Årets employer branding-team

Fastighetsbyrån

Starkt teamarbete skapar framgång på Fastighetsbyrån

2023-12-05

Lästid ca 2 min

Employer Branding Awards 2024

Årets employer branding-team

Foto: Patrik Lundin

Att skratta ihop, vara öppna och ärliga. Det är framgångsreceptet för ett starkt teamarbete om man frågar Linda Nyström och Ulf Häger. Under elva år har de jobbat tillsammans på Fastighetsbyråns huvudkontor. I år är de nominerade till Årets employer branding-team.

De kompletterar varandra och kan varandras styrkor och svagheter. Så beskriver Linda Nyström, HRchef, samarbetet med kollegan Ulf Häger, rekryterings- och employer brandingansvarig.

 

– Vi har kul ihop och det är så viktigt! För oss känns det naturligt att vara öppna och personliga – inte bara internt utan även vid rekryteringar, säger Linda.

 

– Många inom organisationen ser mig och Linda väldigt ofta tillsammans, som ett gammalt gift par, säger Ulf och skrattar.

Ulf Häger

Titel: Rekryterings- och Employer Branding-ansvarig.

Utbildning: Fastighetsmäklarprogrammet, Högskolan Väst, examen 2007.

Vad gör du helst under din sommarsemester? ”Jag reser gärna till Sydeuropa.”

Vara på tå och synas

Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklarkedja, både sett till omsättning och antal affärer. Här arbetar 1 800 medarbetare från norr till söder, samt på kontor i Spanien och Portugal. Genom en ständig fysisk närvaro på mäklarutbildningar runtom i landet lyckas de locka till sig nya förmågor.

 

– Det gäller att vara på tå, synas och bygga nätverk med studenterna. Vi vill alltid ge en ärlig bild av vilka vi är så att man har rätt förväntningar när man börjar hos oss, berättar Ulf.

 

– Företagsbarometern visar att vi länge varit mest attraktiva bland studenter. Nu är vi också i topp bland young professionals. Det känns roligt att vårt långsiktiga och fokuserade employer branding-arbete gett resultat, säger Linda.

Linda Nyström

Titel: HR-chef.

Utbildning: Certifierad HR-chef.

Vad gör du helst under din sommarsemester? ”Jag stannar i Stockholm, det är så lugnt och vackert här på sommaren.”

Möjligheter att växa

Att skapa utvecklingsmöjligheter för medarbetarna är ett stort fokus på Fastighetsbyrån. Alla ska kunna växa i sin roll.

 

– Det är en konkurrensutsatt bransch, alla är i behov av mäklare, och för att rekrytera och behålla de bästa medarbetarna måste det finnas möjligheter att växa. Vi erbjuder bland annat säljutbildningar och olika slags ledarskapsprogram. Om man är dedikerad kan man utvecklas i olika roller: som partner, franchisetagare eller kontorschef. Genom vårt traineeprogram för blivande franchisetagare säkerställer vi framgångsrikt ledarskap och behåller våra talanger, berättar Ulf.

Vara en lyhörd arbetsgivare

För att vara en stabil och trygg arbetsgivare är det viktigt att vara lyhörd, menar Linda.

 

– Fastighetsbranschen förändras hela tiden och majoriteten av mäklarna har rörliga, provisionsbaserade löner. När det dessutom pågår flera kriser runtom i världen är det extra viktigt att vara en trygg arbetsgivare. Därför gör vi varje månad en temperaturmätning, vi lyssnar på våra medarbetare och tar in vad som behöver förändras. Vi jobbar för att ha långsiktiga och hållbara mäklare. Det har vi alltid gjort men gör det ännu mer nu. På frågan vad Ulf och Linda är extra stolta över när det kommer till Fastighetsbyrån som arbetsgivare är svaren många. Saker som nämns är CSR-arbetet, företagskulturen och deras digitala verktyg. Slutligen nämns också återvändare – mäklare som börjat på Fastighetsbyrån efter examen och sedan provar något annat under en period. För att i slutändan komma tillbaka.

 

– Det är väldigt roligt att träffa återvändare, det ger oss ett tydligt kvitto på att vi gör ett bra jobb, avslutar Ulf.

Text: Camilla Rindås

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån har som mål att vara bäst i landet på att förmedla villor, bostadsrätter och fritidshus på ett affärsmässigt och professionellt sätt till både köpare och säljare. I dag är Fastighetsbyrån Sveriges ledande mäklarkedja med cirka 270 kontor och cirka 1 800 medarbetare över hela landet och i delar av Spanien och Portugal. Tillsammans förmedlar de omkring en fjärdedel av Sveriges bostadsaffärer. Läs mer: www.fastighetsbyran.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån ligger i topp – år efter år
Läs mer
Linda Nyström och Ulf Häger sitter framför ett draperi i kontorsmiljö.
Fastighetsbyrån
Samarbete ger framgångar på Fastighetsbyrån
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån fortsätter att locka nya förmågor
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån fortsätter locka mäklarstudenter
Läs mer