Vinnare Employer Branding Awards 2021

Pulsen

Pulsen växlar upp och går mot mer innovation

2021-06-10

Lästid ca 2 min

Eva Fröberg, Pulsen

Vinnare Employer Branding Awards 2021

Årets Innovatör

Foto: Julia Sjöberg

Transformativt ledarskap är vägen när Pulsen-koncernen gör sin förändringsresa in i ett allt mer digitalt samhälle. Med Eva Fröberg i spetsen tar bolaget hem priset som vinnare av Årets innovatör.

Pulsen är kanske Sveriges mest erfarna it-koncern – det familjeägda bolaget grundades redan 1964. Inom Pulsen-koncernen finns en småbolagskänsla som är spännande och här ryms it-, fastighets- och byggbolag med ett gemensamt mål och syfte: att skapa en bättre omvärld med it som möjliggörare.

Nu samlar man alla bolag på en gemensam utvecklingsresa. Eva Fröberg, People & Culture Manager på Pulsen: 

– I en del av vår verksamhet skapar vi en modern och mänsklig välfärd genom it-system för offentlig och privat omsorg. För att vara med och utveckla framtidens välfärd måste vi vara flexibla och tydliga med vilka vi är. Samma sak gäller inom våra andra verksamhetsområden – därför är ledarskapet jätteviktigt.

Eva Fröberg

Titel: People & Culture Manager.

Utbildning: Linjen för personal och organisation, Umeå universitet, examen 1991.  

Person du gärna skulle vilja intervjua? Azita Shariati, vd för Sodexo.

Transformativt ledarskap

Det är bland annat det transformativa ledarskapet som ska föra koncernen mot framtiden. Fyra hörnstenar utgör grunden: ett autentiskt ledarskap med ledare som söker sig till utmaningar och visar sin övertygelse genom handlingar; inspirerande motivation som involverar och ingjuter mod hos andra samt lockar med en tydlig vision. Eva förklarar vidare: 

– Det bygger också på intellektuell stimulans och att värdesätta kreativitet och självständighet, att involvera medarbetare i beslutsprocesser och att utmana förutfattade meningar. Slutligen kräver det omtanke och ett genuint medarbetarintresse där man stöttar, coachar och tar hänsyn till människans behov och drivkrafter.

Eva Fröberg fortsätter:

– Transformativt ledarskap är en viktig nyckel till framgång. Vi behöver medarbetare som har förmågan att tänka nytt och annorlunda – och också vågar göra det.

Pulsen byggdes genom entreprenörskap

Många lågkonjunkturer har passerat sedan starten 1964. Förmågan att se möjligheter har gjort att bolaget stått stadigt sedan dess, och idag ser man att innovation utgör en viktig grund för att kunna utmana sig själv och sina kunder. 

– Vi vill skapa en innovativ och kreativ miljö för att medarbetare ska kunna växa i sin roll som medarbetare och människa. Det är så vi som bolag tar oss in i framtiden.

Eva Fröberg driver employer branding-arbetet – ett uppdrag som innefattar tre delar: att attrahera rätt talanger, behålla och utveckla befintliga talanger och samla medarbetare som trivs i en miljö med många möjligheter. 

– För mig är det viktigt att vi har en bredd av människor – men att man drivs av samma sak. Det klassas kanske ibland som mjuka frågor men – jag påstår att det är affärskritiskt och en framgångsfaktor

Antingen/Eller

Storstad

Camping

Helhet

Detaljer

Hallon

Jordgubbar

Rutig

Randig

Podd

Tidning

Årets innovatör

Att de vunnit priset som Årets innovatör tror Eva Fröberg har att göra med att de på kort tid fick en uppslutning kring deras värdegrund som många medarbetare blev engagerade i. 

– När vi drog igång employer branding-arbetet handlade det om att utmana oss själva, tänka annorlunda och ha med oss nya perspektiv. Därifrån har vi har jobbat vidare för att innovativt effektivisera arbetet med våra bolag på många nivåer. Vi ser resultat av ett smartare arbetssätt och får nu mer uppmärksamhet bland studenterna och fler sökanden än tidigare!

Text: Eva Rydinger

Pulsen

Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern. Vi utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap.  Flera av våra bolag jobbar med IT. Några är verksamma i helt andra branscher. Men vi förenas allihop i vår grundläggande syn på företagande och ledarskap. Vi tycker att goda affärer även måste bidra till en bättre värld. Och vi är övertygade om att hållbar affärsutveckling bara kan komma inifrån, från de människor som faktiskt verkar i bolagen varje dag. Därför fokuserar Pulsen Group framförallt på att ge människor nycklarna till att lyckas själva. Både som ledare och individer. För vi vet att det är så man når långsiktig framgång. Och gör världen lite bättre. Läs mer: pulsen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Pulsen
Pulsen Group utvecklar företag, människor och världen
Läs mer
Eva Fröberg i Pulsens ljusa lokaler.
Pulsen
Pulsen Group – långsiktig framgång
Läs mer
Eva på Pulsen sitter i en soffa och blickar ut. I bakgrunden skymtar ett fönster med grönska utanför.
Pulsen
Ökat ansvar frigör energi och kraft inom Pulsen Group
Läs mer
Eva Fröberg, Pulsen, Borås
Pulsen
En stark värdegrund präglar Pulsen
Läs mer