Universum Awards 2020

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån fortsätter locka mäklarstudenter

2020-09-22

Text: Elsa Sjögren

Foto: Felicia Yllenius

Universum Awards 2020

Årets employer branding-företag

Fastighetsbyrån har under många år jobbat riktat mot mäklarstunder – och det har gett resultat. En ärlighet i rekryteringen och satsningar på medarbetarnas välmående gör företaget till en attraktiv arbetsgivare.

För sjunde året i rad utses Fastighetsbyrån till den mest attraktiva arbetsgivaren bland mäklarstudenter. Det är en bedrift som Linda Nyström, HR-chef, och Ulf Häger, rekryteringsansvarig, är stolta över. Populariteten tror de beror på ett målmedvetet arbete för att attrahera mäklarstudenter – och ett gott rykte.

– Vi har jobbat riktat mot mäklarstudenter under många år. Jag tror att ryktet har spridit sig om att vi inte bara är attraktiva bland stunder utan också har väldigt höga siffror i medarbetarundersökningar. Vi lever upp till de förväntningar man har på sin arbetsgivare, säger Linda och fortsätter:

– Vi tar tempen på företaget så ofta som var tredje vecka. Det är ett sätt för oss att veta hur våra medarbetare mår i realtid, få insikt i vilka behov som finns och hur man trivs. I stort sett är det uteslutande positiva kommentarer. Men vi har möjlighet att agera snabbt när det behövs.

Linda Nyström

Titel: HR-chef.

Utbildning : Högskolekurser.

 

Kuriosafråga:

Boktips: ”’Fuck your fears’ av Johannes Hansen.”

Drömbostad: ”Jag bor redan i min drömbostad på Kungsholmen, men med fyra barn och en hundvalp skulle några kvadratmeter till inte skada.”

 

Antingen/Eller

Landet / Stan

Tv-serie / Bok

Nyproduktion / Äldre bostäder

Hemlagat / Restaurang

Cykel / Kollektivtrafik – Promenad

Bra förutsättningar för nyutexaminerade

Linda och Ulf menar att förutsättningarna för nyutexaminerade mäklare att lyckas och snabbt komma in i yrket är exceptionella på Fastighetsbyrån. Samtidigt är de ärliga i sin kommunikation och målar inte upp en fantasibild av vad yrket innebär.

– Som en stor arbetsgivare är vi vana vid att ta hand om nyutexaminerade, det är något som vi har lyckats väldigt bra med. Vi har en jättebra onboardingprocess och förstår vikten av att det finns en plan för nyanställda. Vi tänker långsiktigt och på Fastighetsbyrån ska man kunna jobba under hela sin karriär som mäklare. Men ställer krav på oss att hela tiden erbjuda utveckling.

Ulf Häger

Titel: Rekryteringsansvarig.

Utbildning: Fastighetsmäklarprogrammet, Högskolan väst, examen 2007.

 

Kuriosafråga:

Boktips: ”’Flickan med sju namn’ av Hyeonseo Lee‎”.

Drömbostad: ”En skånelänga vid havet på Österlen.”

 

Antingen/Eller

Landet / Stan

Tv-serie / Bok

Nyproduktion / Äldre bostäder

Hemlagat / Restaurang

Cykel / Kollektivtrafik – Promenad

Starka i oroliga tider

I oroliga tider söker man sig till trygghet, det är även sant i valet av arbetsgivare. Linda och Ulf har märkt av ett ökat intresse för Fastighetsbyrån både internt och externt. Med sin stabila organisation och många år i branschen är det ett företag som signalerar trygghet, något som de ser även i de regelbundna medarbetarundersökningarna.

– Stoltheten över att tillhöra Fastighetsbyrån ökar ytterligare, säger Linda.

 

Ulf tillägger:

– Särskilt i dessa tider är det viktigt att vi satsar på rätt saker, som att erbjuda digitala utbildningar och hålla tät kontakt med våra kontor för att bibehålla engagemanget. Våra medarbetare är navet i vår verksamhet och det är viktigt att vi månar om dem.

 

“Vi lever upp till de förväntningar man har på en arbetsgivare”

Mentorskapsprogram ska inspirera

Trots oroliga tider vågar man satsa. Just nu håller Fastighetsbyrån på att ta fram ett mentorskapsprogram som till en början är riktat till kvinnor i företaget. Syftet är att inspirera och uppmuntra fler kvinnor att bli chef och franchisetagare. Utöver personlig utveckling lyfter Ulf vikten av att också ha roligt på jobbet.

– Vi uppmuntrar till att ha kul på jobbet. Vi blir strakare av att faktiskt ha kul tillsammans, i allt från vår årliga kickoff till digitala träningspass för hela företaget.

 

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån har som mål att vara bäst i landet på att förmedla villor, bostadsrätter och fritidshus på ett affärsmässigt och professionellt sätt till både köpare och säljare. I dag är Fastighetsbyrån Sveriges ledande mäklarkedja med cirka 270 kontor och cirka 1 800 medarbetare över hela landet och i delar av Spanien och Portugal. Tillsammans förmedlar de omkring en fjärdedel av Sveriges bostadsaffärer. Läs mer: www.fastighetsbyran.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Fastighetsbyrån
Starkt teamarbete skapar framgång på Fastighetsbyrån
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån ligger i topp – år efter år
Läs mer
Linda Nyström och Ulf Häger sitter framför ett draperi i kontorsmiljö.
Fastighetsbyrån
Samarbete ger framgångar på Fastighetsbyrån
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån fortsätter att locka nya förmågor
Läs mer