Årets Employer Branding Person

Pulsen

Pulsen Group utvecklar företag, människor och världen

2023-12-11

Text: Eva Rydinger

Foto: Julia Sjöberg

Employer Branding Awards 2024

Årets Employer Branding Person

När Pulsen-koncernen går mot framtiden är det stolthet, innovation och familjär gemenskap som är motorn. I år är Eva Fröberg, Head of People & Culture på Pulsen, nominerad till Årets employer branding-person.

Den familjeägda koncernen Pulsen Group verkar inom flera branscher, med ett gemensamt mål och syfte: att utveckla företag, människor och därmed världen.

 

– Det har varit en väldigt rolig och händelserik resa under de fem år jag varit här. Vi har identifierat kulturen och vilka vi är, det skapar en inre stolthet hos alla medarbetare. Vår utveckling och innovationskraft fortsätter. Det är roligt att få berätta om det, säger Eva Fröberg.

Eva Fröberg

Titel: Head of People & Culture Manager.

Utbildning: Linjen för personal och organisation, Umeå universitet, examen 1991.
Vad får dig att kicka igång på morgonen? ”Mitt default läge är glad. När jag vaknar ser jag fram emot att få träffa alla härliga människor och göra skillnad på olika sätt.”

Lyckat employer branding-arbete

Hon brinner för att få bidra till framgång och utveckla kulturen för människorna som arbetar på Pulsen. Det är medarbetarna som gör affärer, det är människor som gör skillnad. I år är hon nominerad till Årets employer branding-person.

 

– Jag är mycket intresserad av hur man tar tillvara kraften som kommer från motiverade människor i syfte att nå lönsamhet i en verksamhet. Jag är glad när jag märker att människor tar till vara på möjligheterna de har att utvecklas. Och att de vågar agera och vara sig själva.

Nycklar till att lyckas själva

Nycklar till att lyckas själva

Den som söker sig till ett bolag inom Pulsen Group kommer att få förtroende att testa nya saker, berättar Eva Fröberg. Utvecklingen går för fort för att vänta på den perfekta lösningen. Misslyckas man får man göra om. Och företagskulturen är hjälpsam, stöd finns alltid att få från kollegor.

 

– Det är ett stort förtroende du får men också ett ansvar att använda sin kunskap, erfarenhet och kreativitet. Den som tror att allt är färdigt och klart trivs nog inte så länge hos oss. Här är man en viktig del av ett ekosystem som behöver allas engagemang.

Pulsen Academy

Medarbetarna på Pulsen har tillgång till Pulsen Academy, en digital utbildningssajt som går att nå när som helst. Varje medarbetare har feedbacksamtal där individuella planer skapas för var och en.

 

– Vi brukar använda ”70/20/10”. Det betyder att vi ska lära i vardagen till 70 procent, att vi har mentorskap eller annan intern kunskapsöverföring till 20 procent och återstående 10 procent lägger vi på vidareutbildning utanför företaget. Här är Pulsen Academy viktig och den är ständigt under utveckling.

Eva väljer:

Början

Slutet

Cykel

Elspark

Skogen

Havet

Podd

Tidning

Kärnan måste vara genuin

Eva Fröberg menar att en av framgångsfaktorerna är att kulturen har kommit inifrån och därför är genuin och äkta. När medarbetarna känner stolthet märks det också externt, vilket skapar ytterligare stolthet tillbaka in i bolaget. 

 

– Det blir ett positivt moment 22. Men vissa saker får ta tid. Idag har vi ännu fler attraktiva bolag med engagerade medarbetare. 

 

– Att Pulsen Group är familjeägt bidrar till kulturen. Grundaren till Pulsen är på kontoret dagligen och tar gärna en lunch tillsammans med medarbetarna. 

 

– Att jobba här känns som att ha en utökad familj, avslutar Eva Fröberg. 

Pulsen

Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern. Vi utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap.  Flera av våra bolag jobbar med IT. Några är verksamma i helt andra branscher. Men vi förenas allihop i vår grundläggande syn på företagande och ledarskap. Vi tycker att goda affärer även måste bidra till en bättre värld. Och vi är övertygade om att hållbar affärsutveckling bara kan komma inifrån, från de människor som faktiskt verkar i bolagen varje dag. Därför fokuserar Pulsen Group framförallt på att ge människor nycklarna till att lyckas själva. Både som ledare och individer. För vi vet att det är så man når långsiktig framgång. Och gör världen lite bättre. Läs mer: pulsen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Eva Fröberg i Pulsens ljusa lokaler.
Pulsen
Pulsen Group – långsiktig framgång
Läs mer
Eva på Pulsen sitter i en soffa och blickar ut. I bakgrunden skymtar ett fönster med grönska utanför.
Pulsen
Ökat ansvar frigör energi och kraft inom Pulsen Group
Läs mer
Eva Fröberg, Pulsen
Pulsen
Pulsen växlar upp och går mot mer innovation
Läs mer
Eva Fröberg, Pulsen, Borås
Pulsen
En stark värdegrund präglar Pulsen
Läs mer