Nominerade 2021

Sigma Technology

På Sigma Technology är man stolt över sin kultur

2020-11-20

Text: Linda Andersson

Foto: Julia Sjöberg

Jessica Mitrosbaras och Johan Thornadtsson, Sigma

I över 20 år har Sigma Technology arbetat med några av världens ledande företag. Medarbetarnas trivsel och utveckling är nycklar till framgången – och här uppmanar majoriteten av personalen sina vänner att söka jobb på teknikkonsultföretaget.

Sigma Technology, som är en del av Sigma Group, är ett globalt teknikkonsultbolag. De hjälper kunder – inom allt från fordons- till telekomindustrin – att digitalisera och automatisera sina system och arbetssätt. Nu är företaget nominerat till Årets employer brandning-företag. Jessica Mitrosbaras, enhetschef, är en av dem som varit med och byggt upp det systematiska employer branding-arbetet.
– Vårt arbete med employer branding är mycket mer än ord som tagits fram som ingen egentligen kommer ihåg eller vet varför de faktiskt finns! För oss är det arbetet vi gör varje dag som räknas. Employer brand måste genomsyra hela organisationen – vilket i sin tur sedan speglas hos våra kunder, säger hon.
Johan Thornadtsson började som konsult för Sigma 2001, och har därefter bland annat haft roller som teknisk skribent, informationsanalytiker, projektledare och avdelningschef. Under åren har han varit med och startat upp nya verksamheter inom bolaget. Och han menar att deras framgångsrika employer brand framför allt handlar om en stark kultur.
– Man vill uppnå något tillsammans här. Vi drivs av att framgången byggs från våra team där medarbetarna månar om varandra.

Johan Thornadtsson

Titel: Vice vd Sigma Technology Information AB.
Utbildning: Civilingenjör datateknik, Chalmers tekniska högskola, examen 2001.
Podcast-tips: ”Jag lyssnar gärna på ’Framgångspodden’ av Alexander Pärleros, och ’Konsultpodden’ av Mattias Loxi och Håkan Mildh Svensson.”

Jessica Mitrosbaras

Titel: Enhetschef, Sigma Technology Solutions AB.
Utbildning: HR-utbildning, Högskolan Väst, examen 2014.
Podcast-tips: ”Jag lyssnar på ’Pace on Earth’ av Ellen Westfelt, Jënni Jalonen och Johnny Hällneby. Jag har länge haft en dröm om att springa långt – och det här är en podd om ultralöpning.”

Delaktighet och ansvarstagande

Organisationen är uppdelad i separata lokala verksamheter under Sigma Technology Groups paraply. Jessica menar att det gör att medarbetarna känner sig delaktiga i företaget och får ta mycket eget ansvar.
– Här är man en del av en trygg organisation med en lång historia och stora kunder. Och detta samtidigt som att man är en del av en mindre verksamhet, en startup, där man blir sedd. Det skiljer oss från våra konkurrenter och ger oss bättre möjlighet att växa.

Startar på nya orter

Sigma Technology fortsätter att växa och de startar nu upp i nya orter som Trollhättan och Norrköping. Att man trots coronapandemin fortsätter att öppna nya avdelningar skapar en trygghet. Men precis som hos de flesta bolag finns det utmaningar i dessa tider.
– När det gäller vårt arbete med trivsel så är det en jätteutmaning under pandemin eftersom mycket i vår kultur triggas av mänskliga möten och utbyten. Nu har vi varit tvungna att lära oss att ha dessa online – men jag tycker att det finns ett starkt och utbrett engagemang där alla gör sitt bästa, säger Johan.

Trivsel och utveckling viktiga nycklar

Både Johan och Jessica menar att det är viktigt att man inte bara jobbar med employer branding för sakens skull. Det handlar om att medarbetarna ska trivas och utvecklas. För det är i människan som de kan bygga sin framgång.
– Om man tror på sig själv och medarbetarna i ens närhet så skapar det en bra kultur och ett starkt employer brand kommer på köpet! Sedan ska man givetvis även jobba strukturerat för att visa upp den kultur som man är stolt över, säger Johan.
– För mig är grundbulten att vara en transparent, ärlig och schysst person – det kommer man ganska långt på, säger Jessica.

Sigma Technology

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder. Antal medarbetare: Cirka 900 på Sigma Technology och 4 800 på Sigma.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SVT
SVT är snabba på att testa och utveckla ny teknik
Läs mer
WSP
WSP framtidssäkrar och renoverar samhället
Läs mer
Göteborgs stad
Arbetsgivarvarumärket i fokus på Göteborgs Stad
Läs mer
Almi
Digitalt ledarskap – det nya normala på Almi
Läs mer