Nominerade 2021

Pulsen

En stark värdegrund präglar Pulsen

2020-09-08

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Julia Sjöberg

Eva Fröberg, Pulsen, Borås

Nominerad 2021

Årets nykomling

Med digitalisering och teknisk utveckling förenklar techbolaget Pulsen vardagen för många människor. Den gemensamt framtagna värdegrunden fungerar som en kompass för medarbetarna i Pulsenkoncernen.

Pulsen har nominerats till Årets nykomling inom employer branding. Men bolaget är knappast någon nykomling i sin bransch. Med start redan 1964 är familjeägda Pulsen idag Sveriges mest erfarna techbolag med över 1 400 medarbetare inom flera olika branscher. Oavsett bransch erbjuder Pulsen spetskompetens och trygghet för såväl kunder som medarbetare. En nyckel för att nå dit är den gemensamma värdegrunden.

– Vi gör vardagen enklare, smidigare och snabbare där det behövs. Vår ambition är att skapa en bättre omvärld och vårt sätt att lyckas med det är genom att använda IT som möjliggörare, säger Eva Fröberg, HR-ansvarig inom Pulsenkoncernen.

Namn: Eva Fröberg.

Titel: People and Culture Manager.

Utbildning (skola och examensår): Personalvetare, Umeå universitet, examen 1991.

 

Lyssnar gärna på: ”’Fördomspodden’ för att den möjliggör ett öppet sinne. Det är viktigt att bli medveten om de fördomar vi alla har och att erkänna att vi har dem men inte ge vika för dem.”

Bästa appen: ”Storytel – ljudböcker.”

Antingen/Eller
Podcast/Pocketbok

Choklad/Lakrits

Stranden/Skogen

Strukturerad/Spontan

Gemensamma värderingar ger kompassriktning

Som HR-ansvarig använder Eva den bolagsöverskridande värdegrunden UPAL (utmanande, personliga, ansvarstagande och långsiktiga) för att utveckla Pulsen som arbetsgivare.

– Att sätta värdegrunden har varit ett gemensamt projekt med alla våra medarbetare och högsta ledningen. Det breda samarbetet har gjort värdegrunden till en naturlig del av vår vardag. Vi vill ha trygga medarbetare med mandat att ta egna beslut, och då fungerar värdegrunden som en bra kompass, både i vardagen och i styrelserummet, säger Eva.

Utbildar framtidens ledare

Det målmedvetna arbetet med kultur och värderingar inom koncernen ligger till grund för en ny satsning på ledarskap.

– Ledare är viktiga för att man ska trivas och utvecklas på jobbet. Kulturarbetet hjälper oss att se vilken typ av ledarskap vi vill stå för och därför genomför vi ledarskapsutbildningar inom Pulsen. Att växa som medarbetare och ledare hos oss är något som är ständigt pågående, säger Eva och fortsätter:

– Vi är som ett ekosystem som arbetar ihop över olika discipliner. Vi behöver varandra. Vi har exempelvis arbetat med traineeprogram för att få in ny kompetens och kunna föra vår erfarenhet och kunskap vidare. Som arbetsplats och som företag utvecklas vi som bäst genom att få in många olika perspektiv och olika typer av människor. Det som för oss samman, som bas vid rekrytering, är att vi delar värderingar och attityd. Då får vi team som ger långsiktiga relationer och god utveckling för alla.

“Vi skapar en bättre omvärld med IT som möjliggörare.”

En bättre omvärld

Pulsens värdegrund och ”why” fick ett tydligt exempel under coronapandemins första månader när koncernen var med och skapade TerrificTuesdays för att digitalt ge inspiration och nya insikter. Varje tisdag sände man live till många tusen deltagare, från ikoniska arenor som Globen och Friends Arena och med landets främsta talare, gäster och artister framför kamerorna.

– TerrificTuesdays är ett fantastiskt exempel på hur Pulsen, med IT som grund och med värdeskapande som motivation, kan hjälpa till att försöka skapa en bättre omvärld när och där det behövs, säger Eva.

 

Pulsen

Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern. Vi utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap.  Flera av våra bolag jobbar med IT. Några är verksamma i helt andra branscher. Men vi förenas allihop i vår grundläggande syn på företagande och ledarskap. Vi tycker att goda affärer även måste bidra till en bättre värld. Och vi är övertygade om att hållbar affärsutveckling bara kan komma inifrån, från de människor som faktiskt verkar i bolagen varje dag. Därför fokuserar Pulsen Group framförallt på att ge människor nycklarna till att lyckas själva. Både som ledare och individer. För vi vet att det är så man når långsiktig framgång. Och gör världen lite bättre. Läs mer: pulsen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Pulsen
Pulsen Group utvecklar företag, människor och världen
Läs mer
Eva Fröberg i Pulsens ljusa lokaler.
Pulsen
Pulsen Group – långsiktig framgång
Läs mer
Eva på Pulsen sitter i en soffa och blickar ut. I bakgrunden skymtar ett fönster med grönska utanför.
Pulsen
Ökat ansvar frigör energi och kraft inom Pulsen Group
Läs mer
Eva Fröberg, Pulsen
Pulsen
Pulsen växlar upp och går mot mer innovation
Läs mer