson

Titel: Rådgivare, ekonomi.

Utbildning: Magisterprogram inom ekonomi, Karlstads universitet, examen 2014.

Vad skulle du vilja ge för råd till den som är ny på jobbet? ”Våga utmana dig själv och våga be om hjälp – då kommer du framåt.”

Hjälper kunder att ta beslut

Till Ludvig & Co kan allt från små egenföretagare till större bolag vända sig, och de har kunder inom bland annat tillverkande industriföretag, konsultfirmor och skogs- och lantbruk.
– Ena dagen diskuterar jag möjligheter till skatteplanering med en skogsägare som avverkat på sin fastighet och andra dagen rådgör jag kring resultatet i ett bolag som omsätter många miljoner. Vi kommer nära våra kunder och deras beslut i vardagen, och att få bidra till att de känner sig trygga att ta beslut känns bra.

Varierande arbetsuppgifter

Viktoria jobbar både med rådgivning mot företagets kunder och internt med digitaliseringen och rutiner kring det.
– Den kombinationen är spännande. På Ludvig & Co kan du göra olika saker och ändå vara kvar på samma företag. Du kan jobba med våra kunder, vara chef eller fördjupa dig inom olika områden som till exempel rådgivning och redovisning. Jag har kollegor som har varit här i 40 år och gjort karriär inom olika områden.

”Det bästa med att jobba på Ludvig & Co är kollegorna och det varierande arbetet”

Viktoria väljer:

Uppkopplad

Avkopplad

Spontan

Strukturerad

Kaffe

Te

Distans

Kontor

Tv-serie

Bok

Många utvecklingsmöjligheter

På Ludvig & Co får medarbetarna förutsättningar att växa och utvecklas. Här finns tydliga steg i att utvecklas som rådgivare, men även möjlighet att utbilda sig inom andra områden. Viktoria har nyligen gått ett internt program inom ledarskap och förändringsledning.
– Vi var 20 deltagare som möttes vid två tillfällen under den halvårslånga utbildningen. I dag jobbar jag med utveckling av tre av våra digitala verktyg och som affärsstödjare – vi är 20 medarbetare som stöttar våra kontor kring processer och rutiner för verktygen. Jag trivs väldigt bra med min roll.

Text: Tina Lindström Carlsson

Ludvig & Co

Ludvig & Co: I mars 2020 bytte LRF Konsult namn till Ludvig & Co. Företaget är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 75 000 kunder. Ludvig & Co erbjuder branschspecifika tjänstear inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Albin Pettersson
Ludvig & Co
”Det handlar ofta om att planera över generationer”
Läs mer
Ludvig & Co
”Här finns en härlig mix av mäklare, ekonomer och jurister”
Läs mer
Theodor Danielson står lutad mot ett ståbord på ett kontor. Han ler mot kameran. Bakom honom står en soffgrupp.
Ludvig & Co
”Det var sporrande att ha egna kunder redan från dag ett”
Läs mer
Bolagsjuristen Latipha Haidara står i Folksams ljusa lokaler, lutad mot en fönsterförsedd innervägg. På andra sidan väggen syns en vit spiraltrappa. Hon har händerna i fickorna och ler mot kameran.
Folksam
”Det är en kreativ miljö som öppnar upp för samarbete och utveckling”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Hållbarhet och hög lön är viktigast för generation Z

Hållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Din karriär
Chefen googlar dig! Så hanterar du det

Experten listar tre saker din blivande chef inte vill upptäcka vid en snabb googling.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer