Nominerade 2022

Pulsen

Ökat ansvar frigör energi och kraft inom Pulsen Group

2021-11-29

Estimerad lästid ca 2 min

Eva på Pulsen sitter i en soffa och blickar ut. I bakgrunden skymtar ett fönster med grönska utanför.

Nominerad 2022

Årets employer branding-person

Foto: Julia Sjöberg

Företagskulturen byggs inifrån. Och allt grundar sig i synen på människor. Det menar Eva Fröberg, People & Culture Manager för Pulsen Group. I år är hon nominerad till Årets employer branding-person.

Är det tilliten att våga misslyckas som bidrar till att Pulsen Group är en av Sveriges mest erfarna it-koncern? Inte omöjligt. Det familjeägda bolaget grundades redan 1964. I dag omfattar koncernen cirka 10 bolag inom sektorer som it, fastigheter, bygg och restaurang – alla förenade i tron på entreprenörskap, hållbarhet, innovation, jämställdhet och personlig utveckling. Och med övertygelsen att gott företagande bidrar till ett bättre samhälle.

Eva Fröberg

Titel: People & Culture Manager.
Utbildning: Linjen för personal och organisation, Umeå universitet, examen 1991.
Vilken ledare ser du som förebild? ”Annika Falkengren. Hon utmanar sin omgivning med sitt engagemang, sin framåtanda och energi.”

Eva Fröberg är People & Culture Manager för Pulsen Group. Hennes uppdrag – tillsammans med sina kollegor – är att bygga långsiktigt, framgångsrika bolag genom att utveckla individer, organisationer och sättet att arbeta. I år är hon nominerad till Årets employer branding-person.
– Det är jätteroligt! Till stor del beror det på uppslutningen vi fick kring vår utvecklingsresa. Vi skapade ett engagemang kring ”varför” och byggde en känsla av gemenskap som togs omhand i våra bolag. Sen fortsatte vi med att medarbetarna varje år utser årets Pulsar som lever extra mycket upp till våra grundvärderingar – ständigt utmana och hitta nya vägar, vara personlig, ansvarstagande och långsiktig.

En hjärtefråga att se individen

En av Eva Fröbergs hjärtefrågor är att skapa en öppen kultur, där det inte är direkt uppenbart vem som är chef. Hon menar att med transformativt ledarskap frigörs kraften hos medarbetarna och möjligheten att ta tillvara idéer och potential. Det är också viktigt att varje individ ser sin egen betydelse i det stora sammanhanget.
– I en komplex och snabb värld behöver vi människor som utmanar varandra och testar nya vägar. För det krävs tillit att misslyckas, och den tilliten bygger vi kontinuerligt. Vi försöker ta tillvara medarbetarnas tankar och idéer och välkomnar nya perspektiv.

”I en komplex och snabb värld behöver vi människor som utmanar varandra.”

Och Eva Fröberg menar att allt egentligen grundar sig i synen på människor. Hon vill utveckla individer – inte bara i deras roll på jobbet utan också som människor. Ge dem möjlighet att ta stort ansvar tidigt.
– Jag känner att jag har lyckats när individer och team utvecklas av ansvar och vågar ta sig fram på egen hand. Det handlar till stor del om att skapa en psykologisk trygghet i våra bolag. Kraften som kommer av att ha klarat av en utmanande situation skapar självförtroende och vilja att ta fler steg framåt. Sådant sprider sig.

Eva väljer

Storstad

Landsbygd

Helhet

Detaljer

Distans

Kontor

Podd

Tidning

Starten är välkomnande

Alla som börjar på Pulsen blir introducerade av koncernen. Den nyanställda får börja tiden med ett onboarding-program som pågår under cirka två månader. Miljön är välkomnande med kollegor som är nyfikna på vad den nya medarbetaren kan bidra med. Det blir ofta en rolig tid och stort utrymme för nätverkande. Den som vågar och vill har egentligen inga begränsningar inom Pulsen Group som består av många bolag och finns på flera geografiska platser.
– Det är alltid människorna som gör skillnad. Företagskultur kommer inifrån och sprider sig i alla möten, från kollegor till kundrelationer. Det har varit drivkraften för mig och är en resa som aldrig tar slut, avslutar Eva Fröberg.

Text: Eva Rydinger

Pulsen

Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern. Vi utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap.  Flera av våra bolag jobbar med IT. Några är verksamma i helt andra branscher. Men vi förenas allihop i vår grundläggande syn på företagande och ledarskap. Vi tycker att goda affärer även måste bidra till en bättre värld. Och vi är övertygade om att hållbar affärsutveckling bara kan komma inifrån, från de människor som faktiskt verkar i bolagen varje dag. Därför fokuserar Pulsen Group framförallt på att ge människor nycklarna till att lyckas själva. Både som ledare och individer. För vi vet att det är så man når långsiktig framgång. Och gör världen lite bättre. Läs mer: pulsen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Pulsen
Pulsen Group utvecklar företag, människor och världen
Läs mer
Eva Fröberg i Pulsens ljusa lokaler.
Pulsen
Pulsen Group – långsiktig framgång
Läs mer
Eva Fröberg, Pulsen
Pulsen
Pulsen växlar upp och går mot mer innovation
Läs mer
Eva Fröberg, Pulsen, Borås
Pulsen
En stark värdegrund präglar Pulsen
Läs mer