Nominerade 2021

Peab

Närproducerat är modellen när Peab bygger samhället

2020-09-16

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Julia Sjöberg

Anita Florén, PEAB

Nominerad 2021

Årets employer branding-företag

Bygg- och anläggningsföretaget Peab har en stark ställning i Norden samtidigt som de är lokalt förankrade. En tydlig och väletablerad företagskultur med goda möjligheter till karriärutveckling bidrar till nöjda medarbetare.

Peab är Nordens samhällsbyggare och är lokalt förankrat med drygt 130 kontor runt om i Norden. Anita Florén är chef för rekrytering och empolyer branding på Peab. Hon ansvarar bland annat för koncernens arbete med att attrahera framtida medarbetare och säkerställa rätt arbetssätt kopplat till rekrytering.

– Vi finns representerade på många orter i de nordiska länderna och våra arbetsplatser finns ofta runt hörnet. Vi har valt att beskriva det som att vi jobbar närproducerat, säger Anita.

Anita Florén

Titel: Chef för rekrytering och employer branding.
Utbildning: Arbetsvetenskapliga programmet, Högskolan i Halmstad, examen 2013.
Favoritbyggnad: ”Empire State Building i New York. Det är helt klart en upplevelse att åka upp i byggnaden och titta ut över staden.”

Nöjda medarbetare

Inom Peab har man definierat den interna kulturen som ”JUPP”: jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig. Kulturen efterlevs och är väl inarbetad. Nu har företaget nominerats till Årets employer branding-företag.
– Vi har 16 000 fantastiska medarbetare som trivs med att jobba på Peab, och att de är nöjda med oss som arbetsgivare har vi fått bekräftelse på genom olika mätningar. Dessutom klättrar vi på listor över attraktiva arbetsgivare och vi ser det som ett kvitto på att det vi har att erbjuda som arbetsplats uppskattas allt mer, säger Anita och fortsätter:
– Vår starka kultur tror vi bidrar till framgångarna i kombination med att vi har jobbat mer fokuserat för att nå ut till våra prioriterade målgrupper. Vi har också en ganska hög andel återvändare, personer som väljer att komma tillbaka och jobba hos oss, det är fantastiskt roligt.

Det familjära företaget

Peab är verksamma i Sverige, Norge och Finland, och sedan april 2020 finns de även i Danmark. Företaget agerar på en begränsad geografisk yta sett till världen, och det gör att de är en stor aktör samtidigt som de har den starka lokala förankringen.
– Vi är det personliga företaget, här försvinner du inte i mängden, och samtidigt kan vi erbjuda fina karriärmöjligheter. Vi har korta beslutsvägar. Peab låter sina medarbetare testa sina idéer och man får utrymme att agera inom sitt område, och det tycker jag är fantastiskt, säger Anita.

Engagemang genomsyrar verksamheten

På Peab involverar och engagerar man sina medarbetare och ger dem goda förutsättningar att växa. Här finns stora möjligheter till personlig utveckling.
– Jag ser Peab som en sund arbetsplats, man värnar om sina anställda och ger dem förutsättningar att trivas och ha det bra. Medarbetarna tar ansvar, är engagerade, självgående och ger det lilla extra. Det finns ett högre syfte och ett driv som uppskattas – man är med och bygger framtidens samhälle, säger Anita och fortsätter:
– Vi är också duktiga på att skapa trivsel och arbetsglädje i det egna teamet, varje medarbetare tar ansvar för att det ska vara en så bra stämning som möjligt.

Peab

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm. Läs mer: peab.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PEAB:s Anders Berge står utomhus lutad mot husvägg.
Peab
Andelen ansökningar till Peab har tredubblats
Läs mer
Peab
Peab bygger på lokalt entreprenörskap
Läs mer
Anita Florén, Peab
Peab
Peab lockar fler kvinnor till branschen
Läs mer
Peab
Starka värderingar och långsiktighet bygger Peab
Läs mer