Nominerade 2022

Fastighetsbyrån

Samarbete ger framgångar på Fastighetsbyrån

2021-11-26

Lästid ca 2 min

Linda Nyström och Ulf Häger sitter framför ett draperi i kontorsmiljö.

Employer Branding Awards 2022

Årets employer branding-personer

Foto: Felicia Yllenius

Sveriges ledande mäklarkedja fortsätter att växa. Fastighetsbyrån har nyligen lanserat ett nytt employer branding-koncept som kommer att synas brett med målsättningen att ytterligare stärka arbetsgivarvarumärket och attrahera ännu fler mäklare.

Fastighetsbyrån är marknadsledande och har cirka 1 800 medarbetare och 270 kontor i Sverige, Spanien och Portugal. Linda Nyström är HR-chef och Ulf Häger rekryterings- och employer branding-ansvarig.
– Fastighetsbyrån är ett fantastiskt företag. Vi har en tydlig målsättning att fortsätta växa trots att vi är störst, och det är också en av anledningarna till att vi nu har tagit fram ett nytt employer branding-koncept, säger Linda.

Samarbete ger framgångar

Linda och Ulf är nominerade till Årets employer branding-personer. Båda lyfter fram det täta samarbetet som en tydlig framgångsfaktor.
– Det är roligt att vi är nominerade båda två. Detta är ett arbete som vi gör tillsammans, inte bara vi två, utan hela företaget, säger Linda.
– Vi har jobbat aktivt med employer branding väldigt länge och på ett framgångsrikt sätt. Vi har blivit ”Branschens mest attraktiva arbetsgivare” i Företagsbarometern åtta år i rad, vilket vi är otroligt stolta och glada över, säger Ulf.

 

Linda har arbetat på Fastighetsbyrån sedan 2006 och Ulf sedan 2012.
– Det kanske inte känns självklart att arbeta så länge på en plats. Men kombinationen av att arbeta mot tydliga mål och samtidigt ha resurser att förändra och ligga i framkant med exempelvis digitala tjänster gör det självklart. Det finns ingen bättre arbetsplats om du frågar mig, säger Linda.
– Frågar vi våra medarbetare så håller de med. Det ser vi i våra mätningar, säger Ulf.

Linda Nyström

Titel: HR-chef.

Utbildning: Certifierad HR-chef.

Drömboende: ”Vi är sex personer och en hund och skulle behöva ha fyra olika bostäder för att nå upp till drömboendet.”

Stöttar medarbetarna

Fastighetsbyrån gör temperaturmätningar var tredje vecka på hur medarbetarna mår.
– Vi lyssnar på medarbetarna och agerar på deras önskemål. Att kunna sätta in en utbildning kring stresshantering när vi ser att våra medarbetare upplever stress är ett konkret sätt att visa det på, säger Linda.
– Vi är störst och har varit marknadsledande i 15 år. Vi har resurser att kunna satsa mycket på våra medarbetare, bland annat genom interna utbildningar, säger Ulf.

 

På Fastighetsbyrån upplever man en trend i att mäklare som tidigare slutat har valt att återvända.
– Att vi ligger längst fram i digitaliseringen gör mäklaryrket lättare. De förutsättningar du får hos oss med systemstöd har varit en stor anledning till att man insett att gräset inte är grönare någon annanstans. Och att vi gör mycket tillsammans. Det ger en härlig känsla av att vara i det vinnande laget, säger Linda.

Ulf Häger

Titel: Rekryterings- och employer branding-ansvarig.

Utbildning: Fastighetsmäklarutbildning. Högskolan Väst, examen 2007.

Drömboende: ”En orimligt stor lägenhet på Mariaberget i Stockholm.”

F som i framtidsbyrån

Ett nytt employer branding-koncept har nyligen lanserats av Fastighetsbyrån.
– Det är våra egna medarbetare som syns i konceptet och de har även varit med och tagit fram det. Det har blivit väldigt väl mottaget internt och nu lanserar vi det ordentligt externt. Vi kommer att synas betydligt mer än tidigare. F som i framtidsbyrån, säger Ulf.

Text: Tina Lindström Carlsson

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån har som mål att vara bäst i landet på att förmedla villor, bostadsrätter och fritidshus på ett affärsmässigt och professionellt sätt till både köpare och säljare. I dag är Fastighetsbyrån Sveriges ledande mäklarkedja med cirka 270 kontor och cirka 1 800 medarbetare över hela landet och i delar av Spanien och Portugal. Tillsammans förmedlar de omkring en fjärdedel av Sveriges bostadsaffärer. Läs mer: www.fastighetsbyran.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Fastighetsbyrån
Starkt teamarbete skapar framgång på Fastighetsbyrån
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån ligger i topp – år efter år
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån fortsätter att locka nya förmågor
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån fortsätter locka mäklarstudenter
Läs mer