Modernt Ledarskap

Trygghetsrådet

”Att bli varslad kan vara det bästa som händer i ens liv”

2019-10-08

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Anna Berggren står, iklädd en blå topp, i ett stort rum med grönska runt sig.

TRR:s mål är att vägen från ett jobb till ett annat ska vara så kvalitativ, effektiv och meningsfull som möjligt till nytta för såväl samhälle, svenskt näringsliv och den enskilda individen. Det är en värderingsstyrd organisation där varje medarbetare, oavsett yrkesroll, har kunder och klienter i fokus.

Trygghetsrådet, TRR, stöttar uppsagda tjänstemän, arbetsgivare och fackligt förtroendevalda i samband med omställning. Dessutom arbetar TRR aktivt med att ta rollen som en proaktiv arbetslivscoach för samtliga 35 000 anslutna företagstjänstemän. Mycket av det arbetet handlar om digitalisering och förändrade arbetssätt. TRR har som mål att vägen från ett jobb till ett annat ska vara så kvalitativ, effektiv, och meningsfull som möjligt till nytta för såväl samhälle, svenskt näringsliv och den enskilda individen. Anna Berggren, it- och digitaliseringschef, beskriver sig som en öppen och transparent ledare som är engagerad även när hon inte är på plats fysiskt.
– TRR stärker svenskt näringslivs konkurrenskraft genom att underlätta omställning och stimulera till ökad rörlighet på arbetsmarknaden. Vår vision är att öppna dörrar till framtidens arbetsliv.

Anna Berggren

Titel: IT-chef/CIO.
Vad gör du för att koppla av från jobbet? Jag älskar att jobba, ju mer jag har att göra desto bättre mår jag. Jag har tre tonårsbarn, tre hästar, hund och katter och en man så fritidssysselsättning är det inte ont om!

Ny ledarskapsfilosofi

TRR har infört den agila ledarskapsfilosofin som bygger på tillitsbaserat ledarskap vilket innebär ett helt nytt sätt att tänka kring samarbete inom organisationen.
– Vi försöker jobba fullt ut med ett agilt arbetssätt där synsättet på traditionella avdelningar blir sekundärt. Det innebär att alla, oavsett om man jobbar som rådgivare, controller eller it-utvecklare, i första hand har kunder och klienter i fokus. Vi har infört verksamhetsområden där det ingår personer från olika platser i organisationen, i stället för traditionella team. Vi har format en struktur där så lite som möjligt av de operativa frågorna ska upp till vd:n. Vi vet vilka mandat vi har, vilken vår riktning är och att kunden och klienten är i fokus.

Aktivitetsbaserat kontor

TRR har cirka 240 medarbetare på drygt 40 platser i Sverige. Huvudkontoret finns i Stockholm där de har flyttat in till ett nytt aktivitetsbaserat kontor.
– Vi har ett fantastiskt kontor där det också sitter klienter till oss. Kontoret har olika zoner för olika typer av arbetsuppgifter. Du kan sitta i fred när du behöver det och tillsammans med andra när arbetsuppgifterna kräver det. Jag brukar uppmuntra mina medarbetare att sätta sig bredvid någon som de inte brukar prata med så ofta. Det kan leda till nya spännande möten och insikter – man behöver inte gå en kurs för att utvecklas.

Trygghetsrådet

TRR Trygghetsrådet är en av Sveriges äldsta trygghetsorganisationer och ägs av Svenskt Näringsliv och PTK. Syftet är att stötta privatanställda tjänstemän som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist till nytt jobb. TRRs värdegrund bygger på tillit, engagemang och resultat. Tillit och engagemang finns med i allt vi gör. Därför når vi goda resultat.

Läs mer: www.trr.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Thomas Holmberg står i solljus framför en grön vägg.
Samsung
”Vi kommer att vara en drivande aktör inom Internet of Things”
Läs mer
Malin Kylefors och Idris Akman står utomhus längs med en byggnad med stora fönster.
Midroc
”Ledarskapet genomsyras av närvaro och engagemang”
Läs mer
Pascale Gimenez står i grå kostym framför en röd vägg.
Alfa Laval
”Att ha en öppen dialog är a och o när det kommer till ledarskap”
Läs mer
Systembolaget
Systembolaget vill spegla samhällets mångfald
Läs mer